Bár egyszer már megelőlegeztem az angol válogatott kiesését, most tényleg elbúcsúztak: 1:0-ra kaptak ki Nigériától a nyolcaddöntőben. Előzetes fogadalmam ellenére csak ez első félidőt voltam képes végignézni, de ennyi bőven elég is volt ahhoz, hogy egyetértsek azokkal, akik szerint baj van az angol utánpótlás kiválasztási rendszerével. Konkrétan: hogy atlétákat képeznek focisták helyett. Labdaügyes, kreatív játékost szinte egyet se láttam, ellenben 190 centi fölötti, egy toronydaru eleganciájával lépegető droidot többet is. A védelemben nincs is velük gond, gól nélkül hozták le az egész vébét, a probléma, hogy támadásban is ugyanilyen darabos volt a játék - Michael Ngoo-hoz kerülve konkrétan felsírt a labda. Egyetlen pozitívumot tudnék kiemelni: Jack Butland egész jó kapusnak tűnik. 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr733145508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SPEED 2011.08.11. 12:14:52

De figyi már, hányszor mondjam még, hogy ebből a keretből nem lehet semmilyen következtetést levonni az angol utánpótlásról:

"More than 30 eligible English players were not released by their clubs for the tournament.

"If you look at the results, you can say it was a failure," England coach Brian Eastick said.

"The only way to change that is to change regulations to make the clubs release their players."

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/14488301.stm

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2011.08.11. 15:16:54

@SPEED: Világos, hogy ez most a másod- vagy harmadvonal volt, de ettől még ezeket a játékosokat is ugyanaz a rendszer nevelte ki, ami ugyanúgy meglátszik a játékukon. Akit amúgy kiemeltem (Ngoo), az speciel a Liverpoolból jött, ahol a korosztálya egyik legjobbjának számít. És mégsem lesz belőle több "az új Heskey-nél".

SPEED 2011.08.13. 13:19:58

Van egy fogadásom rá, hogy Ngoo sosem lesz kezdő a Liverpoolban komoly meccsen. Sőt, ebből a keretből talán ha négyen-öten lesznek, akik eljutnak legalább 100 Premier League-meccsig, akkor az már sok. Ugyanakkor lesznek angol játékosok a jövőben is a PL-ben, csak nem ők.
süti beállítások módosítása