Röviden, címszavakban a tanulságok:

  • Capello még nem álmodta meg a nyerő szisztémát. Az elején lecserélte a jó öreg 4-4-2-t egy 4-3-3-ra, aztán meggondolta magát, behozta Rooney mellé Zamorát, majd Wayne dicstelen távozása után Zamora lett a csatár, Gerrard meg az árnyékék. Nem volt rá elég idő, hogy kiderüljön, melyik a legjobb megoldás.
  • Egyelőre fejben kéne újraépíteni a csapatot. Az első félidő szerencsétlenkedései masszív önbizalomhiányról tanúskodnak, ami persze nem meglepő. Ebből a szempontból nagyon jókor jöttek Gerrard góljai.
  • Úgy néz ki, Hart hosszú távon is beválhat. (Felkészül: Ben Foster)
  • A csapat gerince valószínűleg nem fog mostanában megváltozni, a kezdő legalábbis ezt sugallja.
  • Bejött a sejtés: Wilshere és Gibbs csak beválogatása csak PR-húzás volt. Utóbbinak mostanában nincs esélye Cole-t leváltani, ha pedig komolyan gondolná a középpálya szanálását Capello, nem egy 18 éves játékost hívna be, hanem az U21-esből valakit, mondjuk Cleverley-t.
  • Gerrardnak Lampard (vagy fordítva) továbbra is olyan, mint Supermannek a kriptonit. (Na jó: a VB-selejtezők során többé-kevésbé meg tudta Capello oldani a problémát, csak épp a VB-n nem.)
  • Még mindig van 70ezer ember, aki csak azért se adja fel.
  • Nem lettünk sokkal optimistábbak.

Játékosértékelés a tovább után:

Hart – Végig magabiztos volt, nem kapkodott, a gólról nem tehetett. (7)

G. Johnson
– Támadásban a szokásos minőséget hozta, védekeznie nem sokat kellett. (6)

Terry – Hiába nincs mostanában formában, amikor lecserélte Capello, kiderült, hogy még így is ő a legbiztosabb pont hátul (6), Dawson legalábbis nem tűnt túl határozottnak. (5)

Jagielka – Korrekt, de semmi extra. Jó pont, hogy volt energiája felérni egy-két támadással, de nem ő fogja Ferdinandot / Kinget kiszorítani. (6)

Cole – Johnsonhoz hasonlóan azt csinálta, amit nagyon tud: támadott. (6) Cseréje, Gibbs is jól mozgott, szinte veszélyesebb volt a támadásban, mint Young. (6)
 
 
Walcott – Jót tett neki a kényszerpihenő, nem rajta múlott, hogy nincs most egy gólpassz a neve mellett. A terv, hogy A. Johnsonnal váltogatják egymást a szélen, nem igazán jött be, neki (mármint Walcottnak) a jobboldal fekszik. (6) Youngnak sikerült párszor megfektetnie a védőjét, de a beadásai pocsékul sikerültek. Van hova fejlődnie. (5) 
 
Lampard – Játszott ő is? Nahát. (4) A cseréje, Zamora ígéretesen mozgolódott a tizenhatoson belül és kívül is, nem látszott rajta, hogy most debütál. Ment neki az összjáték Rooney-val, de egyedüli centerként sem jött zavarba. (7)
 
Barry – Gyorsabb, frissebb és hatékonyabb volt, mint a vébén, bár ezzel talán nem dicsértem meg nagyon. Szükség van rá, amíg Hargreavest nem támad fel poraiból (amire sajnos kevés az esély.) (6)
 

Gerrard – Kapitányhoz méltón vette saját kézbe a dolgokat, amikor a látótávolságba került az újabb pofára esés kínos eshetősége. Nehéz nem észrevenni, hogy akkor javult fel a játéka, amikor Lampard (és később Rooney is) távozott, és közelebb kerülhetett a kapuhoz. (8) Wilshere: pályára lépett. (-)

A. Johnson – Az első félidőben még kissé megilletődve mozgott (ha jobban koncentrál, gólt rúg), aztán megjött az önbizalma. Bár Walcottnál jobban feltalálja magát mindkét szélen, a második félidőben kiderült, hogy nem véletlenül játszik a Cityben a jobboldalon. (6)

Rooney – A májusi sérülése óta még mindig nem épült fel teljesen, mármint fejben, a nagy akarásnak pedig gyakran az ellenfél nyögése a vége. De most legalább egy lesgólt már rúgott. (6) Milnernek nem sok lehetősége volt villantani, Capello mintha még mindig nem tudta volna eldönteni, milyen poszton is akarja játszatni. (6)
 

9 komment

Címkék: vélemény összefoglaló barátságos játékosértékelés

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr832216090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.12. 13:14:30

"a pedig komolyan gondolná a középpálya szanálását Capello, nem egy 18 éves játékost hívna be, hanem az U21-esből valakit, mondjuk Cleverley-t."

Wilshere is stabil U21-es válogatott.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.08.12. 13:31:05

@peter135: Cleverley meg 33 meccset játszott tavaly a Watfordban (11 gólt rúgott), és az év játékosa lett. És nagyobb az esélye, hogy Scholes mellett a MU-ban is szerepet kap, mint Wilshere-nek Fabregas mellett.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.12. 13:34:30

@[bs]:
Wilshere pedig a PL-ben játszotta végig kezdőként a szezon második felét a Boltonban. Idén mindenképpen többet fog játszani az Arsenalban is. Lehet, hogy a Liverpool ellen már kezdő lesz.

Persze tartósan még egyiküknek sincs helye az angol válogatottban, de egy ilyen meccsen szerintem teljesen mindegy volt. Mindkettő mellett vannak érvek. Capello Wilshere mellett döntött.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.08.12. 14:20:37

SPEED kommentje (véletlenül a moderációra kattintottam az előbb, bocs):

>>>>>>>>>>>>>>
Szerintem Wilshere-nek azért lehet helye a keretben, mert Gerrardon kívül ő az egyedüli (meg talán még Joe Cole), aki képes ebben az "árnyékék"/"in the hole" szerepkörben játszani, más sajnos nem.
>>>>>>>>>>>>>>>

Szergő 2010.08.12. 14:57:04

Inkább az a kérdés h Lampard(32),Gerrard(30) és Barry(29) után tényleg nincs egy épkézláb belső középpályás akit elő lehetne venni?Mert ha az a vita,h a 21 éves Cleverley,vagy a 18 éves Wilshere e a megoldás(egyik se),akkor az azt jelenti h van egy jókora 10 éves szakadék az angol focistáknál.Azért az elég ciki

N.Zoli 2010.08.12. 16:47:10

Nagyszeru, hogy pont ellenunk tudtak nyerni. Varhato volt mondjuk, de nem nagyon tudok neki orulni...na jo egy kicsit. Az a 2-0 az 2-1, megadta a biro. A 70 ezer nezobol megreszkirozom, hogy egy jo hatezer magyar volt. Felemelo es vicces erzes volt, mikor 1-0-nal rakezdett a B-kozep az "Egyszeruen senkik vagytok hejj hejj"-re.
Ja es az anyadat Gerrard, hogy nem a Vb-n hoztad a ketgolos meccseket!

dzzzzz 2010.08.12. 17:23:03

Kell egyáltalán árnyékék? Szerintem pont, hogy azért van árnyékék, mert ott volt Gerrard meg Lampard. A középpálya közepén pedig Milner-t kéne szerintem erőltetni.

normaluser 2010.08.12. 18:24:33

Hát ez a győzelem nekem kb. a japánok elleni 2-1 -et idézi.

Rengeteg támadó hiba... gyakorlatilag egy védhetetlen kategóriás lövés tartott kapura, be is ment. Király bemutatott 1-2 bravúrt, bár szerintem csak egy Zami akciónál volt szükség kapusbravúrra (grat érte).
Ha nincs Gerrard, akkor most arról beszélhetnénk, h Capellot kifizették és szépen megköszönték az eddigi munkáját.

Botrányos meccs volt, az angolok végig támadtak és gyakorlatilag két egyéni megoldásból lőttek gólt. Egy igazán jó védelem ellen mit alkottak volna? A szerbek kiröhögték volna őket. Nálam teljesen leszerepelt a csapat! Az utóbbi idők egyik legrosszabb teljesítményét tették az asztalra! Sajnálom, h nem vertük meg őket, nagyon.
süti beállítások módosítása