Előbb-utóbb valaki úgyis lehozza őket, előzzük meg a sok kárörvendő gyökeret, és mutassuk meg, milyen marhaságokra képesek válogatott kapusaink tétmeccseken. Mielőtt belemennénk a részletekbe, egy kínzó kérdés: nyugtasson már meg engem valaki, hogy Maradona kézzel elért, szabálytalan gólja nem mellesleg Shilton óriási hibája is volt, mert ugye a jó öreg Peter volt vagy 190 centi, a kis gyökér kokainista kézilabdázó meg jó, ha megvan 162, szóval ez a felugrás + kéz még mindig lófasz, ha Shilton rendesen jön ki, ugye?

1. Peter Bonetti az NSZK ellen, 1970-es VB.

Bonetti eleve úgy került be a csapatba, hogy Banks ételmérgezéssel fetrengett a helyi klinikán. Aztán a meccset jól kezdtük és már 2-0-ra is vezettünk. Ekkor (01:54-től tessen nézni) következett be a tragédia első felvonása: Beckenbauer 17-ről eleresztett egy lövést, amire Bonetti későn vetődött, és a labda a hasa alatt becsúszott a hosszúba. A meccset a németek 3-2 arányban meg is nyerték.

 

2. David Seaman Brazília ellen, 2002-es VB. 

Ronaldinho szabadrúgását nézte be alaposan a lófarkas kapus, amit még meg is lehetne neki valahol bocsátani, ha nem pont ilyen (jó, még távolabbról lőtték) gólt szopott volna be az Arsenal kapusaként egy kupadöntőben nem sokkal ezt megelőzően.

 

3. David James Ausztria ellen, 2004-es vb-selejtező.

James a Liverpool kapusaként kapta a Calamity azaz vész, veszély becenevet, ezen a meccsen is bizonyította, hogy nem véletlenül. Egy nevenincs osztrák csávó kente rá neki úgy húszról, laposan, nem túl erősen, és igaz, hogy megpattant a lövés, de annyira nem, hogy drasztikusan irányt változtasson, James-nek ettől még sikerült a rövidnél bevédenie.

 

4. Scott Carson Horvátország ellen, 2008-as eb-selejtező.

A Liverpool kapusai a válogatottban láthatatlan fekete macskával a nyakuk körül védenek, a derék Scott például a horvátok ellen nézte be Niko Krancjar harmincról eleresztett lövését. Fasza debütálás volt a válogatottban.

 

5. Robert Green az USA ellen, 2010-es vb.

Ezt meg nem ragozzuk, mert mi a tökömnek.

10 komment

Címkék: kapusok potya

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr782082633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walmer 2010.06.15. 10:21:53

Shilton védelmében:
1.) ki a farok gondolta volna, hogy az a kis köcsög ilyen pofátlanul beleüt a labdába?
2.) ki a farok gondolta volna, hogy a sporinak olyan vastag a bőr a pofáján, hogy megadja.
3.) ha meg úgy jön ki, mint Schumacher 4 évvel korábban (NB. úgy kellett volna), akkor meg ő a főgonosz.

A '70-es meccet inkább az döntötte el, hogy Ramsey lehozta Charltont a 60valahányadik percben mert ugye már úgyis megnyertük a meccset...

A ronyáldinnyós meccshez is volt szerencsém.
Délelőtt néztük a kocsmában, aztán indultunk egy hosszú 7végére.
A csehóban volt a találkozó. Meccs végére jöt meg az egyik cimborám és azt mondta:
Bazmeg mikor szoknak már le az angolok a 40 éves kapusokról??
Azóta már pontosan tudjuk, hogy ez nem a korról szól.

Mindegy, a potya benne volt már az elejétől a csapatban. Tudni lehetett, vagy a kapus, vagy a védelem csinál valami bődületes baromságot. Emlékszik mindenki hogy kaptunk ki a portugál eb-n az első csoprtmeccsünkön a franciáktól, ugye? vagy terry mutatványára az egyébként megnyert krautok elleni friendlyn?
Szóval ha ki kell jönnie, jöjjön ki minél korábban, aztán lépjünk tovább.

2010.06.15. 10:26:47

"a kis gyökér kokainista kézilabdázó" - Ezt nagyon faszántosan írtad, Sixx! Nem kedvelem ugyan az angolokat, de ezt a hobbit dagadtgecit nagyon tudom gyűlölni! Meglátja majd mindenki, úgy elbassza az argentinok vébéjét, ahogy a nagykönyvben meg van írva! Az, meg, hogy kezezésből gólt ütött, aztán meg még ajnározza is ("Isten keze"), az a világ (rossz) vicce!

lószerafin 2010.06.15. 11:47:31

Hát azért Dinnye szabadrúgását nem sokan védték volna, fölülről csapódott lefelé épp érintve a kapufát, ha alááll valszeg akkor se éri el.

Walmer 2010.06.15. 12:47:23

@lószerafin: ne már.
Akkora potya volt mint állat.

Szergő 2010.06.15. 13:55:57

mondjuk James esete azért nem annyira egyzerű,legalábbis én úgy látom.Persze a mozdulat elég suta,vagy mondható szerencsétlennek is,de a lövés baromira felgyorsult Terryn,és jó helyre is ment.

Seaman meg rohadt jó kapus volt,igazi angol kapus,egy-két potya alapján ítélik meg pedig szerintem Banks és Shilton szintjén volt,látszik is hogy azóta se volt senki,aki csak megközelítette volna az angol válogatottban

kutyacica 2010.06.15. 14:18:32

@Szergő: en is mindig nagyra tartottam Seamant, de ez potyagol volt, Ronaldinhot azota utalom h nem volt hajlando beismerni h abszolut lecsuszott, nem direkt igy akarta. Remelem elvezi a vb reklamjat, nagyon ugyes benne.

Shilton nem tudom benne vol-e.. de nem visz ra a lelkem h emiatt hibaztatni tudjam.

Sixx buszke vagyok, very classy! igy kell ezt csinalni, magunkon tudni kell nevetni.

normaluser 2010.06.15. 14:54:33

Gary rákérdezett, akkor már nem volt az Isten keze.
www.youtube.com/watch?v=oB-q_v_gGvY

Ez van, a törpe argentint basztatjuk, de a bírók a hülyék, még mindig. Majd akkor fogják a fontosabb meccseken bevezetni a videóbíró lehetőséget, ha a franciák kapnak egy kezes gólt...

Rob Green legalább feltalált egy új kerti party játékot :D
www.youtube.com/watch?v=Cqoyrc8G9hs

Ronal-d'oh! 2010.06.16. 13:18:26

@BenszeT: mert ez igazából a pálya hibája.

BenszeT 2010.06.17. 13:53:50

@Ronal-d'oh!: Az igaz, de attól még potya.
süti beállítások módosítása