angliavsmoldova.JPGKöszönhetően annak, hogy a magyar válogatott tegnap már az első félidőben eldöntötte a továbbjutást, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül nézhettük az Anglia-Moldova meccset, és nem is bántuk meg. Különösebben ugyan nem kellett aggódni a csoport 2. leggyengébb tagjának látogatása miatt, mégis jól esett látni, hogy könnyedén és helyenként látványosan sikerült hozni a kötelezőt. A meccs talán legfontosabb tanulsága, hogy az évtizedes „Gerrard vagy Lampard?” dilemma talán mégis megoldható. Lehetne persze amellett is érvelni, hogy a két lokális legendának már nem szabadna kezdőként szerepelnie a válogatottban, de tetszik vagy sem, a 2014-es VB-ig már nem lesz helyettük alternatíva. Egyrészt eszükben sincs egyelőre visszavonulni, másfelől potenciális helyettesből sincs túl jelentkező. Viszont: talán meg lehet oldani, hogy mindketten beférjenek a középpályára és mégse oltsák ki egymást. Tegnap legalábbis sikerült a mutatvány. Hodgson trükkje, hogy mindkét játékost hátrébb vonta Wilshere kedvéért, így gyakorlatilag mindketten másodhegedűsi szerepkört kaptak, vagyis egyenrangúakként játszhattak. A gyakorlatban viszont Gerrard húzódott a leghátrébb, a mélységből osztogatva a fontos labdákat (nehéz elhinni, de a whoscored.com szerint 10(!) kulcspassza volt), és a védekezésből is maximálisan kivette a részét. Kedden Ukrajna ellen nyilván nem lesz ilyen könnyű dolga, a középpálya közepére mindenestre ezúttal nem lehetett panaszunk. Na jó: Wilshere-en egyelőre látszik, hogy nincs csúcsformában.  

Rickie Lambert közben megint meglőtte (vagyis befejelte) a maga gólját, majd kiosztott két asszisztot, így kedden is kezdeni fog, már csak azért is, mert a szintén nagyot játszó Welbeck sárga lap miatt kipontozódott, Rooney és Sturridge pedig sérült. Hodgson valószínűleg Milnerrel fogja pótolni, de talán Young vagy még inkább Sterling lenne a megfelelő helyettes, legalábbis akkor, ha a győzelem a cél, és nem egy gólnélküli iksz.

További pozitívumok: Walker tökéletesen pótolta Johnsont, a még kissé nyers Ross Barkley pedig bemutatkozhatott.  

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény összefoglaló vb selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr895499760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása