Capello imponáló bátorsággal frissíti a keretet – ha egy tétnélküli barátságos meccsről van szó... A csapat jövő hét szerdán (17-én) játszik Franciaország ellen a Wembley-ben, és ebből az alkalomból öt új játékost lepett meg válogatott meghívóval az olasz maestro (van köztük egy kakukktojás, aki megtalálja: ügyes). A finom modoráról Newcastle-szerte híres Andy Carrollnak járt már a sapka, ahogy Micah Richards távollétét se nagyon indokolhatta eddig semmi (Glen Johnson teljesítménye pláne nem – ő jelenleg lágyéksérüléssel küzd). A manchesteri Chris Smalling (középső védő) és a Sunderlandet boldogító Jordan Henderson (támadó KP) behívása csak mérsékelt meglepetés: jó teljesítményt nyújtottak mindketten az  U21-es válogatottban és a klubjaikban is (bár Smalling a MU-ban inkább csak a Ligakupában játszott eddig.) Az igazi meglepetés Jay Bothroyd behívása, aki jelenleg a másodosztályban, a Cardiff City-ben rugdossa a gólokat (idén már 15-nél tart, 16 meccsen), és valószínűleg ő maga sem számított rá, hogy idén ennyivel előbb kapja meg a karácsonyi ajándékot. Ehhez persze kellett az is, hogy sérülés miatt Darren Bent, Jermain Defoe, Bobby Zamora és Rooney se legyen elérhető. (Utóbbi az elmúlt hetekben Amerikában kúrálta magát, már hazatért, elvileg bevethető lenne, de SAF megfenyegette az olaszt, hogy ne merészelje behívni.) 

 
  • Pár szó Bothroydról, annak, aki most hallja először a nevét: 28 éves, jó kötésű (191 magas), az Arsenalban kezdte pályafutását, ahonnan rövid úton kidobták, amikor a PL Youth Cup döntőjében a kispadhoz vágta a mezét a lecserélése után. A Coventry-be száműzték, ahol három év alatt 17 gólt szerzett, majd egy olasz kitérő (Perugia, 28/5) után 1-1 évet töltött a Charltonban (18/2) és a Wolverhampton Wanderersben (55/12). 2008 óta játszik a Cardiffben, 93 meccsen eddig 36 gólt rúgott. Egyetlen egyszer volt csak U21-es válogatott, pár éve viszont felmerült, hogy nagyszülei révén esetleg a jamaikai válogatottban játszana. Jellemző rá, hogy néha eldurran az agya, de nem ügyetlen játékos (ilyeneket is tud a bal lábával), de nagy valószínűséggel inkább Kevin Davies példáját fogja követni, aki múltkori cameója után (ő 33 évesen debütálhatott) most nem kapott meghívót.
A VB-bukta után még merőben szimbolikusnak tűnt Jack Wilshere beválogatása, azóta szerencsére bejátszotta magát az Arsenalba, Wenger fontos meccseken is számít rá, remélhetőleg Capello is több szerepet szán neki az időhúzó cserénél. Egyéb említésre méltó fejlemények: a még mindig kicsit szertelen, de lelkes Agbonlahor behívása, és a City-fakó sztárjának, SWP-nek a kihagyása.


Foster (Birmingham), Hart (Man City), Green (West Ham); Gibbs (Arsenal), Cole (Chelsea), Terry (Chelsea), Jagielka (Everton), Lescott (Man City), Richards (Man City), Ferdinand (Man Utd), Smalling (Man Utd); Walcott (Arsenal), Wilshere (Arsenal), Young (Aston Villa), Gerrard (Liverpool), Barry (Man City), Johnson (Man City), Milner (Man City), Henderson (Sunderland); Agbonlahor (Aston Villa), Bothroyd (Cardiff), Carroll (Newcastle), Crouch (Tottenham)

UPDATE!

A hétvégi forduló jelentősen leamortizálta a keretet: Andy Carroll lágyéksérülést szenvedett, így lehet, hogy kihagyja a meccset. Capello a szezonban eddig mindössze 1 gólt szerző, a West Ham-ben csak a kispadot melegítő Carlton Cole-t hívta be helyette. Terry-nek közben megfájdult a háta, Ashley Cole pedig egy bokasérülés miatt hiányozhat. 

3 komment

Címkék: keret barátságos találgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr62448061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jnorbert 2010.11.14. 19:52:38

Kakukktojás: Richards? Ő már szerepelt válogatott meccsen gólt is szerzett már.

Egyébként Marc Albrightont szívesen megnézném, hogy mire képes a felnőtt csapatban. Eddig nem játszik rosszul a Villában.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.11.14. 21:47:27

@jnorbert: Igen, Richards-ra gondoltam, ő csak Capellónál számít újoncnak. Ami furcsa, mert mégsem egy Dani Alves szorította ki, hanem Glen Johnson...

jnorbert 2010.11.16. 22:34:01

közben Terry is kidőlt:
sportgeza.hu/futball/hirek/2010/11/16/john_terry_honapokra_kidolt/

lassan meg nem marad csatár. se Rooney, se Defoe, se Carroll, aki pedig nagy tehetség. ki van még? Bent?
süti beállítások módosítása