cahill1.jpgLejátszotta az angol válogatott az utolsó felkészülési mérkőzését – szerencsére, mert ha lenne még 1-2 meccs az EB-ig, akkor a végén teljesen elfogyna a csapat, és a Liverpool B-nek kellene kiállnia a franciák ellen. Ruddy, Barry és Lampard után Cahill is kihagyja a tornát: eltörte az állkapcsát, amikor összeütközött Harttal. Helyére Martin Kelly érkezik, ezzel hatra nő a Pool-spílerek száma a keretben. (Ferdinand már reagált is Hodgson döntésére a twitterén: „Milyen okok?????!!”, utalva finoman Woy korábbi indoklására, miszerint Rio mellőzésének kizárólag szakmai okai vannak.)

A meccset élőben nem sikerült megnéznünk, de az angol kollégák beszámolói szerint nem sokról maradtunk le. A Telegraph (eléggé vajszívűnek tűnő) tudósítója így osztályozta a játékosokat: Hart (5) – Cole (6), Terry (6), Cahill (6), Johnson (5) - Oxlade-Chamberlain (5), Gerrard (7), Parker (7), Milner (6) – Young (7), Welbeck (7). Cserék: Lescott (6), Rooney (7), Defoe (7), Walcott (5), Jagielka (6), Henderson (6).

Alan Smith (az egykori válogatott csatár) egy másik cikkben ezt az 5 tanulságot vonta le a meccsből: (1.) Angliát nehéz lesz megverni, mert Hodgson a szervezett védekezésre gyúr, a bekkek mélyen védekeznek, (2.) a labdabirtokláson továbbra is dolgozni kellene, Hollywood-passzok helyett a rövidpasszos játék lenne az üdvös, (3.) Oxlade-Chamberlain pozíciója még nincs meg, de ígéretes a srác, (4.) Welbeck bebizonyította, hogy lehet rá számítani, (5.), a győzelem ellenére jobb semmit nem remélni az EB-től, az angol válogatott ugyanis pont annak néz ki, ami: egy csapatnyi játékos, akik megpróbálnak igazodni az új edző elvárásaihoz.

Hogy legyen egy jó hír is a végére: Terry meghúzódott tegnap, de az orvosi stáb szerint, ő rendben lesz a kezdésre. 


E-B footyroom.com by footyroom

 

41 komment

Címkék: sérülés összefoglaló felkészülés barátságos

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr694563016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2012.06.03. 18:06:52

martin kellyt rio helyett...akárhogy is..pfh bazeg...

Pötty1 2012.06.03. 18:19:07

Kelly remek focista. Lesz. Mi indokolja, hogy ő menjen? Ferdinandot rühellem, de mellette szólna a rutin.
Pool szurkolóként kezd kínos leni, hogy lassan az egész keretünk kint lesz, miközben a bajnokságban ha így haladunk a kiesés ellen küzdünk majd.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.06.03. 19:09:53

Elárulná nekem valaki, hogy ki döntött a szövetségben Hodgson mellett Redknapp helyett? Ha ebből csúnya leégés lesz (a sérültek száma miatt sajnos egyre nagyobb esély van rá) akkor Hodgson lehet váltott magának egy örökös kártyát a munkanélküli hivatalba.

asz0089 2012.06.03. 19:20:30

Parker megalkuvást nem ismerős játéka előtt nagyon megemelem a kalapom. Próbálni kellene ezt a Young-Welbeck duót, mert jó is lehetne ez akár még. De borzasztóan nehéz lesz ez Rooney nélkül.
Áldjuk az eget, hogy hátulra még mindig van ember középen. Mert P.Jones, Lescott, Terry és Jagielka is ott van.
Most már a kezdő is elég elfogadható volt. Ox hátha belejön, nem bánom, hogy megadták neki a bizalmat.
De a sérültek mellett Richards és A.Johnson hiánya nagyon fájó. Plusz nálam egy Carroll-Crouch, Defoe-Sturridge csere is benne lenne, de nem bántom Defoet.

szanalmas 2012.06.03. 19:33:31

Amennyit én láttam a meccsből abban a belgák fociztak, az angolok meg úgy rohangáltak ész nélkül a pályán ahogy a magyarok szoktak.

Ági07 2012.06.03. 19:36:44

Lassan átkeresztelhetjük a Livepool FC-re a válogatottat. :) Micah Richards jobb választás lett volna a védelembe. Láttam a belgák elleni meccset és nem volt túl bíztató a játék képe.

ex-leprás 2012.06.03. 20:30:56

volt szerencsé(tlensége)m végigszenvedni a meccset... bár a második félidőre inkább elmentem palacsintát sütni, és csak az ismétlőcsatornán néztem inkább meg. bosszantó volt a koncepció totális hiánya. oké, hogy ilyenkor még csak megpróbálják összerakni a csapatokat, de könyörgöm, egy értelmes összjáték nem volt. illetve a gól az félig-meddig abból lett, de ott is welbeck letámadásából jött a kiugratás, nem pedig egy egészséges támadásból. szerintem olyan nem is volt...

a kommentátoroknak is eléggé visszafogott volt a lelkesedésük, csak annak tudtak örülni, hogy roy angol földön is nyerni tudott.
de amennyire a norvég meccsen is rezgett a léc, itt is vághattak volna a belgák párat. igaz, kapufák tekintetében egy-egy lett, ezzel együtt a védelembe vetni minden reményt, merthogy az "masszív", elég rizikós. egy jobb képességű csapat berúgja azokat a helyzeteket, amiket a belgák és a norvégok kihagytak...

ja, a belga gyerek meg futtában, két kézzel lökte rá cahillt a kapusra, aztán játszotta a meglepettett. beszarás.

Justice for 96 2012.06.03. 20:31:13

Most jön ki, hogy hol játszik a legtöbb angol játékos. Ez elég is volt a bajnokságban a 8. helyre. Itt meg a három meccs után a repjegyre. Nézzük a jó oldalát. Hamarabb kezdődhet a felkészülési szezon...:-)
Rio Ferdinand meg ne hisztizzen! Használhatatlan roncs lett. Pedig baromi jó játékos volt, így viszont mindenki jobb nála. YNWA!

ex-leprás 2012.06.03. 21:01:56

@Justice for 96:
jah... bár ennyi erővel elég lenne az evertont kiküldeni néhány manchesterivel :)

ha ilyen játékkal továbbjut anglia, akkor az az eb szégyene lesz. kár, hogy most nincs leszervezve meccs velük, mert a magyar válogatott is esélyes lenne ellenük.

lyukszusz 2012.06.03. 21:21:46

Lehet, hogy a pót játékosok bizonyítani fognak.Egyébként a rendes csapatnak sem lenne sok esélye az EB-n. De itt már minden előfordulhat...

G_Norton 2012.06.04. 01:01:53

Már nem azért, de Ferdinandot sem kell félteni: először képpel üzen, hogy leszarja az egészet, majd telesírja a netet, hogy Hodgson nem őt viszi, és rasszizmust kiált.

Különben a sajtón kívül senki sem mondta azt, hogy Redknapp tényleg kapitány lesz, az FA szerint csak Hodgsont keresték meg. Azaz a szintjüknek megfelelő edzőt választottak. Aztán még a végén csupa 1-0-kal behúzza az EB-t...

Dr.EmmettBrown 2012.06.04. 01:15:12

Igazából teljesen mindegy: a csoportból továbbjutnak, mert a franciák, svédek, ukránok egyike sem jobb csapat még így se. De a győzelemre amúgy se lett volna esélyük, spanyolok vagy németek szétszedik a szélen elfutok és beadom angol focit.
Ahogy Justice for 96 jól rávilágít a Premier League sem elsősorban az angolok miatt színvonalas.

Woland 2012.06.04. 01:24:30

ezt már rég elbaszta Hodgson. Rio Ferdinandnak mostanában az idei volt a legjobb idénye, alig volt sérült, 42 meccset játszott, Vidics nélkül is kurvajól működött vele a United védelme.

Terry közben a pályán is egyre jobban szétesett idén. (Azzal meg mindenki tisztában van, hogy egyébként mekkora egy ganéj ember.) Mégis Hodgson mindent rá tett fel - olyannyira, hogy Ferdinandot egy az egyben ejtette a kedvéért. Ketten együtt nyilván nem lehetnek ott az EB-n, mert abból verekedés lenne, Hodgson választott, és mind a jelenlegi forma, mind az erkölcsi megfontolások tekintetében marha rosszul döntött.

és ezt úgy mondom, hogy alapból Rio-tól is kiráz a hideg...

a hat liverpooli a keretben szintén nagyon kedvezőtlen fényt vet Hodgsonra. Micah Richards, Adam Johnson, Aaron Lennon, sőt még Victor Moses is - mind olyan emberek akikben van valami extra. remélem, hogy Henderson, de főleg Downing izzadását nem kell sokszor elviselnünk az EB-n.

Woland 2012.06.04. 01:31:49

@G_Norton: szerintem csak Redknapp-en múlt, hogy nem lett szövkap. egy módon baszhatta el magának a felkérést: ha mocskos módon bedönti a Tottenham-et a csalánosba. a Capello felmondása és a Hodgson felkérése közötti időszakban asszem csak a Wolves szerzett kevesebb pontot mint a Spurs - azt az edzőt, aki az utóbbi évek leglátványosabb harakirijét "menedzselte" egyszerűen nem nevezhették ki amikor az említett harakiri még nagyban folyt... ha Harry egy kicsit többet törődött volna a klubjával ahonnan a zsíros fizuját kapja és kevesebbet a szövkapságról való álmodozással, akkor valósággá válhatott volna az álma.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2012.06.04. 01:39:31

@Woland: Benne lehet ez is, meg az is, hogy az FA számára kockázatosabb lett volna egy olyan menedzser, akit nem lehet fegyelmezni, és azt mond, és olyan stílusban, amilyenben akar. Hodgsont hozzá képest kenyérre lehet kenni.

asz0089 2012.06.04. 06:06:21

@Woland: Victor Moses Nigériát választotta.
www.goal.com/en/match/77988/nigeria-vs-namibia/report
Egyébként szerintem a fél éven át tartó Cahill, Terry, Ash. Cole védelemben külön bízott Hodgson. Most ez is megbomlott.
Mindenesetre nem lep meg, hogy Lampard is összerogyott végül, de Sturridgeot észrevehette volna Roy papa.

seahawks 2012.06.04. 07:25:12

@asz0089: sturridge-t még a legfanatikusabb chelsea szurkolók sem tették volna be a válogatottba...

United82 2012.06.04. 08:06:24

azért elképesztő...
akik ott lehetnének:
Kyle Walker
Micah Richards
Gary Cahill
Rio Ferdinand
Chris Smalling
Aaron Lennon
Adam Johnson
Michael Carrick
Jack Wilshere
Frank Lampard
Gareth Barry
Darren Bent
Tom Cleverley
Tom Huddlestone
És ugye Rooney is csak egy meccs...

Ez a 6 liverpoolos meg vicc...
Max Gerrard és Carrol helye okés (bár ha lenne Bent akkor Carrol se..)
de Kelly,Johnson,Henderson,Downing...vicc
Richards,Rio,Carrick,A.Johnson...4 olyan ember aki mehetne helyettük és 2 klasszissal jobbak...egyszerűen no comment...

vladimir964 2012.06.04. 08:08:32

Az angol bajnokságban játszó játékosok idény közben a végletekig le vannak terhelve (60-80 meccs + az edzések) ez ilyenkor óhatatlanul kiütközik, le vannak törve, mint a bili füle. Mint ahogy az is meglátszik, hogy a vezető angol klubokban csak mutatóba lehet találni angol játékost meg edzőt. Hát akkor mitől menne a szekere a válogatottnak?

Testleépítő Antifocista Műfutballhuligán 2012.06.04. 08:57:36

Ratyi ez az angol csapat. A csoportkör után mennek a levesbe.

nordsee 2012.06.04. 09:00:38

@Rooney82: Lehet, hogy a főnökötök lobbizta ki, hogy minél több friss játékosa legyen a szezonkezdetre.
Woy úgyis szeret jóban lenni vele, az Öreg meg az FA-vel.

nlght84 2012.06.04. 09:02:07

tök mind1, ha teljesen egészséges lenne a keret akkor se húznák sokáig, kiesnének... hiába jönnek mennek a legnagyobb edzők, nem segít, ide generációváltás kell (ahogy a magyar fociba is)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.04. 09:14:27

@ex-leprás: "...oké, hogy ilyenkor még csak megpróbálják összerakni a csapatokat,..."

Egy héttel az EB előtt? Még csak megpróbálják??? Na szép.
Vajon mikorra kell körvonalazódni a koncepciónak? A csoportkör utolsó meccsére amikor már mindegy?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.04. 09:15:48

@Rooney82: "És ugye Rooney is csak egy meccs..."

Minő optimizmus... ;)

G_Norton 2012.06.04. 09:28:56

@Woland: Na ja, de szerintem 'Arry csúnya tavasza nem pusztán amiatt volt, hogy álmodozott a pálya szélén, hogy milyen lenne a válogatottat irányítani. Egyszerűen elfáradtak, az öreg meg ezzel nem tudott mit kezdeni.

De viszont az FA tényleg csak Hodgsont kereste meg, ő sem volt túl fényes egész évben. Sőt, igazából sose.:) És ahogy @[bs] is írja, Hodgsont kenyérre lehet kenni. Bár amikor nálunk a Poolnál lenyomta az első nyilatkozatot, fájt végignézni, mint egy nyúl a reflektorfényben... Ráadásul Redknapp manageri mutatói sem túl fényesek, pl a Tottenham előtt kvázi semmit sem tudott felmutatni, az FA fejesei agyában meg biztosan felcsillant a kép, amint Hodgson csapata egy kupadöntőben van.

De ha maradt volna Capello, több esélyük lett volna? Nem hinném, a vébén is iszonyatosat égtek, és rendesen ment a sajtó hájpja is, hogy majd ők emelik fel a kupát.

chrisred 2012.06.04. 09:50:46

@G_Norton: "Bár amikor nálunk a Poolnál lenyomta az első nyilatkozatot, fájt végignézni, mint egy nyúl a reflektorfényben..."

Ami még hagyján, de amikor az általa összerakott csapat a pályára lépett, pont ugyanezt a hatást keltette.

Nesebar 2012.06.04. 10:39:16

1966 óta sehol semmi az angol válogatott tornákon nyújtott teljesítménye.
Csak a hangzatos beharangozók, a többit meg ugye tudjuk.
Nem vagyok angol ellenes, sőt, csak hát a tények azok tények maradnak.
Allez France!

2012.06.04. 10:48:52

Na akkor most már még aktuálisabb, hogy ahhoz képest, hogy milyen gyenge szezont futottunk mennyi válogatottunk van (ynwa).

Ez olyan mintha a Fradiból válogatna be hat embert Egervári.

asz0089 2012.06.04. 11:52:18

@seahawks: Azért ne haragudj, de ha mérlegelnem kell a 4 PL gólos Carroll, a sérülésekkel küzdő Defoe és a 11 PL gólos Sturridge között, akkor jó eséllyel az utóbbi mellett döntök.

asz0089 2012.06.04. 11:54:36

@Rooney82: A rengeteg sérült, plusz A.Johnson és Richards érthetetlen hiánya, kiférne egy jó kezdő belőle, az biztos.

larry 2012.06.04. 12:35:59

A gond az, ha az Anfiel-különítmény (valami oknál fogva) beválna, Hendo, Downing meg Carroll kifektetné Európát, akkor nagyon dühös lennék a 8. hely miatt (igen, YNWA). Ha (várhatóan) beégés lesz, akkor csak azt kérdezném, hogy miért kellett a 8. helyen semmit se mutató embereket behívni? Sehogy se lesz ez jó.

Woland 2012.06.04. 12:37:15

@G_Norton: Redknapp a Tottenham előtt csak relatíve icipici csapatoknál volt edző - így egy FA-kupa győzelem jött neki össze a Pompey-val (történetük során a második), egy ötödik hely a West Ham-mel, promóció a Bournemouth-thal, és amikor a Spurs-höz került BL-negyeddöntő, 4., 5., 4. hely a PL-ben, és két FA-kupa elődöntő. Nem mondom, hogy egy SAF az ember, de a lehetőségeihez képest simán pariban van Hodgsonnal. A negatív oldalon van neki egy nagyon csúnya kaland a Southamptonnal - a Pompey csődbevitele szerintem viszont egyértelműen a klubvezetés/tulajok sara.

@[bs]: lehetséges, de 'Arry olyan sokszor elmondta, hogy mekkora megtiszteltetés lenne szövkapnak lenni, hogy szerintem meghúzta volna magát.

@asz0089: hmmmn, Moses-ért is kár, de érthető, hogy Nigériát választotta, végülis ott született, és 11 éves koráig ott is élt.

Defoe-nál viszon tévedsz - nem nagyon voltak sérülései idén sem. egyszerűen nem játszott, mert Adebayor és van der Vaart adta a default támadószekciót. Defoe jó kis energiabomba, impact-sub, 17 gólt gründolt össze idén úgy, hogy alig kezdett meccset.

crey7 2012.06.04. 16:48:27

@larry: az a bosszantó, hogy Woy céljait nem látjuk, és senki nem érti.
Nem bántani akarom a Pool játékosait, de amikor már a vörösök szurkolói is elismerik, hogy túlzás a válogatottba a szertárost is behívni, akkor az sok mindent elárul...

Mi lett volna, ha ugyanígy, mondjuk a Carrick, Young, Cleverley középpályás sorra alapozunk?
Akármekkora United fanatikus vagyok, nem merném Cleverleyt kivinni erre a tornára, mert porcelánból van a lába. Minek szúrjuk magunkat tökön már kezdés előtt?
De ez a Henderson - Downing duó... omfg.

Pötty1 2012.06.04. 19:21:07

Az oké, hogy ennyi Pool játékos van a keretben, de azért nem kell azonnal a vészharangot kongatni. Ezek közül hány is lesz kezdő?
Gerrard, Johnson és kb 1 meccsen Carroll. A többi alapból csere ember. Vagyis egyáltalán nem ezeken az embereken fog múlni a siker/kudarc.
YNWA

crey7 2012.06.04. 21:56:50

@Pötty1: Látva az eddigi egy meccsre jutó sérültmennyiséget én azért kongatnám :(

GapingSoul · http://www.justanother.hu 2012.06.04. 23:17:40

Látom, bs kolléga a sok scouse láttán már Liverpool-mezben vízionálja az oroszlánokat a headerben :)

(vagy ez eddig is így volt, csak nekem nem esett le?)

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2012.06.05. 02:02:07

@GapingSoul: Eddig nem így volt, és nem az én művem. :)

jo.e 2012.06.05. 08:48:36

@larry: Sz.r lesz neked nézni akkor a meccseket :)) Itt a megoldás: akkor a többiek voltak bénák a poolban :) Vagy más a bioritmusuk. Ők nyáron szeretnek focizni...

nordsee 2012.06.05. 18:05:09

@GapingSoul: sixx lehet a tettes. Meggyőződéses igazhitű.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.06.05. 20:16:08

@GapingSoul: "Látom, bs kolléga a sok scouse láttán már Liverpool-mezben vízionálja az oroszlánokat a headerben :)" - és ez így is van rendjén :D Egyrészt SteveG miatt, másrészt, ha már a fél 'pool válogatott...

Ne legyen igazam, de én már a csoportkörtől is félek, nehogy az legyen a vége, mint a csodás címvédő franciáknak 2002-ben :( Olyan régóta szurkolok már ennek a "félnótás" bagázsnak, igazán kijöhetne már a lépés legalább egyszer! C'mon England!
süti beállítások módosítása