giggs1.jpgSejthető volt, hogy az alig egy hónapja összeállt brit válogatott nem fog rögtön az első tétmeccsén űrfocival előállni, de abban azért reménykedtünk, hogy legalább a csoport leggyengébb(nek tűnő) csapatát legyőzi. Nem győzte le, pedig jól indult a meccs, Bellamy már a 20. percben megszerezte az első gólt, és nem úgy tűnt, hogy az afrikaiaktól tartani kéne a továbbiakban. El is csordogált a meccs langyos unalomban, Szenegál a második félidőben viszont egyre többet támadott, úgyhogy az egyenlítő gól nem hatott éppen a meglepetés erejével. Lehetne ugyan a közönséget is cseszegetni, hogy nem ordította magát rekedtre, de ezen nem nagyon mit volt csodálkozni: utoljára 52 éve játszott a brit válogatott, nincs szurkolótábora, nincsenek rigmusok; az lett volna a furcsa, ha a semmiből hirtelen materializálódik egy brit kemény mag. Pearce már inkább megérdemli a kritikát, amiért nem volt képes legalább a félidőben felrázni a csapatot. A fiatal korában világklasszisnak számító Giggs sajnos nem igazi vezéralkat, ráadásul 38 évesen már nem tud egy egész meccset végigtolni (vagyis tud, de az 50. perc után már csak csökkentett üzemmódban fut). Érthetetlen, hogy a lendületes, kreatív Ramsey miért csak kispados. Sovány vigasz, hogy a lejárt szavatosságú 4-4-2 helyett legalább 4-3-3-ban játszik a csapat. (Most sajnálhatjuk igazán, hogy Rose helyén nem Bale játszik. (A walesi majomember sérülésre hivatkozva mondta le a válogatottságot, pedig tegnap előtt már pályára is lépett a Spurs amerikai túráján.) Komolyabb értékelésre nem vállalkoznék (nem láttam a teljes meccset), helyette itt a Daily Mail osztályzása:

Butland 7; Taylor 6, Richards 5, Caulker 7, Bertrand 6, Cleverley 6, Allen 7, (Ramsey, 6), Giggs 6, Bellamy 8, (Cork -), Sturridge 6 (Sordell 6), Rose 7

A folytatás nem túl biztató: a torna egyik esélyesének tartott Uruguay és a tegnap elég meggyőzően játszó Egyesült Arab Emirátusok ellen legalább 4 pontra lenne szükség. Utóbbi meccs július 29-én, előbbi augusztus 1-én lesz.

1 komment

Címkék: vélemény olimpia összefoglaló team gb

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr254682068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabócs 2012.07.27. 18:01:05

Pont mint az Angol válogatott. Lőnek egy szaros gólt aztán várják a végső sípszót.B@sszák meg :)
HAJRÁ BRITANNIA !:)
süti beállítások módosítása