Megtörtént, amire valószínűleg kevesen számítottak. Az önmagában még (szerencsére) nem meglepetés, hogy a brit csapat legyőzte az Egyesült Arab Emirátusok válogatottját, de hogy a csütörtökihez képest ezt helyenként egész pofás játékkal tette, az már igen. Mindezt 82 ezer néző előtt, a Wembley-ben.

Az EAE annyira nem gyenge csapat, mint amennyire a végeredményből tűnik, néha már-már brazilos könnyedséggel gurigáztak, Giggsék viszont sokkal többet támadtak. A csapatkapitány gólja után (ezzel az olimpiák történetének legidősebb gólszerzője lett), el is lehetett volna gyorsan dönteni a meccset, de sikerült elszórakozni az összes helyzetet. A védelemről megint kiderült, hogy finoman szólva nem az igazi (mindent elmond erről a csapatrészről, hogy az amúgy tehetséges, de a Manchester City-ben is elég sokszor bakizó Richards-nak kellene összefognia), az egyenlítő gólban gyakorlatilag mindenki benne volt. Pearce ezúttal szerencsére jól cserélt, lehozta a hasznosan játszó, de elfáradt Giggs-t, a helyére érkező Sinclair egyből gólt rúgott Bellamy passzából. Végül a mezőny talán legjobbja, Cleverley adott egy zseniális labdát Sturridge-nek, aki lazán átemelte a kapus fölött. Osztályzó a tovább után.

sturridge.jpg

Augusztus elsején következik az utolsó csoportmeccs Uruguay ellen (ők csak 3 pontosak, miután kikaptak Szenegáltól), a továbbjutáshoz egy döntetlen is elég. Ha annyit javul a csapat játéka addigra, mint amennyit az első és a második meccs között, akkor nem lesz gond.

Butland 6, Richards 6, Tomkins 5, Caulker 5, Taylor 6, Cleverley 8, Allen 6, Giggs 7 (Sinclair 7), Ramsey 6, Bellamy 7, (Cork -), Sordell 5 (Sturridge 6)


Szólj hozzá!

Címkék: vélemény olimpia összefoglaló team gb

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr384685838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása