A Guardian még a franciák elleni meccs előtt megnézte, hogyan állna fel a válogatott, ha az éppen a legjobb formájukat nyújtó játékosokból állna. Ehhez az Opta statisztikai rendszerét használta, amelynek lényege, hogy minden PL-ben szereplő játékos osztályzatot kap egy 100-as skálán az aktuális forma alapján. Pontok járnak minden egyes jó szerelésért, passzért vagy gólért, és pontot vonnak le minden rossz megmozdulásért. Csak azok szerepelnek ebben a statisztikában, akik legalább 500 percet a pályán töltöttek. Ha 4-4-2-es formációban állna fel a válogatott, akkor így nézne ki a kezdő:

Ben Foster (77 pont); Luke Young (54), John Terry (72), Rio Ferdinand (59), Ashley Cole (68); Marc Albrighton (72), Steven Gerrard (75), Kevin Nolan (66), James Milner (64); Andy Carroll (74), Danny Welbeck (64)

Cserék: Joe Hart (76), Micah Richards (53), Phil Jagielka (58), Gary Cahill (58), Leighton Baines (66), Joey Barton (63), Paul Scholes (65), Scott Parker (65), Stewart Downing (62), Darren Bent (64), Luke Varney (57)

Nem tűnik ez sem egy világverő csapatnak, elég sok az átfedés a jelenlegi válogatottal (Luke Young és Scholes pedig már visszavonult), de hasonló sérülés sújtotta időszakokban, mint a mostani, akár használni is lehetne, mondjuk a Capello-index helyett/mellett. Tudjuk: a forma átmeneti, a klasszis állandó, de ha kevés a világklasszis, akkor talán érdemesebb a legjobb formában lévő játékosok közül válogatni.

3 komment

Címkék: statisztika capello találgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr252457269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergő 2010.11.18. 17:50:02

Mondjuk azért ez fura,Rio Ferdinand hány meccset játszott idén a bajnokságban?úgy azért könnyű keveset hibázni.

De az igaz hogy egy ilyen barátságos mérkőzésen nehéz jót tenni,kísérletezni ugyanúgy fölösleges mint a legalapabb kezdőt feltenni,mert nincs egy folyamat, gyakorlatilag 2-3 közös edzés után van 90 perc játék,oszt jónapot,mindenki megy haza.
Azért Capellonak most járt a pluszpont Henderson és Carroll behívásáért az tény.
Baines és Scott Parker viszont nem tudom mit vétett az olasz ellen,plusz azért a bajnokságban eléggé előkelő helyen álló Boltonból Zat Knight és Cahill mellett Daviest megintcsak be lehetet volna hívni.
Vagy Nolant a Newcastleból(vagy Bartont...)

Woland 2010.11.19. 12:23:28

Danny Welbeck a kezdőben? :)

Van bármiféle magyrázat arra, hogy ez a 13 meccsen 1 gólos csatár, miért kerül az Opta-kezdőbe a 11 meccsen 8 gólos Benttel szemben? Ráadásul úgy, hogy Benttel azonos pontszámot(64) hoztak ki neki az optások? :)

Albrighton nagyon jó játékos, de Adam Johnson (és egy egészséges Lennon is) bőven előtte jár a jobbszélső posztján.

Luke Young teljes középszer. De lehet, hogy Glen Johnsonnal szemben ez is nagy előrelépés. De akkor már inkább a szintén középszer Baines (akinek ugyan gyönyörű lövőtechnikája van, de úgysem engednének neki szabikat Gerrardék).

A Toon-kapitány Nolan-t ki lehetne próbálni (bár Parker a szememben jobb) - Barry helyett amúgy is bárkit. Meg a két bunkócskát is be lehet hívni Newcastle-ből. Bartonban benne lenne a piros, de Carrol szerintem nem jelent plusz kockázatot, mivel Andy inkább nőket szokott ütni, azok meg nem lesznek a pályán...

a wolves-os Jarvis sem lenne hülyeség, különösen vérfrissítő cserének.
süti beállítások módosítása