Capello a tegnapi barátságos meccsre is átmentette a Wales elleni 4-3-3-as felállást, és a kísérlet bevállt, még úgy is, hogy a szombati kezdőcsapatot alaposan átforgatta. A meccsből sajnos csak 20 percet láttam, de ha lehet hinni az angol lapoknak, a kreativitás ezúttal is szélről érkezett: Young ismét lubickolt a szabadabb szerepkörben, Downing pedig egyenesen a meccs embere lett. Ő készítette le a labdát Andy Carrollnak a gól előtt, bár az összefoglaló alapján nehéz eldönteni, tudatos volt-e a mozdulat, vagy csak saját magát akarta helyzetbe hozni. Az angol kollégák abban is egyetértenek egymássak, hogy Carroll egyelőre még nyers matéria, amit Daglishnek alaposan meg kell munkálnia a következő egy évben, hogy az EB-re bevetésre készen álljon az angol válogatott új kilencese. Kezdésnek mondjuk ihatna kevesebb sört, legalábbis Capello szerint.

A jobbak közé tartozott még Gary Cahill, aki ezúttal is demonstrálta, miért készülődik top4-es PL csapathoz; Joe Hart, akivel ideje lenne közölni, hogy szülei örökbefogadták valahonnan külföldről, az angol (kapus)betegségnek eddig ugyanis szerencsére semmi tünetét nem mutatja; és Milner, akinek a 4-3-3 szintén jobban fekszik.Wilshere, Defoe, G. Johnson ezúttal, állítólag nem villogtak különösebben, de korrekt teljesítményt nyújtottak, míg Jagielka, Baines, Lescott és Barry egyértelműen kilógtak a csapatból - lefele. Barry esetében azért is különösen kínos a dolog, mert ezúttal kapitányként neki kellett volna hátán cipelnie a csapatot. Ettől függetlenül a döntetlen miatt nem lehet okuk a szégyenkezésre - Ghána vébécsapatából 8-an is kezdtek, mégsem tudták megszorítani az angol B-válogatottat.

Nem mintha az eredmény bármit is számítana, inkább az a kérdés, marad-e ugyanez a felállás, és folytatódik-e a fiatalítás. Wishere ezúttal is kezdő volt, ő talán már bejátszotta magát a csapatba, Gerrard vagy Lampard kárára, ami mindenképpen jó hír. Különös, hogy az eddig mereven, sőt meglehetősen gyáván taktikázó Capello egy EB-kvalifikáció kellős közepén dönt úgy, hogy átalakítja a játékrendszert, a magam részéről nem is merem egyelőre elhinni, hogy végleges a váltás, majd csak akkor, ha a következő, Svájc ellen esedékes selejtezőre is így áll fel a csapat. (Összefoglaló a tovább után.)

Joe Hart - Glen Johnson, (Joleon Lescott, 46), Gary Cahill,  Phil Jagielka,  Leighton Baines - James Milner, Gareth Barry, Jack Wilshere (Matt Jarvis, 70) - Stewart Downing, Andy Carroll (Jermain Defoe, 59), Ashley Young (Danny Welbeck, 81)
 

Szólj hozzá!

Címkék: videó összefoglaló capello barátságos találgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr532784497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása