Megint csak kénytelen vagyok az ördög ügyvédje lenni, de hát muszáj: kezdem magam úgy érezni, mintha Krisztus második eljövetelének lennék szem- és fültanúja, pedig csak arról van szó, hogy Rooney pályára lép az ukránok ellen. Nem akarok cinikusabb lenni, mint amennyire kell, tudom én, hogy Rooney az Rooney és most sok múlik, meg drukkert sem akarok pukkasztani, csak aggályaim vannak.

Roy Hodgson elmondta, bár fő a feje, kit tegyen ki a csapatból, Carrollt vagy Welbecket - úgy néz ki, Carroll repül és - de amit mondott, mögmondott, a Rooney gyerek ott lesz a válogatottban, úgyhogy ott lesz. Attól meg nem fél, hogy elönzőzi az egészet, de azért figyelmeztetni fogja a fegyelmezett csapatjáték fontosságára. Rio Ferdinánd egy egész cikken keresztül méltatja Rooney érdemeit, ide hallik a szörcsölés, Jamie Redknapp is ugyanezt teszi, bár ő legalább fél mondattal megemlíti azt is, nem szabad, hogy Rooney-ra túl nagy nyomás nehezedjen, bár az emberek úgy tartják, akkor játszik jobban, ha be van rágva. Azon, hogy "Rooney lehet a mi Pelénk!" kishíján felröhögtem, ha ez így megy, a görögök elrabolják Anglia fényesen ragyogó csillagát, hogy a szeme villanásával oldja meg a válságot.

rooneyvigyorgás.jpg

Na éppen ez aggaszt. Nem vállalja-e magát túl Roy Hodgson azzal, hogy fennhangon kijelenti, csodát vár MU focistájától? Persze nemcsak ő, mindenki. Ha én Rooney helyében lennék, nagyon utálnék Rooney lenni. És utálnék Carroll meg Welbeck is lenni. Nem vagyok irigy fajta, de bassza meg, mintha az angol válogatott Rooneyból állna. Ráadásul abból a Rooneyból, akinek fontos mérkőzéseken amúgy se megy jól. Most, öt tonna súlyú elvárással a nyakában jól fog menni neki?

Nemcsak a fociban, az élet más területein sem vagyok híve a személyi kultusznak. Véleményem szerint egy csapatnak sem tesz jót, ha egy focista rátelepszik a csapatra, vagy kinevezik vízhordónak és a vállán cipeli a csapatot egy idényen keresztül, netán egy tornán. Hogy csak pár példát említsek, Totti az AS Románál érinthetetlen, állítom, Róma lakossága előbb nézi meg a reggeli újságban, felépült-e a sérüléséből, mint azt, Berlusconi milyen mélyre kormányozza még a szarban a Csizmaországot. Vagy ott van Pirlo, a tegnapi ír meccsen az olaszok taktikája körülbelül az volt: na, itt kurva sok ír van, passzold Pirlónak, majd ő megoldja. Hogy az Eb-nél maradjunk, a spanyolok Honthy Hannája, Torres sem maradhat ki: ez a nyikhaj gyerek, aki úgy néz ki, mintha világéletében fel lett volna mentve testnevelésből, cserébe akkora arca van, ha régebbi típusú tévénk lenne, nem is látnám benne teljesen, ha mást nem csinálna a 90 perc alatt, mint annyit, nagyobb fikát túrna elő az orrából, mint Löw valaha és jobb ízűen fogyasztaná el, akkor is térdre rogyna előtte mindenki.

rooney-eng1.jpg

Elhiszem, hogy Rooney-nak már viszket mindene, hogy pályára léphessen és akkora tűz lobog benne, hogy egy egész csordát meg lehetne sütni rajta, akkor sem tudom számításon kívül hagyni az emberi tényezőket, az meg - és ne legyen igazam - durván megtréfálhatja azokat, akik tőle várják a megváltást és hogy az angol válogatottat a negyeddöntőbe rúgja. Mi van, ha összeroppan, lebénul a felelősség súlya alatt? Ha a nagy akarásnak nyögés lesz a vége? Bízzunk abban, hogy felidegesíti magát, mert ha kitör rajta a pulykaméreg, akkor valóban jobban játszik? Nem kockáztat túl nagyot Roy kapitány? Végül, a legnyomasztóbb kérdés: ha Rooney mégsem lesz ma Messiás, vajon keresztre fogják feszíteni?

16 komment

Címkék: vélemény eb rooney eb 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr424598687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2012.06.19. 18:26:54

Hodgson védelmében: Rooney-t nem lehet kihagyni, ő jelenleg az egyetlen világklasszis a támadók közt, úgyhogy az is fals lenne, ha az öreg bagoly azt nyilatkozná: "Wayne is csak egyetlen csavar a gépezetben, nem várunk tőle sokat." Ki hinné ezt el?

De, bizony sokat várunk tőle, már nem 18 éves suhanc, tudnia kell kezelni a nyomást. A Unitedben amúgy ugyanígy ő a legnagyobb sztár, tőle függ az egész csapat játéka, úgyhogy most sem történik semmi szokatlan.

Hogy a sajtó mindezt hogy kezeli, az egy más kérdés.

erossdoma 2012.06.19. 18:29:08

Te mire alapozod, hogy Rooney-nak nem megy a nagy meccseken?

Csak az idei nagy meccsek:
Arsenal ellen-mesterhármas
Pool ellen-2gól
Chelsea ellen-3 gól összesen
City ellen-2 gól
Spurs ellen-2 gól

Meg ugye a BL-döntőben is betalált tavaly, szóval tényleg szarul megy neki a nagy meccseken.

2012.06.19. 18:29:49

Én úgy vagyok vele, legyen! Legyen Messiás, csak győzzenek! :)

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2012.06.19. 18:56:56

@erossdoma: HH nyilván a válogatott meccsekre gondolt. Tény, hogy Roo a berobbanása óta nem alkotott túl sokat a VB-ken és EB-ken, de ehhez persze hozzá kell tenni, hogy baromira nem volt szerencséje a sérülésekkel.

Összességében:
2004-es EB - messiás üzemmódban játszott
2006-os VB - áprilisban megsérült, eltört valami csont a lábfejében, árnyéka volt magának
2008-as EB - Anglia nem jutott ki
2010-es VB - itt sem volt teljesen fitt, még a Bayern elleni BL-meccsen ment ki a bokája, és ahelyett, hogy SAF engedte volna pihenni, a visszavágón is játszatta. formán kívül volt.

eastern 2012.06.19. 18:57:03

"...állítom, Róma lakossága előbb nézi meg a reggeli újságban, felépült-e a sérüléséből, mint azt, Berlusconi milyen mélyre kormányozza még a szarban a Csizmaországot."

Berlusconi bő fél éve lemondott, meglehetősen botrányos előzmények után, hetekig ettől volt hangos a világsajtó. Hol voltál abban az időben?

erossdoma 2012.06.19. 19:09:04

A válogatottban is jól játszott az utóbbi időben, mellesleg nagy meccset egy ideje nem játszott Angliával.

Hódos Hajnalka 2012.06.19. 19:13:15

@eastern: Tottit ápolgattam, hogy minél előbb felépüljön a sérüléséből.

eastern 2012.06.19. 19:19:34

Akkor inkább arról kellett volna írnod...

Hódos Hajnalka 2012.06.19. 19:24:35

@eastern: azt a pornóirodalmas blogra toltam fel. majd küldök linket ;)

Styxx 2012.06.19. 20:25:10

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon:
legalább megtudtuk, hogy nem Totti a digók homárja. Eggyel kevesebb a b-listán. Oszt Hajni átkúrtad-e, mint Z.Linda Dzsudzsit a lakásvásárláskor?:-)

Májking 2012.06.19. 23:42:28

...oszt Rooney lőtt egy gólt, csoportelsők vagyunk! Kérdés?

jo.e 2012.06.20. 09:32:21

Most nemazé' mondom, de még a kezdés előtt megmondtam - le is írtam ide - hogy 1 békés döntetlen után két sima győzelemmel továbbjutunk. Most k..ra büszke vagyok magamra :)) Ha valakit érdekelnek esetleg pl. lottó számok, szívesen adok tanácsot :))
Az olaszokat kivégezzük, a németeknek meg visszavágunk a vb-ért!
----
Szegény Kassai. 1 magyar oldalon 11 eb hírből 6 az ő (?) hibájával foglalkozik... Köcsög index!

Szergő 2012.06.20. 12:50:35

nahát,tudom h megkésve,és már meg is lett említve,de ezt hogy Rooneynak a nagy meccseken nem megy azért tényleg muszáj kiemelni,mert ennél nagyobb homályt aligha lehetett volna írni róla!

2012.06.20. 16:21:20

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Hajni ma bukkantam rá a kasmírfényű vax rejtély megoldására, nem vax az, zselé!!!!
"Wayne Rooney elmondta, hogy miért mutogatott a haja felé a gólja ünneplése közben. ""Andy Carroll zseléjét használtam a mérkőzés előtt, és megkért, ha fejes gólt szerzek, így örüljek. Remélem egy napon olyan frizurám lesz, mint neki""– viccelődött csatártársa hosszú fürtjein a 26 esztendős sztártámadó."

És kérem ez Henderson csodazseléje, de ez már egy liverpooli történet. :)))
süti beállítások módosítása