Ismerős jelenetekkel kezdődött az U21-es Európa Bajnokság az angol válogatott számára: a vörös-kékek önfeledten tiki-takáztak, a fehér mezesek meg nyomozták a labdát. Mintha megint a Barca-MU BL-döntőt láttuk volna, ahol a katalán és a manchesteri középpályás-sor technikai és taktikai képzettsége közti különbség elég látványosan megnyilvánult. Más kérdés, hogy a Barcelona utánpótlására építő spanyol U21-es csapat a kapu előtt szerencsére (még?) nem elég hatékony, így a mezőfölényük meddőnek bizonyult. (Arroganciában már megütik a Barca-szintet.) Herrera Ander első félideji kézgyanús góljára Welbeck az utolsó előtti percben – stílszerűen – egy lesgyanús góllal válaszolt, és erre a döntetlenre az angol válogatott lehet büszkébb.

Ahogy az sejthető volt, Wilshere, mint a legagyasabb angol középpályás nagyon hiányzott a csapatból, pláne úgy, hogy Stuart Pearce a kreatívabb játékra is képes Muamba vagy Rodwell helyett a hátvéd Mancienne-t tolta fel a középpályára. Ha bejön ez a húzás, most Pearce bölcsességét kellene dicsérnünk, amiért okulva a spanyolok korábbi (videón nyilván kielemzett) meccseiből vagy akár a BL-döntőből, megpróbálta már a középpályán elrontani az ellen játékát. De mint kiderült, a Pepe-pozícióra Mancienne alkalmatlan – ha már erre a felállásra szavazott az edzői stáb, okosabb lett volna Smallingra bízni a középpályás tisztogatást, ő ugyanis a támadásban is hasznos lett volna, ahogy az az egyenlítő gólnál is kiderült. Ugyanígy baklövés volt a játékszervezésre is képes Cleverley-t tolni ki jobbszélre a sokkal dinamikusabb Albrighton helyett, és Rodwellnek sem csak a második félidő közepén kellett volna leváltania az impotens Mancienne-t.


A felnőttválogatott szemszögéből nézve a legnagyobb pozitívum mindenképpen Smalling teljesítménye, aki egymaga legalább háromszor mentett ziccerben; Rio sérülése esetén nem csak a MU-ban tudná őt pótolni. Kyle Walker, aki Gareth Bale-t megszégyenítő tempóban száguldozott a jobb oldalon, nemkülönben megérdemli a laudációt. Ha Capellónak (aki élőben nézte meg a meccset) van egy kis esze, már a következő EB-selejtezőn beteszi Glen Johnson helyére. A csatárok közül Welbeck mozgott jobban, hátra mászkált labdákért, ügyesebben és okosabban passzolt, mint a gyors, de kissé nyers Sturridge. Ha nem javul fel a folytatásban, Delfouneso megérne egy próbát.

A következő meccs 15.-én szerdán lesz, Ukrajna ellen, majd 19.-én vasárnap az ukránokat legyőző cseheket kellene megverni, hogy legyen esély a továbbjutásra.  

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény összefoglaló utánpótlás u21

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr572979413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása