A helyzet nagyon egyszerű: ma meg kell verni Uruguay-t, ahhoz hogy maradjon esély a továbbjutásra. Ha az első meccsen az olaszok olyan csúnyán megalázták volna az angol válogatottat, mint tették azt a németek a 2010-es vébén, akkor most még egyszerűbb lenne a helyzet. Hodgson ez esetben kénytelen lenne változtatni a kezdőn és a taktikán, hogy felrázza a csapatot, és hogy jelezze mindenkinek: a kudarcnak következményei vannak.

Ha így lenne, most agyalhatnánk azon, hogy

  • érdemes-e újra kétfős középpályával felállni;
  • hasznosabb, megbízhatóbb játékos-e már most Shaw mint Baines;
  • kell-e külön embert állítani Suárezre;
  • és a legfontosabb: a kezdőben van-e a helye Rooney-nak?

enguru1.jpg

Az olaszok elleni 2:1 azonban vállalható vereség volt, nem alázták meg a csapatot, Hodgson ezért valószínűleg úgy látja, nincsenek komolyabb problémák, tartani kell az irányt és rendben lesz minden. Nagy változások tehát aligha lesznek a kezdőt és a taktikát illetően, ami a védelem állapotát és Rooney formáját tekintve nem túl bíztató fejlemény, de Uruguay szerencsére nem Olaszország. Négy éve ugyan a Vb meglepetéscsapata voltak, de most kvalifikálni is csak pótselejtezőn tudtak. A húzóembereik közül Forlan levezető-üzemmódba kapcsolt, Cavani láthatatlan, Luis „szimpatikus” Suarez sérülten fog játszani, Pereira pedig sehogy, mert Costa Rica ellen kiállították. Az a vereség Uruguay számára sokkal kínosabb, mint az olaszok elleni bukta Angliának, úgyhogy Suárezék a becsületük visszaszerzéséért is játszanak. Ha letámadnak, márpedig kénytelenek lesznek, az kedvezni fog a gyors angol kontráknak, vagyis Sterling megint kulcsszerepet kaphat.

engurusua.png

De ami leginkább reménykedésre ad okot, az a csapat mentális állapota. Capello, aki most épp az oroszokat boldogítja, a katonai szigorban hitt, és a gyakorlatban is ezt alkalmazta. A játékosok a külvilágtól elzárva készültek a bevetésekre, és az edzéseken sem a játék kreatívabb elemeit gyakorolták, hanem a fegyelmezett védekezés volt a tananyag. Utóbbira természetesen most is szükség lenne, de a Gary Neville vezette edzői stáb azt is fontosnak tartja, hogy a játékosok élvezzék a gyakorlatokat. A válogatott riói főhadiszállása sincs izolálva a várostól, Gerrardék szabadon mozoghatnak, találkozhatnak a helyiekkel, belekóstolhatnak a világbajnokság hangulatába, és ez – úgy tűnik – jótékony hatással van a csapatmorálra is. A nyilatkozatokból az jön le, hogy a játékosok reálisan látják a helyzetüket, nincsenek kényszeres fogadkozások és túlzó elvárások, a keret egységesnek tűnik, és teszi mindenki a dolgát.

Ennek az angol válogatottnak nem csak azért kell ma este győznie, mert jobb Uruguay-nál, hanem mert most tényleg meg is érdemelné a továbbjutást.

 

(Lábjegyzet: ha rajtam múlna, így nézne ki a kezdő.

Hart – Johnson, Cahill, Jagielka, Shaw – Gerrard – Henderson, Wilshere – Sterling, Sturridge, Welbeck

Helyette ugyanaz várható, mint az olaszok ellen. Legfeljebb az lehet kérdéses, hogy Rooney megint a baloldalon fog-e kezdeni, vagy esetleg kilencesként, Sturridge helyén.)

6 komment

Címkék: beharangozó találgatás vs uruguay

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr346384113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JaneK_ 2014.06.19. 13:33:45

kiváló kezdőt raknál fel, én viszont Shaw-t nem egy élet-halál meccsen próbálgatnám, inkább bíznék abban, hogy még egyszer nem lehet ennyire homály az egyébként kitűnő játékos Baines.

reelbeba 2014.06.19. 19:14:26

Szerintem is total ugyanaz a kezdo lesz mint az olaszok ellen, talan Wazzat berakja kozepre. Igazibol nem kene semmi kulonoset csinalni, csak azt amit az elso meccsen. Es megnyomni az elso 20 percet kegyetlenul. Az uruk vedelme nevetseges, 3 golt kaptak 4 kaput eltalalo lovesbol. Cserebe a mienk is eleg ingatag, ket golos vezetesnel leszek csak nyugodt. A pontrugasokban is lehet bizni, sot, a harom golbol az egyiket Cahill szerzi. 3-1.

mikka 2014.06.20. 02:19:14

Yeah..You are England..
and you suck too :)

mikka 2014.06.20. 02:33:52

Életemben egyetlen egyszer nyertem pénzt fogadással,és ráadásul Angliában, egy pubban, a helyi suttyóktól..

Arra fogadtam hogy Rooney piros lapot fog kapni és leküldik a francba :)mert ostoba, buta surmó, és nem a csapat fogja érdekelni hanem saját maga..
Hát így is történt. Leküldték miután tökön taposta a portugált. Megérdemelte a lapot, a válogatottságot nem, ahogy most is csak teher a faszi

Nyertem, fizettek becsülettel :) és bár ez sok sok évvel korábban történt, a csapat nem sokat változott.. A suttyó talált egy gólt, de a csapatért dolgozni még mindig nem tud.Individualisták egy csokorban, egy két kivételtől eltekintve.

United82 2014.06.20. 10:00:50

Ugyanaz mint az olaszok ellen. A rossz rendszer miatt nincs kihasználva annak a pár embernek a képessége ami jó és hasznos és a hiányosságaik pedig felnagyítódnak.
2 példa: Gerrard 2 fős középpályán kevés. Se védekezni nem tud hatékonyan így nagy súly nehezedik a védelemre, amit nem bír el Cahill és Jagielka. És Gerrard így a támadásokat se tudja hatékonyan szervezni.
Másik példa. Sterling és Rooney. Az olaszok ellen Sterling játszott középen , Ő volt a jó. Most Rooney és Ő volt a jó. Szélen pedig mindketten használhatatlanok. Akkor a kérdésem: Nem egy olyan rendszer kéne ahol mindketten elférnek és nem tékozolja el valamelyiket Roy? Vagy ültesse a padra az egyiket vagy találja ki a rendszert ahol mindketten középen játszanak. És ugyanez igaz Gerrardra. Tessék mellérakni két embert hogy a védekezési hiányossága ne számítson és hogy nyugodtan tudja szervezni a játékot mélyséből.
Ebben a rendszerben se Gerrard, se Sterling vagy éppen Rooney játéka nem érvényesülhet. Ha pedig ők nem tudnak érvényesülni akkor ez a vége. Ennyi a történet. Szakmai vezetés...sajnálom Gary...de megbukott.
süti beállítások módosítása