sturridge1.jpgEgyetlen 11-esen múlott, hogy a Team GB most nem a brazilok elleni elődöntőre készül. De nem azon a büntetőn, amit a hosszabbítás legvégén Sturridge kihagyott (abban semmi meglepő nem volt), hanem amit még a rendes játékidőben puskázott el Ramsey. A meccsen ugyanis két 11-est is befújt a bíró a briteknek, az elsőt még berúgta a wales-i, de csak éppen hogy. Ha van egy kis esze Pearce-nek, a második büntető előtt beszól a pályára, hogy végezze el más. Utólag persze könnyű okosnak lenni, mégis bosszantó, hogy mindössze ennyin múlott a továbbjutás (meg azon, hogy az eddig kiváló Butland most először nyúlt mellé). A koreaiak nagyon masszívan védekeztek, negyedóránként vezettek 1-1 veszélyes támadást is, de nem tűntek verhetetlennek. Pearce ugyanazzal a csapattal állt fel, mint Uruguay ellen, ami bölcs döntés volt, a cserék viszont nem sikerültek. Giggs padoztatásának jogossága akkor igazolódott be, amikor beállt, és egymás után osztogatta a homály labdákat. A kapitányt persze nem lehetett kihagyni, viszont érthetetlen, miért pont Bellamy helyére kellett behozni, amikor a baloldalon Scott Sinclair jóval kevesebb vizet zavart. Az erejével láthatóan teljesen elkészült Sturridge-ot is felesleges volt pályán hagyni (pláne, hogy ő elve egy komoly betegség után érkezett az olimpiára), az utolsó 11-est rábízni meg végképp baklövés volt.

Nagyon sok mindent mégsem lehet Pearce és a Team GB szemére hányni. Olyan csapatok ellen kellett játszaniuk, akik a különféle korosztályos válogatottakban évek óta együtt szerepeltek, míg a brit keret, ebben a formában, soha nem játszott együtt. Ehhez képest egyáltalán nem vallottak kudarcot, a játék meccsről meccsre javult, a végén pedig az eleinte passzív hazai közönség is melléjük állt. Hiányzott valami plusz a csapatból (mondjuk: Bale és/vagy Beckham), ettől függetlenül nagy kár, hogy valószínűleg most láttunk utoljára brit futball válogatottat olimpián - vagy bárhol máshol. 


G5-6K footyroom.com by footyroom

2 komment

Címkék: vélemény olimpia összefoglaló team gb

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr384696566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xylon 2012.08.05. 15:04:01

Gyanitom a kovetkezo londoni olimpiaig nem feszegetik a kerdest, bukott tizenegyesparbajt meg nezhetunk mas hazai csapattal is.

BTW, Beckhamet pusztan azert be kellett volna rakni hogy a jelenletevel inspiralja a tobbi jatekost.

Mala Suerte 2012.08.07. 10:27:53

sajnálatos, hogy erre a "jeles" alkalomra nem sikerült egy épkézláb kapitányt kukázni a briteknek. pearce egy kókler, nem hiszem, hogy van más edző a világon (az agyalágyult steve mcclarenen kívül), aki képes lett volna kihagyni beckhamet ebből a csapatból. bár valahol mindegy is, mert a brazil keret brutális, szinte elképzelhetetlen, hogy ne ők húzzák be ezt a tornát.
süti beállítások módosítása