lamps.jpgNem érdemes túl sok karaktert elpazarolni az angol válogatott sorsdöntőnek beharangozott kijevi meccsére: Hodgson a döntetlenért jött, és meg is kapta. Akár még érthető is lett volna a taktikája, ha az ellenfél mondjuk a spanyol vagy a német válogatott, de az ukránok annyira azért nem erősek, hogy az angoloknak fülüket-farkukat behúzva kellett játszaniuk. Pedig nagyjából ez történt, a meccs nagy részében annyira sem feszültek meg Gerrardék, hogy legalább háromszor egymás után megpróbáljanak csapattárshoz passzolni.

A Moldávok elleni meccs után az írtam: van fantázia a Gerrard-Lampard-Wilshere hármasban. Ezt továbbra is tartom, de ahhoz, hogy a két nagyöreg csökkentett mobilitását elbírja a csapat, szükség van egy csúcsformában lévő Wilshere-re. Jackie boy ehhez képest csúnyán beleszürkült a mezőnybe. A Gerrard-Lampard kettős amúgy is túlságosan hátrahúzódott, így Rickie Lambert teljesen elszigetelve szerencsétlenkedhetett az ukrán kapu előtt, de így legalább kiderült, hogy egy jól sikerült szezon még nem elég ahhoz, hogy valakit egy mondatban lehessen Rooney-val emlegetni. Azt ugyanis nem lehet a középpályás-támogatás hiányával magyarázni, ha valakitől állandóan elpattan a labda / belevezeti a védőbe / nem képes 5 méterre pontosan passzolni. A meccs ezzel együtt sem hozott semmi váratlant: Milner szokásához híven a kreativitás legcsekélyebb jele nélkül melózott (ezzel a baloldali széljáték meghalt), Ashley Cole megint a mezőny legjobbja volt, noha a támadásokra már kevesebb energiája jutott, és a Cahill-Jagielka párost még mindig nehéz a Terry-Ferdinand duóval összevetni.

Ha Rooney, Welbeck és Sturridge visszatér, és Wilshere formába lendül, akkor az utolsó két hazai pályás meccsen Montenegro és Lengyelország ellen hozni illene a 6 pontot, viszont már most látszik, hogy nem lesz könnyű feladat.

1 komment

Címkék: videó összefoglaló vb selejtező

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr835506746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asz0089 2013.09.11. 10:44:18

Már régen megmondtam, csak tartom, Hodgsonnak mennie kell. Lehet a játékosokra fogni ezt az egészet, de ilyen edzővel, ilyen taktikával nem lehet. Mit akarunk a VB-n? Egy nyolc az már kész csoda lenne. Lehet itt jönni, hogy tulajdonképpen Rooney, Welbeck egy jobb Young, Wilshere meg mondjuk Defoe és még jobb Walcott, netán Jones-Smalling kettős is be tud segíteni netán. De mindegy, ez katasztrófa, nagyon remélem, hogy sikerül a két hazai meccset valahogy abszolválni. Vagy kiszurkolni a Montenegró verés mellett egy döntetlent az ukrán-lengyelen. Nagyjából ennyi a realitás. A szövetség is katasztrófa, idióta kapitányokat ültetnek a padra, mindenféle elképzelés nélkül. (McClaren, Hodgson) Eriksson is csak azért volt képes valamire, mert ott volt csapat. Amúgy ő sem egy Ferguson. Szóval én nem bánnám, ha Mourinho, Redknapp szintű emberek ülnének a padra, akiknek van vér a pucájukban és szánalmas, hogy az akadémiákon se történik semmi, nincsenek 18-20 éves valós csillagok, csak kamu ígéretek.
Meg lehet nézni az angol válogatott official facebook oldalát, minden szurkoló elsírja magát a kommentekben, van rá ok. Annyi szerencsénk van, hogy európai szinten a francia, holland vagy olasz válogatott se sokkal különb. De a német, brazil, argentin, spanyolnak a lába nyomába nem érünk, hiába volt az a két brazilok elleni meccs.
süti beállítások módosítása