Eric Cantona szerint az angol válogatott érdekében a Premier League-ben korlátozni kellene az idegenlégiósok számát. A United legendája még a világbajnokság előtt kijelentette: "Félig marseille-inek, félig angolnak érzem magam."

Az elmaradt angol siker után most a VB befejeztével rávilágított az egyik fő problémára. Az angol bajnokságban meghozott intézkedések, mint pl. az, hogy kötelező 8 hazai nevelésű játékost nevezni a kluboknak, nem elég. Mivel ha egy külföldi játékos a 21. születésnapja előtt 3 szezont angol klubnál tölt, akkor már hazai nevelésnek számít.

"Igen, a korlátozás fontos lenne. Legyenek külföldiek, de csak 3-4-5, több nem. Szükség van fiatal angol focistákra, akik a légiósokkal együtt játszanak és együtt fejlődnek. Esélyt kell adni nekik az első csapatban, hogy játszanak a PL-ben nagy meccseken is, megtapasztalva a nyomást, aztán az európai kupákban szintén.
Manapság még a kiscsapatoknál is túl sok a külföldi. Capello régen angol játékosok százai közül választhatott volna, de most hány angol játszik a PL-ben?

Ha ez így megy tovább, 10 éven belül nagyon-nagyon nehéz lesz. Biztos vagyok benne Anglia majd nem jut ki EB-re, VB-re mert nem lesz elegendő minőségi játékos akik a legmagasabb szinten játszanak. Vigyázni kell.

Anglia remek játékosokkal rendelkezik az utolsó generációból, de szükség van nagyon jó fiatal játékosokra, miért nincsenek most ilyenek? Amikor az idősebb generáció tagjai, mint pl. Gerrard fiatalok voltak, még nem volt ennyi külföldi. Most a Liverpool vagy az Arsenal 11 külföldivel áll ki, hol vannak a fiatal angol játékosok? Ezeknek a csapatoknak muszáj fiatal angol focistákat kinevelni, ez nagyon fontos az angol válogatott számára. Fontos, hogy a válogatott játékosok a legnagyobb klubokból érkezzenek, mert ott tudnak magas szinten játszani európai kupákban is és csak így tudnak fejlődni."

(The Daily Telegraph, via: manutdfanatics.hu)

 

7 komment

Címkék: vélemény lapszemle kibic

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr482156035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GapingSoul · http://www.justanother.hu 2010.07.17. 11:42:26

Most a Liverpool vagy az Arsenal 11 külföldivel áll ki, hol vannak a fiatal angol játékosok?

Amíg a Liverpool két kezdőt a válogatottba, nem biztos, hogy őket kell elővenni először. Meg aztán Spearing, Darby, Kelly, Irwin, Eccleston, stb kutyafaszák?

normaluser 2010.07.17. 12:54:05

@GapingSoul: Mind1 az kit emel ki a 4 nagy közül, igaza van. United szurkolóként én még a Manchesterrel sem vagyok megelégedve. Pl. Fostert, nem csak most, már évekkel ezelőtt el kellett volna passzolni a PL-ben, kb 2 éve folyamatosan lenne klubja a tabella középső-alsó mezőnyében.. és nem ő az egyetlen hajjaj. 20 éve még jól működtek az akadémiák, manapság pár klubnál már majdnem csak jelképes a cucc...
Az ágyúsoknál Wenger érkezése után pár évvel nyugodtan be lehetett volna záratni az academy -t ... minek álltatni szegény észak-londoni fiúkat?

garizim 2010.07.18. 11:42:49

Teljesen igaza van. Korábban már írtam is róla több kommentben is.

pifti412 · http://www.focimax.com 2010.07.27. 20:42:34

Kicsit fura, hogy hamar leírnak emberek egy-egy válogatottat egy rossz meccs miatt. Amíg a dél-amerikaiaknak ment a VB-n a hulladékok ellen mindenki őket dicsérte, aztán meg...
süti beállítások módosítása