A torna egyik favoritjától nem szégyen kikapni, de az első félidő és a meccs összefoglalója alapján ez megint egy tragikomikus fellépés volt: a németek 3 góljából kettőt ismét a védelem hozott össze. A vereség és a torna jelentősége amúgy csekély: ahogy a négy évvel ezelőtti U17-es angol válogatottból se futott be szinte senki (eddig), úgy nagy valószínűséggel ezekkel a játékosokkal se fogunk találkozni a felnőtt válogatottban.

 

3 komment

Címkék: összefoglaló utánpótlás u17

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr23040392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SPEED 2011.07.05. 13:05:28

"A vereség és a torna jelentősége amúgy csekély: ahogy a négy évvel ezelőtti U17-es angol válogatottból se futott be szinte senki (eddig), úgy nagy valószínűséggel ezekkel a játékosokkal se fogunk találkozni a felnőtt válogatottban."

Már megbocsáss, de ez így hülyeség.
A 4 évvel ezelőtti U17 vébén olyan játékosok játszottak, mint Eden Hazard, David De Gea, Rafael Da Silva, Mamadou Sakho, Toni Kroos stb., akik már húszévesen elég nagy névnek számítanak, és már az angolok között is van válogatott (Welbeck), ill. U21-es válogatott (Lansbury, Rose, Smithies) az akkori keretből. Pont az lenne a lényeg, hogy 3-4 jó játékost sikerüljön beépíteni innét a jövő válogatottjába, mint ahogy a tavalyi U17-es Eb-győztes angol válogatottból is már vannak páran, akik felnőtt szinten nyomják.

Vélhetően nem a kapus lesz az, de Sterling, Powell, Clayton vagy Hope nevével remélhetőleg találkozunk még.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2011.07.05. 15:28:32

@SPEED: Csak az angol játékosokra vonatkozott a megjegyzés, Hazard vagy De Gea tehetségét nyilván nem akarom kétségbe vonni. Welbeck példája jó, ő ugye már felnőtt válogatott is volt, de a többiek szerintem középszerűek. Az alapján, amit láttam a meccseikből, Sterlingnek van rá komolyabb esélye, hogy befusson. Hol van itt egy Wilshere vagy Ravel Morrison szintű tehetség?

SPEED 2011.07.05. 15:55:42

Szerintem, akiket felsoroltam, simán befuthatnak (Powellt pl. több PL-csapat figyeli már egy ideje), de akár a többiek közül is valaki, nem láttam őket annyiszor, hogy meg tudjam ítélni. A tavalyi U17-es csapatot nézve meg végképp nem állja meg a helyét, hogy nincsenek az angoloknak tehetségeik ezen a szinten: Wickham vagy McEachran pl. simán nagy karriert futhatnak be közülük.
süti beállítások módosítása