Helyenként csikorgott a gépezet, írtam a Bulgária elleni meccs után. Így utólag kiderült, hogy kissé szigorú voltam: a négy nappal ezelőtti játék űrfoci volt a mostani Wales ellen bemutatott szenvedéshez képest. Csak Robert Earnshaw orbitális balfaszságának (egy méterrel lőtt az üres kapu felé) köszönhető, hogy nem döntetlen lett a vége. A három pont ugyan megvan, így már kábé 99%, hogy az angol válogatott az első helyen jut ki az EB-re, de ha ott is ilyen produkciót nyújtanak, akkor kár is kiutazni. 

A helyzet persze ennyire nem súlyos. Annyi történt mindössze, hogy Capello a „nyert csapaton ne változtass”-elvét félredobva, egy másik kezdővel állt ki. Walcott sérülés miatt került ki, helyette Milner kezdett, Parkert pedig Lampard váltotta, és ugyan külön-külön egyik sem rossz futballista, hárman együtt nem éppen a legdinamikusabb, legfluidabb középpályát alkotják. Magyarán: a játék se gyors, se kreatív nem volt, ráadásképpen Lampard nem tudta átvenni Young helyét középen (ő most baloldalra került), túlságosan mélyről indult, Rooney így csak szenvedett elől, egyedül. Márpedig ha a babaarcú Wayne frusztrált, az a legritkább esetben tesz jót a játékának. Hiába kezdett egy idő után visszajárni labdákért, nem sokra ment velük. Még szerencse, hogy szélsőkkel bőven el van látva a válogatott, jómagam ugyan Adam Johnsont favorizálnám a jobboldalon, de Downing is rengeteget fejlődött az utóbbi időben – most egy gólpasszal sikerült megkínálnia a másik szélsőt, Youngot, akinek jót tett a Manchesterbe költözés.

Capello egyébként valószínűleg úgy okoskodott, hogy Gareth Bale lefékezéséhez szükség van még egy védekezőbb típusú játékosra (ez lett Milner, aki egyébként a tőle elvárható maximumot hozta), Parkernek pedig már csak egy sárga kell, hogy kihagyja a következő meccset, ezért kezdhetett Lampard, aki most bebizonyíthatta volna, hogy még korai lenne leírni. Nem sikerült neki. Reménykedjünk benne, hogy Wilshere visszatérésével ismét padozni fog, vagy abban, hogy jövő nyárig még visszatalál az 5-6 évvel ezelőtti formájához.

Osztályzatok:

Hart (7) – Smalling (6), Terry (7), Cahill (6), Cole (6) – Milner (6), Lampard (5) (Parker 73), Barry (5), Downing (7) (Johnson 79), Young (7) – Rooney (6) (Carroll 89).

Folytatás: október 7-én, Montenegro ellen, idegenben. 

2 komment

Címkék: videó összefoglaló eb selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr743207990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aehrenthal 2011.09.07. 18:04:55

Lampard először és utoljára -néhány kivételtől eltekintve- a 2004-es EB-n játszott jól a válogatottban.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2011.09.08. 15:19:48

Lampardot nagyon el kellene felejteni - mondom ezt úgy, hogy jó játékosnak tartom. A válogatottban sehogy sem megy neki - ha Gerrardal együtt vannak fent, akkor megölik egymás játékát, egyedül nem megy neki.

Gerrardnak - ha felgyógyul, és formába jön - még adnék egy esélyt, de ha nem megy, akkor nélkülük. Vagy reaktiváljuk Beckhamet. XD

Viszont Rooney mellé nagyon kellene még valaki. Montenegró ellen kezdhetne Caroll, vagy Bent. Csereként, pár perc alatt nem látszik, ki lehet jó, kivel működik...
süti beállítások módosítása