Wallcott nevétől hangos a hülyeangolok-angolhülyék sajtója, hozzáteszem sietve, méltán. Álmomban nem hittem volna, hogy az angol válogatott ezen az Eb-n ilyen fantasztikus meccset második félidőt produkáljon. Lefogadom, ti se. Roy Hodgson elégedett lehet és befejezheti a körömrágást a kispadon, ami nem mellesleg csúnya szokás és gusztustalan is, javaslom helyette a szotyolázást. Kimondani is gyönyörűséges: az angolok tegnap este Kijevben 3-2-re legyőzték a svéd válogatottat. Nézzük, hogyan.

Az első félidőben nem sok említésre méltó dolog történt azon kívül, hogy az első 20-25 perc fegyelmezett játékot hozott, a svédek azt sem tudták, milyen országban vannak, nemhogy azt, merre van Hart kapuja és hogy kéne oda egyáltalán eljutni. Úgy, ahogy játszottak, sehogy. A 7. percben Parker távoli lövése nem volt rossz, sőt, de a gólra várni kellett, egészen a 23. percig. Gerrard felívelt labdáját Carroll értékesítette, fejesgóllal vezet Anglia! Ekkor még a na, legalább rúgtunk egy gólt motoszkált a fejemben, nem úgy a második félidőben. Meg az elégedettség, Gerrard az Gerrard. 

A második félidő öngólt hozott, egyenlítettek a svédek, akik úgy jöttek vissza a pályára, mint akik egytől-egyig bekatiztak. Az 58. percben Mellberg fordított, felszisszentünk, a védő a második gólját szerzi, mi lesz itt, vérciki! És jött Walcott, a 61. percben. Három perc múlva gólt szerzett, mint aki tudja, mit várnak tőle. A svédek cseréltek, egyet, aztán kettőt, Welbeck gólja után, de ez sem segített, a jóérzésű angol drukkerek tán észre sem vették, mert euforikus táncukat járták, nemcsak Welbeck szerencsétlennek, esetlennek és véletlenszerűnek tűnő, mégis tudatos sarkazása miatt, de az azt megelőző Walcott szóló miatt is.

Svédország búcsúzik tehát az Eb-től, az angol drukkerek vére újra forr, a csapat a pokolból felkapaszkodott a mennyországba. Roy Hodgson elégedett, bejött a Carroll-féle húzása, a médiákok is örülnek, mert 17 millióan nézték végig a győzelmet. Örülök én is hát, de azért nem én lennék, ha nem jegyezném meg, az ovációt túlordítva, azért a védekezést nem hasonlítanám a betonhoz, heló! Jól van, örüljünk, a statisztikáért rajongók külön azért is, mert Anglia most először győzedelmeskedett skandinávok felett. Hoztam a gólokat, nézegessétek, és igyatok sokat, mert rohadt meleg lesz ma. Sört hát. Nem kell félni, Ibra nincs a közelben, hogy belecsulázzon az üvegbe. 

11 komment

Címkék: összefoglaló eb walcott welbeck vs svédek győzeleméljen

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr54591920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.06.16. 14:11:32

A védelem nem beton, de inkább a második svéd gólnál jött ez ki, mintha bennük maradt volna az ütés. Az első valamiféle össznemzeti balfaszkodás következménye, kis szerencsével megúszható lett volna. Egyáltalán látta valaki Ibra fejmagasságban ollózó mozdulatát, ahogy továbbította a labdát, mindjárt lukat is rúgott egy angol védő mellébe. Annyira szurkolok, hogy egyszer találjon már rá egy kétméteres gorilla védő és ugráljon a torkán, hihetetlen tuskó az az ember! Vele ellentétben én nem láttam jobbnak a svédeket, csak mondom.

ottomoll 2012.06.16. 15:43:46

Ibrahimovics egy beképzelt majom. még saját csapattársát is megrugdusta a Milánnál, és nem játék közben , hanem alattomosan hátulról rúgott bele...Örülök, hogy kiestek nem csípom őket.

gastro, missing in action 2012.06.16. 15:58:34

Csodálatos volt, ugráltam a nappali közepén, mint egy hülye :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.16. 16:12:25

73 ota utalom a svedeket, mikor is egy bizonyos Edstrom nevezetu kocsog kifejelt minket a VB-rol
hala istennek mennek haza Ibrahimoviccsal - vagy hogy hivjak -egyutt

Májking 2012.06.16. 20:01:21

Ugráltam én is, de...
Angliának Shilton óta nincs kapusa. Hart sem lesz megoldás, bizonytalan volt mindkét meccsen (mi volt, amikor kibénázta a labdát az alapvonalon túlra?)
Milner nem válogatott szint, Walcott-nak kezdenie kell. Most látszik, Lampard mennyire hiányzik. Az Oxdale-Chamberlain gyereknek is kezdenie kell!
Az ukránokkal azért vigyázzunk!

By the way: ki legyen az ellenfelünk a döntőben?

gastro, missing in action 2012.06.16. 20:45:42

@Májking: nem tudom, valahogy nekem Lampard és Gerrard együtt sohasem volt igazán meggyőző, vagy egyik vagy másik ok, de együtt kiölik egymás erényeit..

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2012.06.16. 22:23:30

@Májking: Hart azért lehet a megoldás, mert egyrészt a többi alternatíva rémszar, másrészt egyenlőre úgy tűnik, hogy a két kapufa közötti részben nem lepkézik. Az meg, hogy nem tud labdát kezelni szerintem amíg nem a kapuban csinál ilyeneket, addig kisebb baj.
Másrészt 25 éves, ha nem csinál orbitális baromságokat, még vagy 10 év benne lehet.

Az angolok nem bravúrkapust kerestek - persze nem baj, ha bemutat egy-kettőt - hanem egy stabilan védő, bakizásmentes kapust. Olyant, akinél nem töri a frász a védelmet, amikor a kapuban áll mögöttük, akinek haza lehet adni, ha muszáj.

Walcott meg remek csere volt, a második félidő pedig az EB eddigi legjobbja volt. Végre nyertek az angolok:)
ÉS 2004 óta Eb-n, Vb-n nem rúgtak három gólt egy meccsen:)

Májking 2012.06.16. 22:58:29

off topic leszek: feltűnt már másnak is, hogy a mi selejtezőcsoportunkból továbbjutó két csapat pont nélkül tökutolsó?

rowi 2012.06.16. 23:42:50

@Májking: az fel. viszont sajnálatos módon a sok "szakértőnek" meg az fog feltűnni, hogy csak megvertünk az eb előtt egy héttel egy csoportgyőztest...

egyébként én elégedett vagyok. Roo nélkül 4 pont, príma. kicsit bilibe hajlik a kezem, mert az ukránokat igazából meg kéne szórni (vagy bízni a svédekben), mert egyrészt spanyolok ellen nem kéne játszani, másrészt német-angol döntőt tippeltem (és akarok), de ahhoz a németekkel azonos helyen kell végezni

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.17. 03:09:57

Idén úgy döntöttem hogy hosszú évek után nem szurkolok az angoloknak (mindig ők voltak a második csapatom a németek után), mert elég volt a lúzerkedésből amit folyamatosan elővezetnek. Plusz a baljós előjelek, sérüléshullám, nincs Ronney, kapus sose volt, az edzőt is a torna előtt rugdosták oda, szóval semmi se szólt egy jó szereplés mellett, és tessék. Most már tartom magam hozzá, hogy nem drukkolok, de szépen csendben azért örülök :)

Viszont a védekezéssel tényleg kezdeni kéne valamit, mert az gáz.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.06.18. 10:57:07

"Roy Hodgson elégedett lehet és befejezheti a körömrágást a kispadon, ami nem mellesleg csúnya szokás és gusztustalan is, " - esetleg követhetné Yoggi Löw "példáját":

www.youtube.com/watch?v=MLF6QsvBlU8

bocs :DD
süti beállítások módosítása