Kihirdette Roy Hodgson az EB-keretet. Nem lenne fair földbe döngölni az új kapitányt, úgy, hogy még egy meccset sem játszott a csapat (plána azok után, hogy csak pár hete nevezték ki), de összességében sajnos több a negatívum, mint a pozitívum. Gyorselemzés a tovább után.
 

Kapusok: Joe Hart (Man City), Robert Green (West Ham), John Ruddy (Norwich)

Védők: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Man City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton)

Középpályások: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Man City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Man United), James Milner (Man City)

Csatárok: Wayne Rooney (Man United), Danny Welbeck (Man United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham)

Tartalékok: Jack Butland (Birmingham), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Johnson (Man City, Daniel Sturridge (Chelsea)

Hurrá! - Bekerült a fiatal Oxlade-Chamberlain, aki már most sokkalta komplexebb futballistának tűnik, mint a zseninek kikiáltott Walcott bármikor.
WTF? - Adam Johnson helyett az a Stewart Downing került be, aki ebben a szezonban 0 gólt és 0 asszisztot produkált. Botrány.

Hurrá! - Bekerült a Rooney-val jól összeszokott Welbeck is.
WTF? - A Welbecknél semmivel sem rosszabb (sőt a fejlődésben talán egy kicsivel előrébb tartó) Strurridge kimaradt.

Hurrá! - Ott van a még csak 19 éves, de több poszton is bevethető Phil Jones is.
WTF? - A szintén több poszton bevethető, friss bajnok Micah Richards kimaradt, ahogy Kyle Walker is. (Utóbbi sérüléssel bajlódik --- ahogy Scott Parker is.) Glen Johnson újra kezdő lesz…


További nehezen érthető döntések:

  • Ferdinand játékát talán már nélkülözni tudja a csapat, mégis bűzlik az egész szituáció: azért kell kimaradnia a keretből, mert Terry rasszista beszólással illette az öccsét? Biztos, hogy jót tesz a csapatmorálnak egy ilyen döntés?
  • Ha adott esetben a már nem a húszas éveiket taposó Gerrard, Lampard, Barry trió nem tud semmit lendíteni a csapat játékán, ki fog a padról beállva új lendületet hozni? Nem fért volna el a keretben egy fiatalabb, kreatív középpályás – mondjuk Cleverley? Nem kellene már most a jövő (= a 2014-es VB) csapatát építeni?
  • Micahel Carrick vajon mit vétett, hogy Capello után immár Hodgson is látványosan mellőzi?


Frissítés:
- A csapatkapitány Gerrard lett.
- Hodgson: "Micah Richard és Phil Jones között kellett döntenem. Jones-t választottam." 
- Hodgson szerint Ferdinand mellőzésének kizárólag szakmai okai vannak.
- Hodgson: "Micah Richardsnak esküvője lesz az EB alatt. Felajánlotta, hogy elhalasztja, de szerintem veszélyes dolog elhalasztani egy esküvőt." 
- A hírek szerint Carrick azért nem került rá még a tartaléklistára sem, mert jelezte, hogy kispadozni nem akar. 

8 komment

Címkék: keret találgatás kesergő

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr414517588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuttor Kutya 2012.05.16. 15:01:44

Hát ez a realitás, Anglia örülhet, ha nem lesz csoportutolsó.

Rio nekem nem hiányzik, de Terry sem kellene, millió indok szól ellene. Walker állítólag sérült. Cleverley majd akkor kerüljön szóba, ha nem 130 percet játszik fél év alatt.

Cleverl(e)y done! 2012.05.16. 17:42:49

Carrick mellőzése egyszerűen érthetetlen. Óriási szezont futott, a United középpályájának kulcsembere volt, és ennek ellenére nem került be a 23 fős keretbe. De bizonyára az olyan zseniális focisták, mint Downing vagy Milner majd feledtetni fogják a hiányát...

esbe191 2012.05.16. 23:35:01

Rio öccsét és nem bátyját négerezte - állítólag - Terry

Meghallgatom_a_tutit 2012.05.21. 16:29:06

Vegyes, vegyes. Talán a döntéseknél egy új szintézisre törekszik H.

N.Zoli 2012.05.22. 02:39:08

Inkabb lenne Carroll mellozesenek szakmai oka, mint Ferdinande.

Mezdema 2012.05.28. 14:38:10

Ettől a csapattól sajnos nem várok sokat :((
süti beállítások módosítása