lescott_blood.jpgMost jönne az a rész, ahol felvázoljuk, hogyan fogja az angol válogatott feltörölni a gyepet ezekkel a nyomorult csigazabálókkal, aztán miként gyalázza porig szerencsétlen svédeket és ukránokat, hogy aztán meg se álljon a döntőig. Kettő, négy, hat, nyolc (stb.) évvel ezelőtt még lehet, hogy pont ez történt volna, azóta viszont szegényebbek lettünk pár illúzióval. Az „aranygeneráció” (ki találta ki amúgy ezt a baromságot?) úgy öregedett ki szép lassan, hogy negyedannyit sem tudott elérni, mint amire képes lett volna, miközben egymást váltották az inkompetensnél inkompetensebb kapitányok a válogatott élén. Capello kinevezése sem tűnt éppen egy zseniális ötletnek, de azért bíztunk az olaszban, logikus gondolat volt a töketlen Erikson és McClaren után egy szigorú taktikust szerződtetni. Don Fabiónak sajnos pont annyira sikerült ráhangolódnia a nemzetközi futballra és az angol viszonyokra, mint az angol nyelvre – alig. A selejtezőkkel nem volt probléma, épp csak a VB-n derült ki, hogy mégsem állt össze a csapat. Az FA igazi bűne nem az volt, hogy végül mondvacsinált okokból elküldte Capellót, hanem, hogy nem nevezett ki a helyére senkit azonnal, inkább az utolsó pár hétre hagyta a döntést. Ravasz húzás: ha a válogatott még a csoportból sem jut tovább, nyugodtan lehet azzal védekezni, hogy Hodgsonnak nem volt ideje felkészíteni a csapatot. Roy papa cserébe hivatkozhat a valóban durva sérüléshullámra, ami az előzetes terveit szépen keresztülhúzta. Hodgson ugyanis valószínűleg úgy okoskodott, hogy mivel ilyen kis idő alatt nem lehet új csapatot építeni, inkább a friss BL-győztesekre fog alapozni. A Terry-Cahill-Cole-Lampard tengelyből azonban ketten is kiestek, a Unitedes támadósornak (Rooney-Young-Welbeck) pedig pont a legfontosabb láncszeme hiányzik.

Mit lehet ilyenkor tenni, pláne úgy, hogy az első meccsen épp a legerősebb ellenfelet kéne megrépázni? Itt bizony nincs jobb megoldás: félre kell tenni a büszkeséget, és leparkolni a buszt a kapu elé, épp úgy, ahogy Di Matteo tette a Chelsea-vel. A védelem a gyenge láncszem (G. Johnson) ellenére is nagyjából rendben van, Parker talán egészséges, az ő csúszó-mászó skilljeire mindig lehet számítani, a kontrákból pedig bármi kialakulhat. A franciák támadósora eléggé rendben van (Nasri, Benzema, Ribery és a többiek), a védelmük ehhez képest klasszisokkal gyengébb. Sagna, Kaboul sérültek (Abidal műtét után lábadozik), Evra már régen nem a régi, Debuchy és Mexes pedig nem a gyorsaságukról híresek. Szerencsére Hodgson is belátta, hogy a kontrajáték csak akkor működhet, ha Stewart „nulla assziszt, nulla gól” Downing és Andy "lépegető" Caroll helyett két gyors ember kezd, Welbeck és Chamberlain személyében (lásd a felállást alant). Ha a játékosok betartják Roy bácsi utasításait, nem lesz annyira egyoldalú a meccs, mint amennyire a fogadóirodák valószínűsítik.

Jó lenne persze győzni is, de a döntetlen talán még jobb eredmény lenne. Győzelem esetén ugyanis az angol sajtó vezérletével újra mindenki esélyesként kezelné az angolokat (beleértve magukat a játékosokat), márpedig a dimatteói forgatókönyv csak az underdog pozíciójából működik. Az angol válogatottnak, jobb híján, most ez jutott. 

Kezdő:

Hart, Johnson, Terry, Lescott, Cole, Milner, Parker, Gerrard (K), Oxlade-Chamberlain, Young, Welbeck

7 komment

Címkék: beharangozó találgatás eb 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr424581048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calebmarlow 2012.06.11. 20:02:43

caroll az mondjuk andy nem pedig roy, de ennél nagyobb baja senkinek se legyen. viszont a döntetlen összejött, bár én egy ötletesebb 2-2nek jobban örültem volna...

amúgy az internet elém sodort egy ilyet: (legkevésbé sem értek egyet természetesen de nagyon nevettem)

"The England team visited an orphanage in Poland today. "It's heartbreaking to see their sad little faces with no hope" said Pawel, aged 6."

rowi 2012.06.11. 20:26:49

pont ezt akartam írni, mint amit te a végén. addig van esélye az angoloknak, amíg esélytelenek. és ezt ők is tudják magukról és a sajtójuk is. ehhez a szar meccsen x a franciák ellen rész pipa. (chelseare hajazó lövési statisztikával..:). most jön a kimákolni a svédeket 1-0ra rész.

jo.e 2012.06.11. 21:11:10

Azé' Millner bepasszolhatta volna az üres kapuba...
1 kicsit úgy tűnt, h. Gerrardon kívül más nem nagyon akarta ezt a meccset. Nemtom ő mennyire volt őszinte :) de mégiscsak ő a csk. Példamutatás meg ilyesmi...
Majd a svédek ellen felpörgünk!

Pötty1 2012.06.11. 21:46:20

Gerrardot senki se bánthatja! Az egyetlen játékos volt akin látszott az akarás. Igazi csk volt.
Sajnos azt kell mondanom, ez a válogatott nem érdemli meg Gerrardot.
Senki sincs még a környékén sem ebben a keretben. Rooney és Lampard igen, de ők ugye nem voltak a pályán.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2012.06.11. 23:07:43

@calebmarlow: Ez a vicc már kétéves, eredetileg dél-afrikai árvákkal volt. :)

@jo.e: @Pötty1: Gerrardtól az akarás kevés, neki kéne összekötni a védősort a támadókkal, ehelyett 99%-ban ő is csak a védekezéssel foglalkozott.

calebmarlow 2012.06.11. 23:35:53

@[bs]: hmmm, akkor kimaradt, ami nem is olyan nagy baj, tekintve h a vb előtt még tökre fölháborodtam volna rajta, hogy mi ez a hülyeség, mert hát legalább egy elődöntő sima ügy... :) viszont szegény andyfiú még mindig át van keresztelve. :)

gerrardról meg annyit, hogy idén a poolban többször megdöbbentően semmilyen volt (már amikor nem volt sérült...) kb az everton ellen volt az igazi, legalább is most az ugrik be. és ugyan csak félszemmel láttam a meccset, mert dolgoztam közben, de lendületesebbnek tűnt mint idén általában. különben meg szerintem mindig is pont az volt a baj hogy tökre nem találtak neki testhezálló pozíciót ésvagy feladatkört a válogatottban. mondjuk a poolban is leginkább benitez jobb éveiben csak, mikor inkább támadott, mintsem szervezett...

WeAreEngerland 2012.06.12. 00:00:34

Örüljünk az 1 pontnak szerintem. Miután megtaláltuk a gólunkat hihetetlenül leültünk átadtuk az egész pályát a franciáknak idők kérdése volt csak az egyenlítő gól és ha hamarabb jött volna lehet még 1-et találnak az első félidőben a csigazabálók. Jókor jött a félidő. Második félidőre kicsit normálisabban jött ki a csapat. Voltak szép pillanatok a második félidőben is de összességében jó az 1 pont!

Svédeket verni kell és az Ukránokat is. Szerintem mind kettőre van esély jó ez a védelem és ha Carroll vagy Defoe kezd még gólt is rúgunk. Carroll csak azért kellhet mert ha nincs nincs kinek beívelni a szélsőknek és azt a mai meccsen láttuk hogy egyéni akciókra nem számíthatunk.
süti beállítások módosítása