A kiesés után, nem meglepő módon, mindenki az okokat kutatja, és bár szórakoztatóak a szakértők, újságírók spekuláció is (rengeteg "Hogyan mentsük meg a válogatottat" típusú okosság született az elmúlt két hétben) az érintettek véleménye nyilván fontosabb. Joe Cole szerint az angol válogatott képtelen úgy megtartani és járatni  a labdát, mint a többi csapat. És nem csak a németek elleni meccsről van szó. "Majdnem minden csapat, ahol eddig játszottam, a válogatottat is beleértve, minél gyorsabban el akarja juttatni a labdát az elől lévőkhöz. Nemzetközi szinten ez nem működik. Technika kell, labdabirtoklás, passz, mozgás. (...) Lehet, hogy most fizetjük meg az árát, hogy miénk a világ legjobb bajnoksága. Lehet, hogy át kéne gondolni, hogy tanítjuk a gyerekeket focizni. "
Cole nyilván nem találta ezzel fel a melegvizet, de nem csak ő van ezen a véleményen. Utolsó mondatához hasonlót javasolt a Daily Telegraph szakírója is, aki Özil és Barry "párharcának" példáján illusztrálja, hogy miért  is kellene (némi kockázatot is vállalva) több teret adni az olyan kreatív játékosoknak, mint például Joe Cole.

Nem teljesen ide kapcsolódik, de fontos link: remek Bobby Charlton-interjú Rooney-ról, Capelloról, Alf Ramsey-ről, és a régi idők angol focijáról.

3 komment

Címkék: lapszemle lapvélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr932129893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

normaluser 2010.07.05. 18:39:55

Valami volt a válogatottal, valami feszkó. Biztos vagyok benne, hogy valami működött a háttérben, amit még nem tudunk és amiért ennyire lelketlenek voltak. Wazza harcolt mint disznó, de igaza van a lovagnak- nem volt olyan, mint az OT-n.
A 4-4-2 -re lehet fogni a dolgot, de hát meddig volt ez 4-4-2? Roo kb. minden meccsen 10-15 percet töltött csatár posztban aztán ment vissza passzolni valamelyik előrevont éknek (épp ki futott arra) vagy a másik csatárnak.Barry nekem bebizonyította, h egy túlértékelt valaki és már ő is zsoldos.
A 90-es években még a West Ham felkarolta a fiatalokat, gyakorlatilag nekik köszönhetjük a válogatott 40%-át.
Jobban rá kéne menni a témára! A 4 nagynak elől kéne járnia az ügyben, e helyett a tehetséges fiaik nagy része megy automatikusan Championship-be ...

Beyonder 2010.07.08. 11:44:52

Szomorú érdekesség: a kiesés után megnőtt a családon belüli erőszak
www.guardian.co.uk/society/2010/jul/07/domestic-violence-surge-england-world-cup

GapingSoul · http://www.justanother.hu 2010.07.12. 01:05:40

Szerintem fiatalok vannak, így kapásból Rodwell, Wilshere, Adam Johnson... amit nem értek az az, hogy miért nem megy. Értem én, hogy a többiek labdát tartanak inkább, meg 4-5-1, de akkor mi van? Nem látom, hogy mitől lehet jobb egy labdatartós 4-5-1 mint egy ütős, rohanós 4-4-2. Volt erről egy érdekes cikk, ahol Pennant-öt vették elő, aki nemrég ment el a Liverpoolból Spanyolországba játszani, de szerintem nem a taktikával meg a szemlélettel van a baj. Más mint a többieké, de attól még simán meg lehetne verni vele mindenkit, ha azt jól játszaná a csapat.

Az említett cikk: news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/world_cup_2010/8727084.stm
süti beállítások módosítása