A barátságos meccsek ritkán hozzák lázba az egyszeri szurkolót, őrületes izgalmakra a holnap esti Anglia-Spanyolország mérkőzésen se kell számítani, de nem is teljesen érdektelen a találkozó. Egyfelől mégiscsak az aktuális világbajnok az ellenfél, másrészről pedig Capello, a selejtezőkkel ellentétben, a barátságos meccseken szívesen kísérletezik. Márpedig azok után, hogy Rooney valószínűleg az EB mindhárom (de minimum két) csoportmeccsét kihagyja, szükség is van a B-, C- és D-tervek kidolgozására. A keretbe ennek megfelelően a bűnös Ogre már be sem került, a fiatal Welbeck és Sturridge ellenben igen, ahogy Bobby Zamora és Agbonlahor is. (Utóbbi a szűkített keretbe végül nem fért be.) A középpályán lehetőséget kaphat Jack Rodwell is, de valószínűleg csak csereként, az olasz ugyanis úgy döntött, hogy ezen a poszton az eredetileg középhátvéd, 19 éves Phil Jones fog kezdeni a csapatkapitánnyá előléptetett Lampard mellett. John Terry ezúttal kispados lesz. A védelembe visszatérhet Glen Johnson (a mostanában bombaformában játszó Micah Richards megint kimaradt) és debütálhat a jobbszélső posztján Kyle Walker. 

Abból kiindulva, hogy a spanyolok ellen vélhetően csak egy csatárral áll majd fel a válogatott, egy hasonló kezdőre lehet számítani:

Hart - Walker, Lescott, Jagielka, Cole - Johnson, Jones, Lampard, Parker, Downing - Welbeck (Sturidge)


Érdekességek:

  • Anglia a spanyolok elleni utolsó három meccsét elvesztette, ezeken még gólt sem tudott rúgni.
  • A spanyol válogatott utolsó 51 mérkőzéséből csak egynek lett döntetlen a vége, már ha a VB-döntőt nem számítjuk.
  • Az 5 angol csatárnak összesen 17 válogatottsága és 4 gólja van. David Villánál ez az arány: 50/80.
  • Az angol válogatottban a VB óta a legtöbb gólpassz (5) Ashley Young nevéhez fűződik. (Most sérült.)
  • Oddsok: Anglia 7/2, Spanyolország 5/6, Döntetlen 12/5.

1 komment

Címkék: beharangozó barátságos

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr403371133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reelbeba 2011.11.12. 17:35:20

England now confirmed: Hart, Johnson, Jagielka, Lescott, Cole, Jones, Parker, Lampard, Walcott, Bent, Milner.
Hmm.
süti beállítások módosítása