Bemutatták az angol válogatott VB mezeit. A hazai szerelés tiszta fehér lesz, egyrészt mert a FIFA arra kérte a csapatokat, hogy lehetőség szerint egyszínű mezekben játsszanak (a HD-tévék képminőségének ez állítólag jót tesz), másrészt pedig a tervezők szándékosan az 1970-es VB-n viselt angol mezt akarták megidézni (a V-nyakot az 1954-es VB-mez ihlette). A Nike dizájnerei emellett az angol lovagok páncélingjére is utalni akartak, erre szolgál a hajszálcsíkos vállrész és az aranyról ezüstszínűre cserélt címer, amely a fényben elvileg fémesen csillog majd.        

mez2.jpg

Az idegenbeli vörös-fehér mez a hagyományosabb 1966-os dizájnt követi. Elől, a hajszálcsíkok közt a Szent György kereszt is látható, mármint bizonyos távolságból, optikai illúzióról van ugyanis szó, közelről nem lehet észrevenni.

Érdekes, hogy az új mezeket, többek közt, az a Wilshere mutatta be, aki lábtörése miatt nagy valószínűséggel ott sem lesz a VB-n. Barkley jelenléte is meglepő: megérdemelné a brazíliai repülőjegyet, de 3 válogatottsággal a háta mögött stabil kerettagnak azért nehezen mondható. Vagy ezek szerint mégis?   

mez.jpg

 

 

1 komment

Címkék: vb hír mez

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr235886767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WeAreEngerland 2014.04.03. 00:32:00

Azért hogy Wilsher 8-ban parádézik az kicsit lehoz. Lampard meze a 8-s, nem érdekel, hogy már öreg és megkopott 103 válogatottsággal a háta mögött és 30 körüli rúgott góllal nehogy már 18-s semmitmondó mezbe kelljen a padon ülne. Feltéve ha egyáltalán viszik...
süti beállítások módosítása