Mikor az angolok kifutottak a gyepre, érezni lehetett az indulatot a levegőben - mondta Fabio Capello, aki a Daily Mailnek adott exkluzív interjút. Az a Capello, aki Roy Hodgson elődjeként végigcsinálta a fiúkkal a selejtezőket és kijuttatta az angol válogatottat a 2012-es Eb-re.

"Anglia a részemmé vált. A kihívás, hogy oly sok idő után végre elérhetünk valamit: ez az, amiért akartam ezt a munkát. Ez az, amiért barátom, Roy Hodgson is akarta ezt. Nehéz a tévében nézni mindezt, miközben ott ülnél a kispadon a csapattal. Az álom, hogy kupákat nyerjünk, elérni azt, hogy az emberek boldogan térjenek haza, mindez hiányzik, de ez így van rendjén. Anglia a részemmé vált, négy évig dolgoztam együtt a játékosokkal."

capello1.jpg

Az első, a franciákkal vívott meccs rendkívül fontos volt: nagy nyomás nehezedett a csapatra és a kapitányra is, Capello azonban nem elégedett, mert úgy látja, egyik csapat sem vállalt rizikót, ehhez nem bíztak eléggé magukban. A védekezést jónak tartotta és Joe Hart munkájával is elégedett, ahogy Gerrardal is: nagyon veszélyes távolról és a szabadrúgásoknál. John Terry pedig a csapat lelke. "Remélem, Roy boldog lesz a harmadik mérkőzés után! Azt akarom, hogy győzzenek!"

Capello felidézi a 2010-es világbajnokság nyitó meccsét, azt a bizonyos lehangoló döntetlent eredményező USA meccset, majd így folytatja: "Ha az első mérkőzést megnyered a csoportodban, nagy lépést teszel előre. Ha veszítesz, vagy döntetlenre hozod, máris rajtad van a nyomás", és bevallja, akkor, ott igazán be volt tojva.
Az olasz úgy véli, gyakran az a probléma, hogy a játékosok a válogatottban nem teljesítenek úgy, mint klubcsapataikban, ezt nem egyszerű orvosolni, majd hiányolja és méltatja Rooneyt, akiről úgy gondolja, központi figura lehet a nagy tervekhez, a negyeddöntőbe jutáshoz. Rooneyban az elhivatottságot szereti, nagyon különleges játékosnak tartja, különleges adottságokkal és úgy tartja, ő a világ egyik legjobb futballistája.

Capello ezután a többi csapatot elemezgeti. A németekről, a portugálokkal vívott meccset látva, úgy vélekedik, ez már nem ugyanaz a csapat, mint a 2010-es. Lassabbak és kevésbé izgalmasak. Tisztában van azzal, hogy a spanyol csapat az etalon. Hogy az olaszok ellen csatár nélkül álltak pályára, nagy magabiztosságra vall. Az oroszokon meglepődött az első meccsük után, igazán fantasztikus csapat. Veszélyesek, de a téli szünet is segített nekik. Gyorsak, támadóak. Mikor az angolok az ukránokkal játszanak majd, ugyanezzel kell szembenézniük. Ha nem győznek, az nagy problémákhoz vezethet.

Hát, az nagyhoz. Mitszótok?


.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr564585567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.13. 15:46:14

Hát ehhez mit lehetne szólni? Közhelyparádé.

Az mondjuk érdekelne, hogy Anglia melyik részévé vált...

waterphone 2012.06.13. 16:03:00

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Hátsó Fertály Grófság.

Extrém figura akinek tetkója talán nem, de volt egy sutartpiercingje.

gastro, missing in action 2012.06.13. 16:06:07

de most Hajni nem olasz drukker?!?! Ezt Sixxnek kéne vezetnie nem? :/

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.13. 16:06:19

@waterphone: :D

Főleg annak fényében romantikus ez az interjú, hogy Gundi elpötyögte: a játékosok többsége nem jött vele jól ki, és kurvára örülnek, hogy lelépett.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.13. 16:10:39

@gastro, missing in action: Miközben Rooney a csapatban van???
És ha meghasonlik?

2012.06.13. 16:35:52

Gerrard mellé még 1-2 játékos felnőhetne, aztán nem lenne itt gond. Leszarom ha kikapnak, csak köpjék ki a tüdejüket a pályán.

Hódos Hajnalka 2012.06.13. 20:18:12

@gastro, missing in action: megvan az oka, hogy itt vagyok. ha nem tetszik, sixxnél lehet reklamálni.

sixx · http://comment.blog.hu 2012.06.13. 21:26:53

@gastro, missing in action: de sixx éppen egy tévéfesztiválon dolgozik, és megkérte Hajnit, hogy segítsen. és segít. és kurvajó.

slowmotion 2012.06.14. 11:31:41

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): és ezt Gundi amúgy honnan vette?
mondjuk még ha igaz is, valamilyen szinten érthető. Capello nagy taktikus tud lenni, de sajnos ezt nehéz megérteni a "fuck, press, ball" szókincsből. Woy hozzá képest taktikailag egyszerű, mint a faék, meg arin beszél, de legalább folyékonyan és angolul. nagy előny.

meg hát Woy mellett nyilván kevesebb az elvárás, mint Capello mellett lenne, annak meg könnyebb megfelelni.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.14. 11:36:58

@slowmotion: Ezt nyalván Gunditól kéne megkérdezni. Emlékeim szerint valami angol lapra hivatkozott...
süti beállítások módosítása