Capello marad. A BBC tudósítója szerint az FA illetékesei egyhangú döntést hoztak. Már Roy Hodgson Liverpoolos kinevezése is jelezte pár napja, hogy nem lesz változás, ő lett volna ugyanis az első számú jelölt a kapitányi posztra, Eriksson és Capello után pedig nem akart senki egy újabb külföldit. A bennfentesek szerint persze a pénz is szerepet játszott: Don Fabio 10 milliós kompenzációra tarthatna igényt kirúgása esetén, hála annak, hogy a vébé előtt kivettek a szerződéséből egy záradékot. (Más kérdés, hogy e nélkül is járna neki kábé 6 millió.) A hivatalos verzió szerint persze a döntésnek semmi köze a pénzhez, az FA bízik benne, hogy Capello „tanulni fog első nemzetközi tornájának tapasztalataiból, és ez kétségtelenül erősebbé tesz minket a 2012-es Európa Bajnokságon.” Don Fabio mindenesetre azt nyilatkozta, hogy készen áll új emberek bevetésével új lendületet adni a csapatnak. Neveket nem mondott, a BBC elemzője Jack Wilshere, Jack Rodwell, Adam Johnson és Joe Hart nevét említi, mint olyanokét, akikről Capello korábban elismerően nyilatkozott. Szerinte (mármint a BBC-s kolléga szerint) bennük kéne az angol Özileket és Müllereket megtalálni, más kérdés (ezt már én teszem hozzá), hogy Özilék játszanak a saját csapataikban, míg az angol fiatalok általában csak statiszták a klubjaikban.
 

 

14 komment

Címkék: hír capello

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr812126611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzzzzz 2010.07.03. 12:02:25

Ennyi év edzősködés után már nem fog változni, jó irányba biztos nem. Talán megtanul angolul, de több nem várható.

Beyonder 2010.07.03. 12:07:20

@originalBalintos: Szerintem előbb fog taktikát változtatni, mint angolul megtanulni. :)

Beyonder 2010.07.03. 15:30:00

"All These Footballers Using Their Hands Is Just A Disgrace. First It Was Diego Maradona, Now Its Luis Suarez. Who Next? Rob Green?"

kutyacica 2010.07.03. 19:57:58

Hart, Rodwell, Johnson, Richards kezdok a klubjukban azert, de a meglatassal tobbnyire egyetertek, van egy csomo masik jatekos aki tenyleg "fringe player" jelenleg, hiaba igeretes. Sajnos. Remelhetoleg a kovetkezo evekben attorest fognak elerni, az esely megvan ra.

Beyonder 2010.07.04. 15:49:11

Akkor most Argentína gyengébb csapat, mint az angol? Mi csak 3 góllal kaptunk ki. :D

garizim 2010.07.04. 16:01:32

@Beyonder: Nem tudom, de Argentinának egyáltalán nem volt edzője, cak egy beképzelt, kissebbségi érzéssel megvert, kábszeres sarlatánja.
Capellot el kellett volna küldeni, bár szerintem az igazi problémára a cikk vége világított rá. Az angol kluboknak csak vb-n jut eszébe a válogatott. Pl. az összes jelentős klubnak külföldi kapusa van. Csodálkozunk, hogy nincs egy használható angol kapus? A MU most is külföldi kapust keres...
Ha ebben nem lesz változás, akkor elfelejthetjük az angol válogatottat.

kutyacica 2010.07.04. 19:14:23

@garizim: "A MU most is külföldi kapust keres" ez igazsagtalan igy. Fergie turelemmel nevelte Fostert, rendszeresen hangoztatta hogy o "England's future #1" es amikor eljott az ideje megadta neki az eselyt. Az mar a MU szurkolok es Foster problemaja, hogy nem tudott elni vele iden osszel. Ettol fuggetlenul Fergie nem uj kapust vett hanem az ifibol felhozta a fiatal Ben Amost (a korosztalyos angol kapus btw). Bizzunk benne hogy o tobb sikerrel jar mint a druszaja!

garizim 2010.07.05. 12:52:50

@kutyacica: Ezek szerint te olyan infókat tudsz, amit én nem. (Mármint Ben Amossal kapcsolatban.) Örülök, ha nem vett kapust, ez jó hír.
A probléma, hogy a kapust, és a MU-t csak példának hoztam. Amit írtam, az általában az angol tehetségekre igaz. Érdemes megnézni a nagy klubok összeállítását. A mérvadó az, hogy a szokásos kezdőcsapatoknak milyen az összeállítása.
Egyébként a kapusokra visszatérve, az igazán komoly válogatottak kapusai nagy csapatokban játszanak. (Casillas, Neuer, Buffon, Julio Cesar) A legtehetségesebbnek tartott angol, Hart a City játékosa, amely csak szeretne nagy csapat lenni. Csak remélni tudom, hogy nem kallódik el.

garizim 2010.07.05. 12:55:36

Lehet, de a kapus-poszt csak példa volt. Általában az összes angol tehetségre érvényes, amit írtan.
Egyébként örülök, ha nem vesznek kapust. Vagy ha vesznek, akkor legyen német, és honosítsák. Mondjuk Neuert :))))))

Beyonder 2010.07.05. 13:10:29

@garizim: MU-fanként azért én remélem, hogy vesznek kapust. Örültem volna, ha Foster beválik, de sajnos tényleg ideggyenge. Lehet, hogy SAF is hibás, túl nagy súlyt tett rá.

GodBadka 2010.07.05. 14:07:40

Daniel Sturridge is jó úton halad. Az elmúlt szezonban már kapott néhány lehetőséget, remélhetőleg az idén többet is fog, mert nagyon meggyőzően játszott az összes eddigi mérkőzésén.

garizim 2010.07.05. 15:30:14

Félreértés ne essék, nem lehúzni akarom az angol focit, lévén, hogy Európából csak őket kedvelem. Inkább a problémára kívánok rámutatni. A MU jó csapat, és lehet, hogy kéne nekik egy jó külföldi kapus, aki van der Sar-t pótolja, de az örök dilemma pontosan az, hogy a klubcsapat, vagy angol nemzeti érdek a fontosabb. Általában az előbbit választják. Ezért írtam, hogy amíg ebben nincs változás, addig sajnos nemigen lesz sikeres angol válogatott. Szerintem.

gloryMU 2010.07.06. 19:34:53

@Beyonder: Ahogy emlékszem, Foster folyamatosan kezdett szerepelni az első csapatban, nem hirtelen egy csapásra. Sir Alex bízott benne, megkapta a szükséges bizalmat és lehetőséget is, sajnos nem tudott élni vele.

A MU-nál maradva: minden évben vannak fiatalok, akikben páran nagy játékosokat látnak, ilyen volt egykét éve Welbeck. MUs fórumon nem győztem hallgatni hogy a jövő csatára Welbeck lesz Rooney mellett. Elég abszurd volt a dolog. Valahol a nevelés is rosszabb vagy én nem tudom, mert emlékszünk a 90es években milyen "gyerekek" jöttek fel az akadémiáról, Scholes, Beckham Gary stb... ma nincs olyan fiatal, aki stabil kezdő lehetne. Utoljára Fletcher jött ki, bár ő is csak egy évet töltött az ifiakadémiában. Van még egy Evans, aki szintén jó lesz. De egyikük sem angol... Valahogy nem érzem olyan jónak az utánpótlásnevelést. Persze én innen a messzitávolból tévedhetek, de annyira mégse hiszen látjuk mi történt a válogatottal is.
süti beállítások módosítása