Az FA egyik fejese, Adrian Bevington szerint 2002 után angol menedzsere lesz a válogatottnak, ami nem csak az ő személyes óhaja, de a többség is ezt akarja. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyből önkritikát is gyakorolna a (nyilván) kiváló elmékből álló testület, nevezett jóember ugyanis sietett leszögezni, hogy „élveztük a közös munkát Sven-Goran Erikssonnal, aki kitűnően szolgálta Angliát, Fabióval pedig a kezdettől tisztáztuk a célokat. 2012-ig kell elérnie valamit, utána mindig is azt terveztük, hogy egy angolt teszünk meg szövetségi kapitánynak. A jövőben szerintem Anglia válogatottja élén mindig angol menedzsernek kell állnia. (…) Most az a feladatunk, hogy támogassuk Capellót, ahogy tudjuk. Lehet, hogy tudunk neki segíteni, és lehet, hogy most jött el az ideje a játékosok és a menedzser közti kommunikáció javításának.”

Utóbbira szükség is lenne, nem csak a Community Shielden bemutatott bohózat miatt, de a Beckham-ügy miatt is. Ha valaki még nem értesült volna róla: a maestro a tévén keresztül tudatta, hogy nem tart többé igényt Beckham szolgálataira, majd kvázi a búcsúmeccset (a franciák elleni őszi barátságos találkozón) is megszervezte neki. Becks az EB idején 37, a 2014-es VB-n pedig már 39 éves lesz, sok keresnivalója tehát valóban nincs a válogatott táján, de annyit mindenképpen megérdemelt volna, hogy személyesen közöljék vele a hírt. Az angol sajtó emiatt persze azonnal Capello torkának ugrott, a megmondó emberek többsége a lemondását követeli. Így nem lesz könnyű új fejezetet nyitni.

Nézegetnivaló: a Guardian fotósorozatban mutatja be Beckham válogatott karrierjét. Azt pedig, hogy miért is igazi legenda a jó David, már benito kolléga is megénekelte az Indexen - kötelező olvasmány.

1 komment

Címkék: lapszemle capello barmok lapvélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr502227035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.Zoli 2010.08.17. 20:12:15

Ezekutan az milyen lenne, ha Beckham valtana Capellot a kispadon?
süti beállítások módosítása