A brit sajtóban eddig sem bántak kesztyűs kézzel a nemzeti tizeneggyel, de a tegnapi, Algéria elleni döntetlen után kezd elszabadulni a pokol, amit persze a dolgok menete és az ilyen tornák íratlan szabályainak megfelelően majd jól felvált a faszszopás, amint a csapat legázolja a szlovén válogatottat a sorsdöntő utolsó meccsen. Addig viszont szemezgessünk a cseppet sem visszafogott lapvéleményekből.

A Guardian szerint az Algériai fiaskó nézhetetlen volt, Capello erre a meccsre kitalált húzásai közül csak James beállítása jött be, a csapat pedig kilátástalan küzdelmet folytat egy láthatatlan ellenféllel: önmagával. A Daily Mail egy kalap szarnak nevezte a pályán nyújtott teljesítményt. A Times szerint a csapat pocsék, a felemelkedésre remény egyelőre nincs, Rooney borzasztó teljesítményének okát pedig szakemberrel (értsd: pszichológus) kellene kivizsgáltatni.

A Daily Telegraph inkább a jövőbe nézett, és azt elemezgette, hogyan tudná Capello felrázni csapatát, különösen a kritikán aluli teljesítményt nyújtó sztártriót (Lampard, Gerrar, Rooney) a Szlovénia elleni meccsre. Szerintük Gerrardnak kellenek Rooney mögött játszania középen, Lampard pedig üljön le a kispadra. A Daily Mirror bohócoknak titulálta a csapatot, és megjegyezte, hogy Capello szavaira a válogatott pont akkor nem figyelt oda, amikor leginkább szükség lett volna rá.

(A végére csak egy megjegyzés: amikor a magyar válogatott vagy egy magyar klubcsapat pocsék, lélektelen, futballt csaló játékkal kikap, a hazai sportsajtó - tisztelet a kivételnek - mindezt olyan finoman, óvatosan kezeli, mint a hülyegyereket a tanító néni a második osztályban. Mert megsértődik. Mert nem fog nyilatkozni. Mert ezzel ártunk a labdarúgásnak. Nonszesz, hogy a magyar válogatott meccseit csak olyan kommentátor közvetítheti, aki nem kritikus a mutatott játékkal szemben, nonszensz, hogy a sajtóban nem lehet gyáva, tudatlan bohócnak titulálni egy futballistát, amikor az, mert megsértődik, és nonszensz az is, hogy a magyar labdarúgás vízfeje, az MLSZ a sajtót hibáztatja a kudarcokért.)

7 komment

Címkék: sajtó vs algéria

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr862092979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucu Malac 2010.06.19. 08:22:50

nekem egy dolgot mondjanak meg az angol drukkerek. hányszor kell tövig benyelni a méteres bránert ahhoz, hogy végre lejjebb adjanak a játékosok és szurkolók az óriási arcból? megszórjuk Algériát (Rooney), mi? szánalmas...

Pistie 2010.06.19. 08:42:02

@Cucu Malac: ez a lélektani hadviselés (ami fordítva sült el). Ha utánanézel nagyjából az ÖSSZES meccs előtt ilyet nyilatkozik valaki, valahonnan. Franciákra is ez a legjellemzőbb, spanyolok, stb. MINDIG elmondja valaki, hogy szét fogjuk rúgni őket. Ez normális, ha nem mondanék az lenne a baj.
És nem baj ha óriási arcuk van, a baj az, ha a pályán nem felelnek meg ennek.

Dr. Kix 2010.06.19. 09:39:24

Az önbizalom, a nyerni akarás kell. Nem baj az sem, ha ennek hangot adnak a meccs előtt.

Más: "nonszensz az is, hogy a magyar labdarúgás vízfeje, az MLSZ a sajtót hibáztatja a kudarcokért." - erre tudtok példát?

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.06.19. 11:40:56

Azért a hollandok elleni meccs után ritkán olvashattál/hallhattál nem lesújtó véleményt. Az MLSZ meg a sajtót hibáztatja? Most akkor kritikusak vagy nem? Mindegy- kár volt kitérned rá...

normaluser 2010.06.19. 12:16:43

@Cucu Malac: Addig nem probléma az arc, amíg hozzák az eredményt. Az a gáz, hogy nem hozzák. Sporthoz kell az önbizalom.

2010.06.19. 15:09:43

Sixx, a magyar vonatkozású megjegyzésed tökéletes illusztrációja annak, hogy a 24 éve tartó balfaszkodás (EB, VB kijutás) milyen eredményeket hoz. Semmilyent.

flea 2010.06.23. 14:08:31

A zárójeles megjegyzéshez így utólag annyit, hogy azért az angol szituáció meg egy kicsit a ló másik oldala...
süti beállítások módosítása