Már várom, mikor jön elő a Moldova féle klasszikus kampós fűszál és a lejtős pálya, mint kifogás a VB-vel kapcsolatban, de komolyan. Az adidas labdáit a Tango óta szidják, baj volt az Aztecával, a Triocolorral de az előző VB-re készített Teamgeisttel is, amiről a kapusok azt nyilatkozták annak idején, hogy kiszámíthatatlanul szitál a levegőben, és nem tudjék merre megy.

Az idei VB még el sem kezdődött, a kapusok máris előre mosakodtak, és négy évvel ezelőtti nyilatkozataikat leporolva szitáló, kiszámíthatatlan labdáról beszéltek, a Jabulani ilyen fos, meg olyan fos, mondták. Fabio Capello tegnap állt be az asszonykórusba, és kijelentette, hogy ez a legrosszabb labda EVER, mert könnyű, mint egy strandlabda, és nagyon nehéz vele hosszú indításokat adni.

Fabio, tényleg? Ever? Ennél is rosszabb? Ne menjünk már le Maradona szintjére, könyörgöm.

13 komment

Címkék: capello jabulani

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr72088037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biertje 2010.06.17. 12:40:47

A poszt minden egyes szótagjával egyetértek.

gloryMU 2010.06.17. 13:01:46

Egyébként tényleg szar és olyan mint egy strandlabda...
Nem értem, minden élbajnokságban, pl , prem división stb normális labdákkal tudnak játszani. VBre, ebre meg összehoznak vmi szart. Nem értem.

kutyacica 2010.06.17. 13:15:37

azzal egyetertek, hogy miert nyavajognak, azert profi sport h ne nyavajogjanak hanem ugy alljanak mindenhez, mint a Fekete Lovag a Holy Grail-ben.

Viszont azt el tudom kepzelnik, hogy _mas_ a labda es szerintem azon kivul, hogy egy csomo bevetel legyen, nincs ertelme pont a vb-ken bevezetni kulon egy uj labdat. Ezt egy elore kodolt problemanak erzem - ahogy irtam, profi sportolo emiatt ne nyavajogjon, de ettol meg nem ertem miert muszaj ezt csinalni ha nyilvanvalo h a megszokasa eleinte gond lesz.

Barhogy is, par het alatt biztosan hozza szoknak, szoval ez mindig csak az elejen szokott tema lenni ahogy en emlekszem.

Magóg napján (törölt) 2010.06.17. 13:41:55

Ennyi zséért Afrikában csecsemőfejjel is ellabdáznának.

Nyivákolo ribanc az összes focista.

T@Z 2010.06.17. 13:57:48

Nem triocolor hanem tricolor :D

Egyébként igazad van.

flea 2010.06.17. 14:18:05

Ez a labda tényleg szar.

Egyrészt könnyű, ettől szitál ész nélkül, pusztán a légellenállástól.

De ez még a kisebbik baj, a nagyobbik az, hogy kicsi a tapadása a felszínének, minek következtében szinte lehetetlen megcsavarni - a rendes csavaró mozdulatból többnyire égbe-földbe lövés lesz, az a kevés tekeredés, amit látni, az attól van, hogy excentrikusan lövik meg. (Feltűnt-e, hogy veszélyesnek számító helyekről eddig kizárólag sorfalba meg lelátóra bombázták a labdát az összes csapat ügyeletes szabadrúgáslövői?)

Másrészt ha sikerül is megcsavarni, akkor meg nem áll ki belőle a perdület lepattanáskor, miáltal a tipikusan visszanyeséssel meglőtt hosszú indításoknál nem az történik, mint normál labdával (hogy földetérés után magasabbat és rövidebbet pattan, és viszonylag kezelhető ívben érkezik a támadó elé), hanem elpattan ugyanolyan szögben a vérbe, ahogyan jött, a futó embernek meg az marad, hogy fej felett tapsikolva jelezze, az ötletet azért köszöni.

Rob Green potyagólja sem történt volna meg bármely normális tapadású labdával, mert egyrészt az úgy pattan, ahogy a kapus 20 éve megszokta, másrészt pedig a kesztyűbe érkezve onnan sokkal kevésbé képes pörögve kicsúszni. (Más kérdés, hogy azért egy angol válogatott kapusnak bármilyen labdát meg kellene tudni fogni.)

Ha pedig az "evör" kitételt úgy értjük - és miért ne tennénk? -, hogy "amióta a világbajnokságokra külön terveznek labdát", akkor máris eljuthatunk arra a következtetésre, hogy Capello mesternek az utolsó szóig, tökéletesen igaza van.

RobinGood 2010.06.17. 16:03:24

Valami tuti nincs rendben a labdával, mert ennyi bénázó játékost és kapust még nem láttam.

Flea megállapítása tök igaz a szabadrúgásokkal kapcsolatban. És szerintem a kapusok nem véletlenül nyúlnak mellé (ma akóreai is) mert láthatóan magasabbra pattan.

Az más kérdés, hogy az is jogos, hogy profik és már egy ideje ismerkedhetnek a labdával.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.06.17. 17:04:46

Miért ne tehetné szóvá Don Fabio, hogy szar a labda, ha egyszer az? Attól, hogy mindenki sír miatta, még nem jelenti azt, hogy üres kifogás az egész.

btw: az Index tesztje is azt hozta ki, hogy olyan mint egy gumilabda, kérdezd a kollégáidat Sixx.

vizsla_ 2010.06.17. 22:32:28

szar a labda, hogyne, mert az nem lehet, hogy Capello semmivel sem ért többet ehhez, mint Eriksson vagy McLaren

lehet, hogy egy jó labda Altidore kapufájánál bement volna

N.Zoli 2010.06.17. 22:44:22

Egy jo van benne, a neveben rejlik a bula szo.
süti beállítások módosítása