A címért bocs, több ilyen nem fordul elő. Ugyanezt a franciák ellen bemutatott sündisznó-formációról már nem biztos, hogy el lehet mondani. A nullapontos svédeknek muszáj támadniuk, míg Roy bácsi csapatának elméletben az iksz is megteszi, hiszen az ukránok ellen visszatér WonderWayne, aki egy mesterhármassal haza küldi megsemmisíti a házigazdákat. Ismerve Hodgsont, az első meccs taktikájának a lekopírozása tűnne a legvalószínűbb forgatókönyvnek, a hírek szerint azonban változás lesz a támadószekcióban. Ha lehet a tudósítóknak, és az edzésen látottaknak hinni, akkor Welbeckhez csatlakozik Andy „35 millió” Carroll, Young kihúzódik a balszélre, AOC pedig egészen szélre, a kispadra kerül. A csütörtöki edzésen ennek megfelelően szinte végig a beadásokat gyakorolták, balról Young és Downing, jobbról Walcott és Milner tekerték befelé a kifliket.

welbscarroll.jpg

A döntésben van logika: a svédek az utóbbi időben feltűnően sok fejes gólt kapnak, Carroll pedig magas – Defoe-nál például sokkal. (A svéd védőknél már nem annyira.) Talán még a plusz egy csatár is belefér, tekintve, hogy a svéd középpálya kevésbé impresszív, mint a francia. Más kérdés, hogyha megint egy óriási lyuk fog tátongani a támadószekció és a 16-os előtt védekező Gerrard-Parker páros közt, akkor semmire sem megyünk a plusz egy támadóval. Az edzésen Stevie G. egyébként támadóbb szerepkört kapott, az újságíróknak pedig fogadkozott, hogy ezúttal több kockázatot fog a csapat vállalni, bátrabban támadnak majd. Kár, hogy a szélsőjáték kissé aszimmetrikus lesz: Young biztos, hogy befűzi párszor az emberét és lesz jó pár veszélyes beadása, de Milner ugyanezt, ugyanolyan színvonalon aligha szállítja majd. Walcott talán jobb opció lenne nála. (De AOC is képes a jobboldalon játszani.)

Ami a svédeket illeti, különösebb taktikai húzásra nem kell tőlük számítani. Megint a szokásosnál kicsit hátrébb vont Ibrahimovic-on múlik minden, őt kellene valahogy kiiktatni a játékból. Az ukránok ellen láthattuk, hogy képes killer passzokat is adogatni, úgyhogy nem elég egyszerűen kívül tartani a 16-oson. Zlatan sajnos még mindig világklasszis, hasonló kaliberű támadónk nekünk csak a lelátón lesz, úgyhogy bármikor villanhat egy egészségeset. Az 1:0 összességében tökéletes eredmény lenne, ennél nagyobb győzelem már a szenzáció kategóriájába tartozna, és egyből elő is lépne Anglia az EB legfőbb esélyeseivé – legalábbis az angol bulvárlapok címlapjain. Aki viszont fogadni szeretne, inkább az ikszre tegyen. A svédek elleni legutóbbi hat meccsből négy döntetlen lett, tétmeccsen győzni ellenük utoljára 1988-ban sikerült.      

És hogy legyen egy jobb ómen is a végére: Gascoigne-t 16 évvel ezelőtt pont ezen a napon locsolták szájba. 

4 komment

Címkék: vélemény beharangozó eb 2012 vs svédek

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr554590332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.15. 14:30:57

Sajnálni fogom ha Oxlade kimarad.
És remélni hogy Caroll hasonlít Klose-ra...

leslieb 2012.06.15. 19:44:28

Jó lenne legalább egy döntetlent összehozni ma, bár az utolsó mérkőzésre hagyni a döntést nem túl szerencsés, főleg mert a házigazdák ellen játszanánk. Wayne-en nagy lesz a felelősség az utolsó meccsen, ami neki az első lesz, nem tudom mennyire tud majd felpörögni.

A szívem azt mondja, hogy képes lesz rá és továbbjutunk, az eszem azonban azt, hogy kevés lesz egyedül és kiesünk.

leslieb 2012.06.16. 15:21:05

@xylon: meg :D azt hiszem ilyen játékról és erről az eredményről csak álmodtunk előre :)
süti beállítások módosítása