Kiderült végre: az angol válogatott jobb, mint a spanyol, Del Bosque játékosai ugyanis nem tudták megverni a milkazabálókat, ellentétben Rooney-ékkal. Komolyra fordítva: előzetesen azért keményebbnek tűnt ez a svájci túra. Ahogy megjósoltam és reméltem, sikerült az első negyedórában gólt szerezni, ami kizökkentette a hazaiak játékát. Az első félidőben ott folytatta az angol csapat, ahol Bulgária ellen abbahagyta, a Barry-Gerrard középső páros dominálta a középpályát, miközben Rooney az egész svájci térfelet bejátszotta, és még G. Johnson beadására is oda tudott érni. (0:1) Ennyit a rossz Wayne labilis lelkiállapotáról. Walcott ugyan nem mozgott rosszul (vagyis a gól előtt dehogynem), kiválása miatt igazából csak az Arsenal-fanoknak kellett sopánkodniuk: Adam Johnson beállásával még hatékonyabb lett a játék. (Ennél már csak az lett volna ideálisabb, ha eleve ő kezd. Wenger szerint is.) Míg Theo csak a vonal mentén képes hatékonyan ingázni, Johnson befelé is szívesen elkalandozott, teljesen megzavarva ezzel a svájci védőket. (Ha kicsit javul a rúgótechnikája, bármikor kiállja a Robbennel való összevetést, a gól előtti testcsele így is klasszis mozdulat volt.) A túloldalon Milner ugyan kevésbé kreatív, viszont szorgalmasan visszazár, lehetőséget adva Cole-nak, hogy nyíltan támadjon. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a jobb oldalon G. Johnson ugyanilyen előszeretettel riogatja az ellent, akkor nyugodtan kijelenthető: a meccset leginkább a széleken nyerte meg Anglia

Mindez persze túl szép és unalmas lett volna, úgyhogy a második félidő elején-közepén jött a Bulgária ellen is megtapasztalt visszaesés. Hart, aki eddig minden mozdulatával magabiztosságot sugallt, 3-4 alkalommal olyan sután nyúlt a labdához, mintha Rob Green szelleme szállta volna meg. A bekapott gólban talán nem volt benne, de bravúrral azért háríthatott volna. Hiába kerültek a svájciak emberhátrányba, egyre jobban dominálták a játékot. Capello szerencsére felébredt, és belenyúlt a játékba, részben jól, részben borzasztóan. Az, hogy Rooney-t lehozta, nem volt rossz döntés, a középpálya valóban erősítésre szorult, ami Milner középre húzásával meg is valósult. Az viszont, hogy miért a saját klubjában is csak cameo-szerepre hitelesített Wright-Phillips állt be helyette, amikor Carrick is ott ücsörgött a padon, érthetetlen. Szerencsére Bent is betalált, így nem lett súlyosabb következménye ennek a húzásnak. Gerrard adta a gólpasszt, aki most sem villogott annyira, mint Mo. ellen, de kétségkívül hasznosabb így a játéka, mint a baloldalon.


Két kérdés adódik:
1. Véletlen-e, hogy akkor adta a gólpasszt, amikor Rooney már nem volt a pályán, ahogy Mo. ellen is akkor kezdett igazán élni?
2. Mi lesz, ha Lampard visszatér? Capello képes lesz-e kihagyni utóbbit, vagy Stevie G. mehet ismét ki balra?

Ha van, amiért nem lehet mégsem felhőtlenül örvendezni ennek az eredménynek, az még mindig a VB-kudarc emléke. A két meccsen két gólt szerző, a svájci védőkből bohócot csináló Adam Johnson ugyanis már júniusban sem volt kevésbé jó játékos, Hart sem az utóbbi két hónapban vált érett kapussá, Rooney-ról pedig már korábban is lehetett tudni, hogy szeret, és képes is hátrébb vonva játszani, ahogy Jagielka képességei sem változtak. Ezzel a felállással, és ezzel a mentalitással egészen máshogy alakulhatott volna a vébé. 

Hart (6) - Glen Johnson (7), Jagielka (7), Lescott (7), Ashley Cole (7) – Walcott (Adam Johnson, 8), Gerrard (7), Barry (6), Milner (7), Defoe (6) (Bent), Rooney (7) (Wright-Phillips) 

9 komment

Címkék: vélemény videó összefoglaló eb selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr112279293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

United82 2010.09.08. 11:58:02

"Mi lesz, ha Lampard visszatér? Capello képes lesz-e kihagyni utóbbit, vagy Stevie G. mehet ismét ki balra?"
- ha van egy kis esze Capellonak, akkor Gerrard marad és ezentúl Lampard a cseréje lesz. Nem férnek el ketten középen. Akármelyik szélre pedig vétek kitenni Gerrardot.
Amúgy azokat a dolgokat amiket a vb előtt sokan mondtak azok most teljes bizonyítást nyertek, kár hogy Capello ezekre csak a kudarc okán valamint kényszerűségből jött rá..
azaz hogy:
-Hart az elsőszámú kapus
-Gerrard és Lampard ne játszon együtt
-A Johnson bármelyik szélen megoldás
-Rooney csatár mögött kötetlen pozicban játszon...

Walmer 2010.09.08. 12:48:45

@Rooney82: Áh. Utólagos okoskodás.
Egy ember kellett volna nagyon a vébére. A. Johnson. Minden más megoldás hazardírozást jelentett volna.
ne nagyon felejtsük el, hogy egy vébé meccs kurvára nem ugyanaz a sportág, mint egy eb selejtező svájc ellen.

Walmer 2010.09.08. 12:57:37

viszont lamps nélkül tényleg nagyon jól működünk és én bevallom Terryt sem hiányolom annyira. jagielka, dawson, lescott szerény(ebb) gyerekek, talán nem anyira jók, mint terry volt egykor, de most már john sem a régi, ráadásul az örökös politizálása sem fog annyira hiányozni. Rio jöhet vissza, neki nincsenek ilyen ambíciói.
egy bődületes potya, vagy védelmi rövidzárlat/meccs pedig azóta megvan a csapatban, amióta Bobby Moore abbahagyta.

Szergő 2010.09.08. 20:28:34

azért szerintem az is vaskosan benne van a pakliban,hogy volt idejük egy kicsit pihenni a nyáron és nem úgy játsszák a meccseket h van 40-50 meccs a lábukban.
Plusz ez nem a vb hanem Svájc és Bulgária,ilyen cspatok ellen nem sokan játszottak idáig vb helyosztót.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.09.08. 20:35:09

@Szergő: ez a Svájc lenyomta a nyáron a spanyolokat... De abban igazad lehet, hogy a kipihentség sokat számít.

@Walmer: Hart beállítása miért is lett volna hazardírozás? Green beállításához képest? :D

Szergő 2010.09.08. 21:50:19

@[bs]: na és meddig is jutott svájc a vb-n?

Pistie 2010.09.08. 22:27:03

Én sem értettem anno, hogy Hart-ot és Adam Johnsont miért nem vitte ki Capello a vb-re. Bár MC játékosok, úgyhogy lehet ezért nem szereti ő sem őket :) De az ellentéteket célszerű lenne félretenni, hiszen ez a válogatott. Az angol védelem John és Rio nélkül messze nem olyan jó, mint velük, és ez nem vélemény, hanem tény..

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.09.08. 22:33:31

@Pistie: Hart ott volt. Én is úgy látom, hogy hiányzott Rióék rutinja, nem voltak Jagielkáék sem rosszak, de nem sugároztak olyan önbizalmat, amilyet a Rio-Terry páros a jobb napjaikon. Lehet, hogy Hart is ezért kezdett bizonytalankodni.
süti beállítások módosítása