Nehéz dolga lehet egy szövetségi kapitánynak egy olyan meccs utáni sajtótájékoztatón, mint az angolok Algéria ellen megvívott világbajnoki csoportmeccse volt, mert a sajtó válaszokat vár, neki meg nem nagyon van ilyenje, mert végül is mit mondhatna? Hogy a játákosai faszok, és nem tartották be, amit kért tőlük (Gerrard balszélen, Lampard előretör, középen járassuk a labdát, csatárok ugorjanak ki a védők közül, széleken húzzuk szét a mezőnyt)?

Capello azzal nyitott, hogy nem ismert rá a csapatra. "Az edzésen erőtől és önbizalomtól duzzadnak, mindent úgy csinálnak, ahogy megbeszéljük, a taktikai felállás működik. Amikor meg kimennek pályára, mintha másik csapatot látnék, azt, amit annak idején átvettem. Ez így nem jó." A mester szerint az sem segít neki, hogy az angolokat mindenki esélyesként tartja számon: "A játékosok nagy nyomás alatt vannak, az elvárás hatalmas, ott lebeg felettük az 1966-os győzelem, és az, hogy a közvélemény kimondva-kimondatlanul csak a világbajnoki címmel lenne elégedett. Olyan passzokat rontottak el, olyan labdakezelési hibákat vétettek, amiket ezen a szinten játékosok nem szoktak. Hihetetlen látvány volt."

A megoldás szerinte az lenne, ha szerdára fejben fel tudná készíteni játékosait arra, hogy igenis meg tudják verni a szlovéneket és még semmi nincs veszve. "Az amerikai válogatottnak köszönhetően még mindig van esélyünk a továbbjutásra, ehhez le kell győznünk Szlovéniát. Óriási meccset várok szerdán, küzdelmet, és továbbjutást."

Steven Gerrard azt nyilatkozta, hogy nincs mentség a pocsék játékra, hiányzott az átütő erő, a lendület a csapatból, és a kapu előtt elfogyott a tudományuk, hogy egy mondatba három nemzeti sportos közhelyt is elsüssek. "Rosszul játszottunk, ez van. Tisztában vagyunk vele, és higgyék el, pontosan tudjuk, mit kellene másképp csinálni, de ezen a meccsen semmi nem jött össze. Szlovénia ellen főleg a kapu előtt, mármint az ellenfél kapuja előtt kell sokkal határozottabban, agresszíven játszanunk, és be kell lőni a helyzeteinket. Nagyon nehéz meccs lesz, mert az ellenfél vereség esetén akár ki is eshet, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem a saját játékunkkal. Szerdán nyernünk kell." 

4 komment

Címkék: sajttáj vs algéria

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr342093031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2010.06.19. 12:48:10

www.telegraph.co.uk/sport/football/world-cup-2010/teams/england/7840033/England-goalkeeper-David-James-hints-at-tensions-in-camp.html

Ebben mondjuk van valami, kéne talán adni pár órát a játékosoknak, hogy fejben rákészüljenek a meccsre.

fransancisco 2010.06.19. 13:09:25

„Túlértékeljük a brazilokat. Mindannyian azt gondoljuk, hogy mennyire fantasztikus játékosok alkotják azt a csapatot. Nézzük meg alaposabban a keretüket, és vegyük észre, hogy nekünk is vannak olyan képességű labdarúgóink” – Redknapp.
a nagy bíborvoros faszt, azt

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.06.19. 16:20:47

Azért tegnap Anglia eléggé szépen prezentálta, hogy hogyan kell egy meccset elveszteni döntetlenre. :D Nem kell hozzá más, csak egy kis ostoba, felesleges arrogancia, meg az ellenfél előzetes becsmérlése.
süti beállítások módosítása