A Vb utáni számvetést elblicceltük, nem volt kedvünk emészteni az emészthetetlent, de most új korszak kezdődik (NEM), új kapitánnyal. Mármint új csékával: Hodgson bejelentette, hogy Stevie G. elárvult karszalagját Rooney örökli meg. A válogatottbeli mutatója alapján természetesen megérdemli, már csak az a kérdés, hogy képes-e még reprodukálni a fénykorában mutatott játékát. Ami biztos, hogy szeptember 3-án Norvégia ellen léphet pályára a néhány új arccal felfrissített, a Gerradot és Lampardot is (végleg) nélkülöző angol válogatott.

rookap.jpg

KAPUSOK: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City)

VÉDŐK: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Everton)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Jack Colback (Newcastle United), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal)

TÁMADÓK: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United)

1 komment

Címkék: hír keret barátságos

A többség minden bizonnyal abban reménykedett a vébé előtt, hogy utolsó csoportmeccsünk egy többé-kevésbé tét nélküli mérkőzés lesz, ahol egy 6 és egy 0 pontos csapat fog összecsapni. Nos, ez végül be is jött, aligha lehet azonban ok a boldogságra, hiszen óriási meglepetésre Costa Rica lett a D jelű négyes biztos továbbjutója, mi pedig úgy készülhetünk a mai estére, hogy garantáltan ez lesz az utolsó fellépésünk Brazíliában.

elminate.jpg

4 komment

Címkék: vb vs costarica

Ritka az optimista hangulat egy vereség után, az angol válogatott körül azonban ez a szokatlan légkör alakult ki az Olaszország elleni zakót követően: kikaptunk, de vállalható, harcos játékkal, egy jó csapat ellen - tartotta a közvélemény. De lám, mennyit változhatnak a dolgok néhány nap alatt: az Uruguay elleni összecsapást követően akkor sem lehetett volna pozitív töltetű a konklúzió, ha nyertünk volna, a csapat ugyanis pocsék játékot produkált csütörtök este. Szerencsére nem is nyertünk - szerencsére, mert hogy ez a társaság egyetlen pontot sem érdemelt tegnap, az egészen biztos.

uru_eng.jpg

5 komment

Címkék: gerrard értékelés vs uruguay

A helyzet nagyon egyszerű: ma meg kell verni Uruguay-t, ahhoz hogy maradjon esély a továbbjutásra. Ha az első meccsen az olaszok olyan csúnyán megalázták volna az angol válogatottat, mint tették azt a németek a 2010-es vébén, akkor most még egyszerűbb lenne a helyzet. Hodgson ez esetben kénytelen lenne változtatni a kezdőn és a taktikán, hogy felrázza a csapatot, és hogy jelezze mindenkinek: a kudarcnak következményei vannak.

Ha így lenne, most agyalhatnánk azon, hogy

  • érdemes-e újra kétfős középpályával felállni;
  • hasznosabb, megbízhatóbb játékos-e már most Shaw mint Baines;
  • kell-e külön embert állítani Suárezre;
  • és a legfontosabb: a kezdőben van-e a helye Rooney-nak?

enguru1.jpg

6 komment

Címkék: beharangozó találgatás vs uruguay

Az aljas ellendrukkerek szerint (van belőlük elég) az angol válogatott az örökös lúzercsapat, amely végül mindig megszégyenülten kénytelen hazakullogni. Ez természetesen nem igaz. Tény, hogy tizenegyesekkel kiesni nem a legkellemesebb élmény, de létezik annál kínosabb módja is egy tornáról való távozásnak. Az angol játékosok többnyire úgy buknak el, hogy a képességeikhez mérten mindent megtesznek a győzelemért.

A ma hajnali meccs is valami ilyesmiről, a szép halálról szólt. Aminél azért, valljuk be, egy csúnya győzelem mindenképpen hasznosabb lett volna. Lehet azzal vigasztalódni, hogy olyan kreatívan és lendületesen játszott a válogatott, ahogyan’96 óta talán egyszer sem – a 91%-os passzmutatónál jobbat a vébék történetében még nem produkált Anglia –, de ettől még nem lesz könnyebb elfogadni a szimpatikus vesztes szerepét.

sterlingvsitaly.jpg

7 komment

Címkék: összefoglaló értékelés vs olaszok

süti beállítások módosítása