A nemrég (spanyol győzelemmel) véget ért U21-es EB után most éppen egy U17-es VB zajlik Mexikóban, amelyről részletes beszámolóval sajnos nem szolgálhatok, ellenben az angol válogatott eddigi teljesítményéről illő lenne pár karaktert ejteni. A fiatalok a C csoportban Ruandát és Uruguay-t 2-2 góllal verték meg, majd ikszeltek Kanadával, így jutottak tovább a nyolcaddöntőbe, ahol is Anglia ősellenségével, Argentínával kerültek össze. A meccset nem láttam, az összefoglaló alapján hajtós, kemény derbi lehetett, kevés kidolgozott helyzettel, de annál több távoli lövéssel. Az 1-1-es döntetlen után végül tizenegyes-párbajban jutottak az angol fiatalok tovább. Jordan Pickford, a Sunderland kapusa megfogott egy büntetőt, de ez a minimum azok után, hogy az eddigi meccseken - az összefoglalókból ítélve - megyekettes színvonalon védett. Uruguay ellen nem kapott gólt, de csak a szerencsének köszönhetően, Kanada ellen viszont mind a kettő gólban benne volt (a másodikban az ellenfél térfeléről érkező szabadrúgás pattant át a feje fölött), és Argentína ellen is kiderült, hogy csak az a labda nem pattan ki róla, ami nem jut el a kapujáig. Ezt a teljesítményt látva még inkább elismerésre méltó, hogy a válogatott eljutott a negyeddöntőig. Az ellenfél Németország lesz, július 4-én.

 

1 komment

Címkék: összefoglaló utánpótlás u17

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr993029741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.fredericks 2011.07.02. 09:50:55

Azt is megjegyezném, hogy nem elég, hogy az ellenfél térfeléről jött a második gól a kanadaiak ellen, hanem azt a kanadai kapus lőtte neki.
süti beállítások módosítása