townsend1.jpgA lényeg röviden: az utolsó játéknap előtt az angol válogatott első helyen áll a csoportjában, 1 ponttal megelőzve az ukránokat. A pótselejtező tehát minimum megvan, de ha kedden sikerült a Wembley-ben legyőzni a lengyeleket (ők most Ukrajnától kaptak ki 1:0-ra), akkor teljesül az, ami már a sorozat elején is alapelvárás volt – a különösebb komplikációktól mentes kijutás a VB-re.

Aki csak az eredményt vagy az összefoglalót látja a mai (tegnapi) meccsről, és azt feltételezi, hogy könnyed, átmozgató edzésnek felelt meg a mérkőzés, az téved. Montenegro a tisztes helytállás reményében érkezett, ezért le is parkolták a buszt a kapujuk elé, ami az első félidőben megoldhatatlan problémát okozott az impotens angol csapatnak. Hiába kezdett Hodgson három vérbeli csatárral (Welbeck, Rooney, Sturridge), a Gerrard-Lampard kettősnek (Wilshere a padon vesztegelt) fogalma sem volt róla, hogyan törjék fel a montenegrói bunkert, leszámítva persze a 30-40-ről megeresztett jobb-híján lövéseket. A második félidőben aztán a montenegrói csapat megtette azt a szívességet, hogy feljebb merészkedtek, így Anglia előtt is több tér nyílt, amivel főleg a Walker-Townsend oldal élt. A nagy akarásnak meg is lett az eredménye, Welbeck kapusról kipattanó lövése után Rooney kotort pár méterről, majd (szintén Welbeck közreműködésével) született egy öngól, utána az újonc Townsend köszönte meg a behívóját egy bombával, végül pedig Sturridge harcolt ki magának egy (véleményes) tizenegyest, amit be is lőtt.

Az angol sportsajtó most Hodgsont méltatja, amiért volt mersze támadó szellemű csapatot pályára küldeni, és megkockáztatni Townsend kezdőbe jelölését. Tény: ahhoz képest, hogy akár egy Jones-Milner jobboldallal is sokkolhatott volna bennünket, Hodgson a bátrabb megoldást választotta. Más kérdés, hogy ha egy angol válogatottat dicsérni kell azért, mert a Wembley-ben offenzíven játszik egy 600 ezres ország válogatottja ellen, akkor valami nincs rendben. A helyzet az, hogy Hodgsonnak nem most, hanem már a selejtezők kezdete óta ilyen szellemben (de nem ilyen avitt 4-4-2-es rendszerben) kellett volna játszatni a csapatot, és akkor az utolsó napra már nem maradt volna izgulni való.

Osztályozó:

Hart 6, Walker 7, Cahill 6, Jagielka 6, Baines 7, Gerrard 6 (Milner), Lampard 6 (Carrick 6), Townsend 8 (Wilshere), Rooney 7, Welbeck 7, Sturridge 6

1 komment

Címkék: összefoglaló vb selejtező játékosértékelés

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr335563927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reelbeba 2013.10.14. 18:54:42

Nagyon idegesen kezdtek a sracok, aztan az elso felido vegen mar sikerult komoly helyzeteket kialakitani. A masodik felidoben kifejezetten jol jatszottunk, bar tenyleg nem nagy fegyverteny, hogy a Wembleyben kicsit gorcsosen, de elvertuk egy 600ezres balkani orszag valogatottjat.
Multkor Lambert miatt baszogattam Hodgsont, most meg Townsendben ketelkedtem, aztan milyen klasszul eltek a lehetoseggel. Nekik gratulalok: en vagyok a hulye.
A lengyeleket is meg kene verni; es tudom hogy nem ez az a meccs, amit elmenyfocival kell/lehet hozni, de jo lenne latni egy a montenegerek elleni masodik felidohoz hasonlo tamadobb szellemu jatekot. A hangulat biztosan fokozottabb lesz, mint penteken: allitolag 20ezer lengyel szurkolot varnak a Wembleybe.
süti beállítások módosítása