A lényeg: Anglia első helyen jutott ki a 2012-es EB-re. Négy évvel ezelőtt ez a bravúr nem sikerült, így a mai játék ellenére van ok az örömre. Hogy mi lesz júniusban, kikből fog állni a kezdő az első meccsen, az egyelőre rejtély, pláne, hogy Rooney, hála mai agyrohamának, éppen az eltiltását fogja tölteni. (Reménykedjünk benne, hogy csak egy meccset kell kihagynia.)
 
A Montenegro elleni selejtező előtt az angol sajtó az „ellenséges atmoszférától” rettegett, de Terry-ék nem piszkították össze a háromoroszlános gatyát félelmükben, az első félidő nagy részében ugyanis az angol válogatott irányította a játékot. Walcott beadásából előbb Young, majd Young passzából Bent szerzett gólt, ami után a csapat egyből csökkentett módba kapcsolt. A félidő utolsó percében összebénázott szépítő gól után nyilvánvaló volt, hogy Montenegró vérszemet kapva fog rohamozni, de arra, hogy Terry-ék ehhez ilyen mértékben asszisztálnak, nem nagyon lehetett számítani. A támadásokat szinte mindig sikerült az utolsó pillanatban lekapcsolni, de a labdakihozatal, sőt, még a szimpla labdatartás sem ment. Lehet mindezt az időjárásra vagy a birkalegelőt idéző pályára fogni, de a méterekre elpattanó labdákat, a pontatlan passzokat nem menti semmi. 

Capello sem könnyítette meg a játékosok dolgát a felállással: bár Rooney most kapott társat maga mellé Bent személyében, a két belső középpályástól, Parkertől és Barrytől nem sok támogatásra számíthatott, így ha Young vagy Walcott nem tudta meghúzni a jobb és balszélt, el se jutott a labda a Montenegrói kapu elé. (Mármint: a második félidőben.) Egyrészt örömteli, hogy az olasz ki meri Lampardot tenni a kezdőből, vagy akár bedob egy 19 éves játékost is a mélyvízbe (más kérdés, hogy Jonest felesleges jobb bekként játszatni, ha Richards vagy Walker is a keretben van), másrészt szomorú, hogy mennyire nem tud belenyúlni meccs közben a játékba. Még szerencse, hogy Rooney eltiltásával a következő, spanyolok elleni barátságos meccsen kénytelen lesz kidolgozni egy B-tervet.



Hamarosan lesz a blogon egy selejtező-összegző poszt, addig gyorsan felejtsük el ezt a mai produkciót. (A „Rooney apja biztos megint piros lapra fogadott” poént meg azért sem írom le, az aljas és olcsó húzás lenne.)

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény videó összefoglaló eb selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr1003286697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása