Három a csávó Capello keretében, és ha a szívünkre tesszük a kezünket és kurva őszintén magunkba nézünk, akkor simán megállapíthatjuk, hogy ez a trió nem fogja a frászt hozni az ellenség csatáraira. Válogatottunknak Ray Clemence vagy Peter Shilton óta nem volt normális kapusa, olyan, akire gond nélkül rá lehetett bízni a kaput, és akitől nem kerülgette a frász a nézőket egy-egy erősebb hazaadás láttán, és nem, Seaman sem volt soha kapus, csak egy lófarkas idióta.

A mostani hármasból a negyvenéves David James kapta meg a legtöbb lehetőséget Capellótól, szám szerint 14 alkalommal küldte pályára Vészmadarat (még Liverpoolban kapta a becenevet) az olasz mester. A második számú kapusunk Peter Green, akit Capello fedezett fel, és állított csapatba hat alkalommal, és aki csak úgy megmászta a Kilimandzsárót. Harmadikként pedig a talán legtehetségesebb angol kapus (és nem úgy tehetséges, mint Kirkland vagy Carson, akikről csak Liverpoolban gondolták úgy, hogy tudnak védeni, pedig nem is) Joe Hart utazik Dél-Afrikába egy árva válogatottsággal a zsebében.

James irgalmatlan baromságai mellett kifezetten nagy bravúrokra is képes, atletikus, ruganyos kapus, bár a levegőben nem igazán érzi otthon magát, és az utóbbi időben a kifutásokkal is akadt gondja rendesen - egyszerűen lelassult, és kész, van ez így. A vonalon ettől még tud nagyokat védeni, reflexei továbbra is szenzációsak és a rutin mindenképpen mellette szól. Sérüléséből felépült, semmi akadálya, hogy kapuba álljon.

James, az idióta:

 

James, a bravúrkapus:

 

Robert Green, a cserekapus veszélyes figura, olyan irtózatos baromságokra képes, hogy ez embernek a szőr feláll a hátán tőle, lásd a belinkelt videó első két mozzanatát. Emellett kiváló érzéke van a távoli bombák hárításához, nagyon látványos robinzonádokkal hárít lövéseket rendszeresen. Nem egy beszari típus, bátran ütközik a levegőben, és a West Ham kapusaként ebben az idényben ötször is megúszta kapott gól nélkül, ami azért nem kis bravúr.

Green, a janus arcú kapus

 

Joe Hart mindössze 23 éves, így nem csoda, hogy a felnőtt válogatottban egy lehetőséget kapott csak, bezzeg a korosztályos csapatokban már számos nemzetközi tornán szerepelt. Nyurga, de nem túl magas, gyors, jó reflexekkel bíró kapus, ráadásul ki is tud jönni a kapujából. Az idei idénye jól sikerült, a Birmingham City kölcsönkapusaként zsinórban 12 veretlem meccsen állt a kapuban.

Hart, a 11-esek királya

 

Ha rajtunk múlna, a kezdőben Hart kerülne.

9 komment

Címkék: kapusok

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr591999568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.05.13. 18:55:13

Bruce Grobbelaarnak kellett volna kihasználni anno, hogy brit-zimbabwei kettős állampolgár és Angliának védetni. Szerintem is jobb volt, mint Shilton. Őt nagyon én se bírtam.
Anglia meg úgyis tizenegyesekkel fog kiesni, mint mindig. Jó kapus ehhez a melóhoz nem elég nem elég, tizenegyesölő csodakapus kéne:-)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.13. 19:42:11

bazzeg, egyszer akartam volna elsőzni.

Sudák 2010.05.13. 20:16:03

Az a baj, hogy Robinsonból nem lett az a nagy kapus, amire számított egész Anglia, kora alapján most kellene a csúcson lennie.

OMG 2010.05.13. 20:18:05

A cikk szerzoje mit gondol Paul Robinson rol?

TradeMark 2010.05.13. 21:47:27

@OMG: nyilván azt, h egy balfasz...:)
sztem Kirklandben volt fantázia..csak az a sok sérülés...

Salvatore Bonanno 2010.05.14. 10:51:55

Épp a napokban beszéltünk az egyik kollégával, hogy a spanyoloknál három elég fiatal, mégis nagy rutinnal rendelkező kapus is van, és sajnos bármelyikük jobb akármelyik angol kapusnál.

borgh 2010.05.19. 14:43:51

Majd a támadásba menekülünk. Elvégre van vagy egy darab klasszis csatárunk.

Beyonder 2010.05.19. 15:25:50

"Seaman sem volt soha kapus, csak egy lófarkas idióta."

Miért is? Attól, hogy öregkorára sajnos elkezdett lepkézni, fiatalon nagyon jó volt.

M@tyi 2010.05.21. 23:00:18

Ebből a háromból szerintem egyik sem 100-as, ami mondjuk kapusoknál még benne szokott lenni a pakliban.
Talán még Green a legkiegyensúlyozottabb közülük. Hartot először viselkedni kéne megtanítsa Capello, csoda, hogy a videón szereplő U-21 11-es párbajban nem állította ki a bíró...James...én nagyon hittem benne anno, csak az a baj, hogy akkor még Stan Collymoore csapattársa volt a Poolnál...a meg nem ma volt.
süti beállítások módosítása