Ahhoz képest, hogy Pszicho a beceneve, Stuart Pearce edzőként sajnálatosan halvérű, a tegnapi meccsnek legalábbis ez a tanulsága. Az U21-es angol válogatott zsibbasztóan unalmas, kiábrándítóan fantáziátlan játékkal hozta le döntetlenre az ukránok elleni mérkőzést, és ebben elsősorban Pearce a bűnös. A spanyolok ellen még logikus tűnt telepakolni a középpályát elsősorban védekezésre alkalmas játékosokkal, de hogy a sokkal kevésbé veszélyes ukránok ellen mi indokolta Mancienne, Henderson és Rodwell együttes jelenlétét, az rejtély. Illetve dehogy: egyértelmű az ok. Stuart szerencsétlenségére azt a Mancienne-t tette meg csapatkapitánynak, aki a legfeleslegesebb része ennek a csapatnak. A hátvédsorból kiszorult (Jones és Smalling klasszisokkal jobb nála), a középpályán pedig Rodwell és Henderson mellett nincs szükség egy támadásépítésre gyakorlatilag alkalmatlan plusz játékosra. Pearce viszont egyelőre képtelen (hiúságból?) korrigálni a tévedését, és keresni egy másik kapitányt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Henderson sem éppen a kimagaslóan ötletes előrejátékáról ismert, az egyébként szintén védekező középpályásként induló Rodwell nincs nagy formában, akkor nem is meglepő, hogy az első fél időben 20-30 méteres rés tátongott a félpálya környékén passzolgató Mancienne-ék és a magányosan vergődő csatárok között. A kreatívabb játékosok közül Danny Rose az első félidőben teljesen eltűnt, Cleverley pedig ezúttal csak a padra fért oda.


Hogy mi is a probléma ezzel a felállással, az a második félidőben vált egyértelművé, amikor végre valahára be Pearce becserélt egy olyan játékost is a totálisan impotens középpályára, aki játszani is mert: Henri Lansbury-t. (Természetesen nem Mancienne, hanem Rodwell helyére jött.) Ha ebben a felállásban kezd a csapat, és nem csak a meccs utolsó harmadában kezdenek el támadásokat építeni, akkor nem csak egy-egy Strurridge-bomba beakadásában lehetett volna bízni.  Welbeck ennek ellenére megnyerhette volna a meccset, ha sikerül a ziccerét berúgnia, de talán jobb is hogy kihagyta, Pearce így legalább nem védheti meg az agyatlan felállást és taktikát azzal, hogy legalább eredményre vezetett. Imádkozzunk közösen, hogy ez az ember soha ne kerüljön a nagyválogatott közelébe.


Szólj hozzá!

Címkék: vélemény összefoglaló u21

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr642989196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása