Kár lenne kozmetikázni: a spanyol csapat csúnyán lefocizta az angol U19-eseket. Ahogy a Telegraph tudósítója írja: mintha a spanyol nagycsapatot láttuk volna, csak kevesebb arcszőrzettel. Noel Blake gárdája még így is jobban hajtott, mint Lampardék, de a képességeiket illetően sajnos nem egy kaliber a két válogatott. Fel lehetne persze hozni, hogy hiányzott Wilshere és Rodwell, de velük se változott volna nagyon a játék képe. Nem történt persze tragédia, az angol utánpótlás utóbbi egy-két éve ezzel együtt is sikersztori, más kérdés, hogy most is kiderült: jó fizikumú, hajtós futballistából van elég, a technikás, kreatív játékosok jelentik a hiánycikket. Ebből a keretből – a tornán mutatott játék alapján - egyedül Delfouneso (Aston Villa) az, akiből igazi klasszis lehet. Jól fedezi a labdát, képes váratlan húzásokra, érzi, mikor kell passzolni és mikor lőni, gólt speciel nem szerzett, de sokszor tudott helyzetbe kerülni. A kreatívabb játékosok közé tartozott még Parrett (Tottenham) is, a középpályán többnyire ő tudott egyedül váratlant húzni, Rudd pedig nem lepkézett, ami egy angol kapustól már kiváló teljesítménynek számít. Meglátjuk, ebből a csapatból ki tudja majd beverekedni magát saját klubja kezdőjébe. Idevágó idézet, innen:

The problem, as ever, is what happens to these talented young players once they return to their clubs. Take striker Frank Nouble, for example.
On Sunday, he scored twice in a 3-2 win against Austria in Flers but then discovered his club, West Ham, had signed two foreigners - Mexico winger Pablo Barrera and French striker Frederic Piquionne. Nouble could have been forgiven for wondering where his first-team opportunities will come from in the Premier League this season.
 

5 komment

Címkék: összefoglaló eb u 19

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr652181121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Májking 2010.07.30. 22:21:33

Lassan posztot a az angol-magyarrol! Bocs, a magyar-angolrol!

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.07.31. 11:40:42

@Májking: Angliában lesz a meccs, úgyhogy: angol-magyar.

Poszt persze lesz, de amúgy most Tintás Harry-vel értek egyet:
news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/t/tottenham_hotspur/8873561.stm

Májking 2010.08.03. 22:03:29

Vegre, zsebemben a jegy. Persze p..a magasan, de megis a Wembley, megis angol-magyar!

Májking 2010.08.04. 07:17:15

@Beyonder:

Nagy mazli, hogy a valogatott szarul szerepelt, haragszik rajuk mindenki, alig tudtak a jegyeket eladni.
En 20 fontert vettem, de a negyfos csaladi jegyet 60-ert meg lehetett kapni. Osszehasonlitaskent: 8.-an Charity Shieldre, ugyanott a Wembley-ben, 78 font volt a legolcsobb, amit lattam. Na, azokat elkapkodtak.
süti beállítások módosítása