Anglia számára az EB-selejtezők egy Wales elleni meccsel folytatódnak szombaton, majd egy Ghána elleni barátságos következik, kedden. Capello keretében csak egyetlen új arc szerepel: a Wolves 24 éves szélsője, Matt Jarvis először bújhat válogatott mezbe, már amennyiben pályára is lép. Walcott sérülése és Adam Johnson lábadozása miatt erre akár esélye is lenne, de az olaszt nem úgy ismerjük, mint aki bátran kockáztatna. Ami a többieket illeti: Ferdinand hiányában ismét Jagielka, Gary Cahill vagy Lescott bizonyíthat Terry párjaként, és Glen Johnson is visszatér. (Micah Richards-ra továbbra sem számít Capello.) A középpályán legutóbb kipróbált újoncok közül nemcsak Wilshere lesz megint ott a csapatban, de Scott Walker is; a Gerrard vagy Lampard dilemma, előbbi sérülése miatt szerencsére most megoldódik. Csatárposzton a szokásos neveken túl Andy Caroll játékára számíthatunk.

A legnagyobb izgalmat nem is a kerethirdetés okozta, hanem a csapatkapitány személyének kiválasztása. Mivel Ferdinand és Gerrard is sérült, Capello úgy döntött, hogy a legutóbbi meccsen is látott, demoralizáló karszalagvándorlást megelőzendő, újra Terry-re bízza a feladatot. Az indoklás szerint egy év bünti bőven elég volt, ráadásul JT akkor vezéregyéniség, pályán és azon kívül egyaránt, hogy amúgy is ő irányítana, karszalag ide vagy oda. A döntést csak helyeselni lehet, más kérdés, hogy az ominózus Carrick-eset után sikerült megint elcseszni a kommunikációt. Akkor Capello a kamerák előtt kérte számon a United középpályásától, hogy miért jelentett sérültet,  most pedig – állítólag – Ferdinandot felejtette el értesíteni arról, hogy leváltotta. A MU-Marseille BL-meccsen akarta tisztázni vele a dolgot, de a szemtanúk és a fotók alapján, Rio nem volt hajlandó szóba állni vele. Nyilván nem szerencsés, ha egy játékos levegőnek nézi a szövetségi kapitányt, de Capello csak magának köszönheti, hogy ennyire leamortizálódott a tekintélye. (Teljes keret a tovább után.)

Kapusok: Foster (Birmingham), Green (West Ham), Hart (Manchester City)
Védők: Baines (Everton), Cahill (Bolton), A Cole (Chelsea), Dawson (Tottenham), Jagielka (Everton), Johnson (Liverpool), Lescott (Manchester City), Terry (Chelsea), Walker (Tottenham,  kölcsönben az Aston Villa-nál); Barry (Manchester City), Downing (Aston Villa), Jarvis (Wolves), Lampard (Chelsea), Lennon (Tottenham), Milner (Manchester City), Parker (West Ham), Young (Aston Villa), Wilshere (Arsenal)
Csatárok: Bent (Aston Villa), Carroll (Liverpool), Crouch, Defoe (Tottenham), Rooney (Manchester United)
 

Szólj hozzá!

Címkék: capello keret eb selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr182757614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása