Portugália hazai pályán ikszelt Ciprussal, Franciaország, szintén otthon, kikapott Fehéroroszországtól. Mindezt csak azért, hogy tudjuk értékelni a kötelező hazai győzelmet is. Elszállni sem érdemes persze: ez a Bulgária már nyomokban sem emlékeztet a 16 évvel ezelőtti csodacsapatra, egy ikszre talán még a magyar válogatott is jó lenne ellenük. Mégis, egy ilyen magabiztos rajt jótékony hatással lehet a játékosok önbizalmára, egyúttal Capello helye is megszilárdul, kérdés, jó-e ez nekünk, mármint az utóbbi.

A felállás, ahogy számítani lehetett rá, 4-4-2 volt, de csak papíron. Rooney végig Defoe mögött játszott, visszalépett akár a félpályán túlra is, kábé az volt a szerepe, ami Gerrardnak a Magyarország elleni meccsen Zamora pályára lépése után. Maga Gerrard viszont sokszor Barry-nél is hátrábbról indult, a bolgár kapu előtt pedig olyan ritkán lehetett látni (pláne gólveszélyes szituációban), mint Jagielkát skorpiórúgással felszabadítani. Rooney helyette is dolgozott, kiosztott három gólpasszt, és a negyedikben (azaz az elsőben) is benne volt, Stevie G. góljai és helyzetei tehát most nem hiányoztak, de talán mégis luxus az egyik legjobb támadóközéppályásunkat visszavonni a saját térfélre. Egy valami viszont egészen biztos: Lampard nem hiányzott. 
 
Csak az impotens bolgár támadóknak köszönhető, hogy Terry és Rio sem, Jagielka és Dawson megoldották a megoldandót, Cahill pedig külön dicséretet érdemel: nem látszott rajta, hogy újonc, pedig nyilván ő sem gondolhatta, hogy ma végre debütálhat. Hartnak azért így is be kellett mutatnia néhány közepesen nagy védést, az egyikből rögtön ellentámadás és gól lett. Lehet, hogy más a meccs vége, ha 1:0 után nem 2:0, hanem 1:1 az állás. Hart szerencsére nem csak magabiztos, de annak is látszik, és ez a védőkre is jó hatással van.

A meccs legjobbja hivatalosan Defoe lett, meg is érdemli, amit lehetett berúgott, remélhetőleg nem súlyos a sérülése. Úgy néz ki, Walcott is kezdi visszanyerni a formáját, volt pár ígéretes elfutása, Adam Johnson mégis jobb választásnak tűnik a helyére, pláne ha a túloldalon Milner játszik, ők ketten ugyanis nyugodtan helyet is cserélhetnek néha, megzavarva ezzel az ellen védőit, míg Theo inkább csak a jobboldalon vethető be. A két szélső védő közül most Cole mozgott jobban, övé az első gólpassz is (Rooneyval nagyon érzik egymást), komolyabb ellenféllel szemben azért védekezni is kell majd. Barry sallangmentesen játszott, nem tudom, a VB alatt mivel kábították el, lehet, hogy megártott neki a dél-afrikai koszt, de most sokkalta agresszívebb és mozgékonyabb volt. (Ettől még Huddlestone beférhetett volna legalább a keretbe.)

A rajt tehát sikerült, még ha az első félidő második felében altatta is a nézőket és az ellenfelet a csapat, de a Svájc elleni idegenbeli meccs (kedd, 20:45) már egészen más sztori lesz. 
 

4 komment

Címkék: összefoglaló eb selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr322270247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nullnick 2010.09.04. 15:49:44



micsoda eredmény

legyőzni a bolgárokat

nem is értem, hogy nem lettek világbajnokok ezek az angol KAMUk

Pistie 2010.09.04. 15:56:25

Végső soron ennél jobban nem lehet kezdeni egy selejtezősorozatot. Már csak abban kell reménykedni, hogy a mutatott játék fejlődik, és a folytatás is hasonló lesz.
Na meg persze hogy a sérültek mielőbb felépülnek!

Kemencés Szittya Buci 2010.09.05. 00:21:30

@Beyonder:
Ú bazz...
Itt egy jó kis térdszalag+bokaszalag húzódás tuti volt. Jó pár hónapig szerintem még célbalövést sem fog gyakorolni, nemhogy szerelést.
süti beállítások módosítása