Túl vagyunk az utolsó felkészülési bohóckodáson is, amit ugyan én nem láttam, de az angol lapok reakcióit elnézve nem vesztettem túl sokat. Az angol újságok véleményét tolmácsolom most, kommentekben lehet vitatkozni vagy egyetérteni:

A Guardian szerint az öngólok mellett csak egy Terry-kapufa és egy kihagyott Lampadt büntető érdemel említést a mérkőzésről, illetve az, hogy Joe Cole tényleg komolyan gondolta, hogy szeretne részt venni a VB-n, míg a többi pályára lépő futballista nem nagyon. Sem Aaron Lennon, sem Theo Walcott nem bizonyította, hogy helyük lenne a szélen, és Rooney sem tűnt túl lelkesnek a néha egészen ügyesen passzolgató japánok ellen.

A The Sun szerint két öngól és más semmi - ez volt a meccs tanulsága, bár Joe Cole harcosságát ők is kiemelték. Szerintük helye lenne a csapatban, de Capello csak június 1-én hirdet keretet.

A Mirror sem talált semmi említésre méltót az angolok teljesítményében, "a világranglista 45. helyén tanyázó Japán nem ijedt meg a 8. angoloktól, akik nem találták a helyüket a pályán." Azt furcsállta az egyik újságírójuk, hogy ugyan Capello is elismerte: Gerrard és Lampard nem tud középen együtt játszani, mégis egymás mellett játszatta őket.

A BBC szerint Capello kijelentette: a két edzőmeccs alapján új játékos nem kerül be az utazó keretbe, megvan az a 23 fő, akire a VB-n számít. A szövetségi kapitány szerint a második félidőben a középpálya jobban teljesített, mint az elsőben, és ennek örült.

21 komment

Címkék: japánok felkészülés felkészülési meccs

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr252042992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2010.05.30. 20:23:43

Való igaz, elég gyenge meccs volt.

Scouser 2010.05.30. 20:50:34

Siralmas meccs volt, a helyzetek alapján Japán simán megérdemelte volna a győzelmet. Az a baja Capellonak, hogy a támadó középpályás posztra két világklasszis játékosa is lenne, de ezzel a 4-4-2-vel valahogy a két szék közé ejti Gerrardot és Lampardot. Walcott és Lennon eszméletlenül súlytalanok voltak, Rooney-n egyértelműen látszott, hogy kíméli magát, nem is hibáztatom ezért. Joe Cole-lal kapcsolatban nekem az a csoda, hogy egyáltalán kérdés, hogy tagja lehet-e a keretnek... A válasz egyértelmű igen!

mateja · http://futball.blog.hu/ 2010.05.30. 21:01:02

@Scouser:
csatlakozom. nálam Joe Cole olyan, mint nálunk Gera Zoli: egyszerűen nem kéne, hogy kérdés legyen nem hogy a kerettagsága, hanem a kezdőcsapatban való helye. De hát Capello a mester, "kicsit" több eredménye is van, mint nekem :D
Mindenesetre őszintén kíváncsi leszek szeretett válogatottam teljesítményére, mert félek, hogy a jó keret ellenére ezúttal is csúfos kudarc lesz a vége...

Darkhorse 2010.05.30. 21:16:08

Nem most kell sziporkázni. Ha itt lesz az ideje majd hengerelnek a fiúk. (legalábbis remélem)

kutyacica 2010.05.30. 23:09:05

en bizom abban h Don Fabio tudja mit csinal, ezzel egyutt meglep hogy a felkeszulesi meccsek alatt gyakorlatilag 0-szor jatszottunk olyan felallasban, ami varhatoan a kezdonk lehet a vb-n (hogy mi az azt nem tudom, de hogy sem mexiko sem japan ellen nem lattuk az 100%).

ez persze nem lesz feltetlen gond, ha az USA-n tul lepunk es Barry valoban felepul, Szlovenia es Algeria ellen boven lesz alkalma a csapatnak lenduletbe jonni. ugy legyen.

reader613 2010.05.30. 23:47:56

mourinho bizonyára találna helyet Gerrard-nak és Lampard-nak egymás mellett, méginkább egymás mögött.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.31. 08:58:42

Nem kell túllihegni ezt a meccset. Ment a kísérletezgetés, utolsó válogatás, a japók meg komolyan vették. Most őszintén, ha a VB-n így húzzák be a három pontot, ki nem szarja le? Egyébként annyira nem volt szerencsés meccs, ha a japó kapus nem véd ilyen jól, hamarabb is eldől a dolog. A védelemnek viszont erősödni kell!

Walmer 2010.05.31. 10:31:28

@reader613: mourinho még a vízen járni is megtanítaná a srácokat, vele japánt 100-0-ra vertük volna és ha ő lett volna Hitler helyett a német kancellár, akkor a karutok nyreték volna a 2. vh-t.

Walmer 2010.05.31. 10:38:49

Az a baj, hogy Joe Cole szerintem senkit nem győzött meg idén, hogy ő a legjobb megoldás a jobb oldalon. rengeteget volt sérült, alig játszott. Amikor meg igen, látszott rajta, hogy a sok kihagyás után nincs még formában. Plusz az igazi posztja neki szerintem belső középpályás, a Chelsea-be kerülésekor rakták ki a jobb oldalra. Az csak a klasszisát mutatja, hogy itt is maradandót tudott alkotni.
Érdekes gondolatkísérlet lenne az mondjuk, hogy lamps, vagy gerrard marad, Cole meg megy az egyikük helyére, mint CM.

t.o.d. 2010.05.31. 13:08:59

@Walmer: az a baj, hogy ahogy a Cselziben, úgy a válogatottban is RM és LM hiány van. RM-re se SRP, se Lennon nem megoldás, Walcott meg súlytalan, mióta tinisztárként feltűnt. Lamps és Gerrard pedig még sose játszott jól együtt, mégis akkora pocséklásnak tűnik kihagyni az egyiket. Arra gondoltam, hogy Carrick helyén kellene játszatni StevieG-t, mert Carrick aztán minden mostanában, csak épp nem ütőképes.

Walmer 2010.05.31. 13:28:05

@t.o.d.: de az a baj, hogy gerrard meg nem védekező középpályás. Egy jó carrick rohadtul kellene, vagy egy jó (egészséges!!)hargreaves. Egyik sincs.
Egyiket (ti. lamps/gerrard) ki kell valszeg hagyni a kezdőből. Sajnos vannak olyan posztok ahol tele vagyunk klasszisokkal és ehhez képest vannak hiányposztok (bal oldali középpálya, jobb bubkó). De hát ez természetes. nem lehet 11 rooney-i klasszisú játékos egy csapatban.

Walmer 2010.05.31. 13:29:55

egy ügyes kin bonmot Capellótól a kérdésre, hogy az elsőszámú 11esrúgója, lampard a legutóbbi két büntetőjét kihagyta:

He has missed two, yes, but he will not miss the third,"

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.05.31. 17:45:09

@Walmer: "mourinho még a vízen járni is megtanítaná a srácokat, vele japánt 100-0-ra vertük volna és ha ő lett volna Hitler helyett a német kancellár, akkor a karutok nyreték volna a 2. vh-t."

vehehehe.... látom, ahogy a királytigrisek masszív modern catenaccio-ján nem tudnak áttörni a Shermanok, pedig körbelövöldözik őket, és 70 százalékban náluk a játékszer:)
Végül idegenben lőtt több góllal, vagy hosszabbításban, tizenegyesekkel nyernek a krautok. :)

Ronal-d'oh! 2010.05.31. 20:37:41

@Vészmadár: bunkerháború után szétlövéssel? :D

kutyacica 2010.05.31. 21:10:22

@Vészmadár: rendkivul izleses, igy Memorial Day-en ...

nem ertek egyet azzal h balszel hiany van. alapvetoen semmilyen hiany nem lenne, szerintem Capello remekul kitalalta es osszerakta a Rooney-Heskey-Gerrard-Barry-Lampard-Lennon(Walcott) sort. A problema az, hogy ez ket ev munkajanak eredmenye, erre egy honappal a vb elott kiesett belole pont az az egy Barry, akit Hargreaves serulese miatt senkivel nem tudunk potolni jelenleg.

Ebbol fakad szerintem ez a nagy felfordulas. Osszezsegeben en azt gondolom, hogy azert nem fog Don Fabio mindent a feje tetejere allitani es a stabil kezdojevel all ki, Barry helyere Carricket beteve. Barhogy is, be kell huzni a csoportmeccseket es annyi alkalom pedig eleg kell legyen arra, hogy formaba lenduljuk, akarmi a felallas is.

rizla 2010.05.31. 23:57:45

megmondom mi lesz az angolokkal: kikapnak az amcsiktól az első csoportmeccsen, utána a másik kettőt nyögvenyelősen behúzzák valahogy. mindenki utálni fogja őket, ahogy capello legtöbb csapatát általában, aztán valahogy elindulnak felfele és..

gloryMU 2010.06.01. 01:20:40

Szerintem nem lesz semmiféle meglepetés az amcsik ellen, mint 1950-ben. Hiába hiányzik Barry, ez a keret bőven képes nélküle is elverni őket. Nem is beszélve arról, hogy ha vb-t akarunk nyerni-márpedig azt akarunk- akkor verjük el az amcsikat, ha nem is szép, de magabiztos játékkal. Igaz, hogy a torna elején leszünk még, első meccs stb, de ők is.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.01. 10:08:55

@kutyacica: Először is - nem hinném, hogy ártatlan tréfa tiszteletlenség lenne, max. te akarod belelátni - amihez inkább nem fűzök véleményt. Másodszor - minden tiszteletem az elesett katonáké. Harmadszor - ez amerikai ünnep, az elesett amerikai katonákra emlékezés, ha jól tudom. Miben sértette a mondatom az emléküket?

Visszatérve a focihoz:
Nagyon kíváncsi vagyok a keretre. Ha a selejtezőket nézem, akkor simán továbbmegyünk, ha az utóbbi két meccs játékát, akkor aggódom. Megint a krónikus gólhiány a problémám - hová tűntek az átlövések?
A középpálya szinte minden tagja képes 30 környékéről veszélyes lövéseket elengedni - de nem nagyon vannak ilyenek...

kutyacica 2010.06.01. 19:12:49

@Vészmadár: ilyesmin felesleges es ertelmetlen vitazni, oruljunk inkabb a kozos nevezonek azt mondom. Deal?

Nem ertem a kronikus golhianyt, nagyjabol 3 gol a meccsenkenti atlagunk az idei szezonban (09/10). Atlovesbol en is szivesen vennek tobbet, bar idozitsek csak a 25-rol vallalt kapasloves golokat a la Joe Cole '06 a vb-re.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.02. 13:53:26

@kutyacica: :) Deal.

Az utóbbi felkészülési meccsekre értem a gólhiányt. Mi lesz pl. ha nem vállalnak az ellenfelek öngólokat?:)
Remélem, ez csak a felforgatott keretnek tudható be, és a VB-n visszaáll a 3 gól/meccs arány :)
süti beállítások módosítása