lampard1.jpgAz angol válogatott orvosi csapata nem tudott semmi bíztatót nyilatkozni Lampard sérüléséről, így eldőlt, hogy Barry után ő is kihagyja az EB-t. Tekintve, hogy Frankie boy már a 34-et tapossa, lehet, hogy ezzel be is fejezte a válogatottbeli karrierjét. Az utóbbi 10 évben alapember volt: a 2002-es VB óta egyetlen világbajnoki vagy EB-meccset sem hagyott ki. A legtöbbször sikerült neki is beleszürkülnie a mezőnybe, a Gerrard-Lampard duó pedig híresen működésképtelen volt, így most sokat nem is keseregnénk, csakhogy Fat Frank az elmúlt pár hónapban nagyon jó formában játszott a Chelsea-ben, és nyilván a BL-győzelem se tett éppen rosszat a hangulatának. Gerrard eközben még nagyon messze van a csúcsformájától, katasztrofális szezont zárt a Poollal, ráadásul fizikailag sincs a toppon. (A hírek szerint szerdán, amikor a játékosok közös golfozáson vettek részt, Stevie G. csak 9 lyukat mert bevállalni, nehogy kiújuljon a hátsérülése.) Közben Parker továbbra is az achillesével bajlódik, Hodgson szerint ezért sem nyújtott olyan teljesítményt a norvégok ellen, mint az tőle megszokott, és valószínűleg a belgák elleni szombati meccsen sem fog 1 óránál többet játszani.

Hodgson Lampard helyére, ahogy ígérte, azt a Hendersont hívta be, aki még az idei Liverpoolban sem tudott semmi érdemlegeset alkotni. Egyfelől érthető, hogy Woy az előzetesen megadott stand by listából válogat (arra van kitalálva), másrészt érthetetlen, miért nem próbált (még a kerethirdetés előtt) beszélni az idén nagy formát futó Michael Carrickkel. Tény: a United középpályása korábban  jelezte, hogy megunta a padozást, de Hodgsonnak illett volna legalább személyesen beszélnie vele, ahelyett, hogy a régi nyilatkozatai alapján kihúzza a nevét a listáról. Ugyanígy talán Scholes is megért volna egy telefont, a statisztikák szerint ugyanis még mindig magasan veri a mezőnyt. 

A sérülések miatt egyébiránt már most fel lehet tenni a kétévente mindig előkerülő lemezt a PL-játékosok túlhajszoltságáról és a téli szünet hiányáról. Az alábbi táblázat szerint valóban elég jelentős teljesítmény-visszaesés tapasztalható az angol játékosoknál a szezon vége felé. 

angol középp-fati.png

2 komment

Címkék: vélemény hír sérülés felkészülés

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr654558316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

c.miller 2012.06.02. 09:44:27

pottom korom ota nekik szurkolok, de ez igy jo esellyel a leggyengebb csapata lesz anglianak, amit csak lattam.

WeAreEngerland 2012.06.02. 14:00:12

Super Frank nélkül végünk:(
süti beállítások módosítása