1277466106_meanwhile-in-italy.gifLássuk be, kedves Hölgyeim és Uraim, mocskos blogposztot írni az olasz válogatottról nem egy nagy truváj, hiszen a penne al gatto-rajongók sárba tiprásának maximum terjedelmi korlátok szabhatnának határt – ha lennének. De hála a kibertér és a blogoszféra kimeríthetetlen mivoltának, a digófikizásnak itt bizony csak az agresszív gépelés okozta ínhüvelygyulladás, angolokért lobogó lelkem porhüvelyének megfáradása vagy a nagy meccs kezdő sípszava vethet véget. Talán ezért is kért fel az általam nagyra becsült Engerland blog igencsak elfoglalt stábja egy vendégszerzőt (szerény személyemet), mivel az idei olasz válogatottat mocskolni teljes embert kívánó feladat. Csak az kattintson a továbbra, aki nem fél a csizma alakú trutymóban való megmerítkezéstől!

Nem a modorosság vezette kezemet, amikor az elcsépelt „tisztelt Hölgyeim és Uraim" formulával kezdtem bejegyzésemet, ugyanis az olasz válogatott magyarországi szurkolói bázisa Francesco Totti óta csúnyán leszerepelne egy kromoszómavizsgálatnak is beillő tolatásos párhuzamos parkolásnál. Persze nem lehet hibáztatni a szebbik nem képviselőit, ha nem Rooney láttán válik olajozottá a motor, de mi férfiak ne keverjük már a szemöldökszedést a futballal, mert a végén még a Fernando Torres és Cristiano Ronaldo közös gyerekénél csak egy epilált szőrszállal férfiasabb Antonio Cassano néz minket égetnivaló buzinak, az emberi egyenjogúság, a politikai korrektség és az UEFA Respect mozgalmának jegyében. Na de lépjünk is túl azon a kérdésen, hogy vajon a felsőtest, vagy a pályán nyújtott teljesítmény a fontosabb, mert a 2010-es VB idején még olajozott testtel pózoló azúrkék barátaink úgy megégtek a dél-afrikai napsütésben, hogy azóta focizni is csak vastag bundába burkolózva tudnak. Mondjuk ez már évtizedek óta jellemző a futball Olaszországban játszott megfelelőjére, hívják azt bárhogy, de mit várunk attól az országtól, ahol az állítólag teljesen feltárt calciopoli nemzetközi, mondhatni internacionális üszkösödése főbűnösként kap bajnoki címeket a zöldasztal mellett, miközben Bootland másik jeles csapatával az ország hol örökös, hol exminiszterelnöke és teljhatalmú ura játssza több mint húsz éve a Simsbe oltott gombfocit.

gattuso-gay-footballers[1].jpg

Talán a bundabotrányok egyetlen hozadéka Gianluigi Buffon jó teljesítménye, ugyanis a sportfogadás lehetőségéről életében először csak saját tárgyalásán halló hálóőr minden egyes meccsen egy-egy ujjpercéért játszik.  A 2010-es VB előtt még 20 Rolex órát is beszerzett, 1,5 millió euró értékben, úgy megnyúltak a karjai nagy igyekezetében. Tekintve, hogy a Juventus elnyűhetetlen kapusa már lassan hat éve ébred minden reggel levágott lófejjel az ágyában, valószínűleg Andy Carroll közelsége és zabért kiáltó mosolya sem fogja kibillenteni majd nyugalmából a talján suttogót, így nehezebb lesz bevenni a kapuját, mint megnevezni még egy olasz válogatott hálóőrt az elmúlt 15 évből.

Mondjuk, kell is ő abba a kapuba, mert már rég nem a Nők Lapja szavazáson aranylabdát kapó Cannavaro áll az olasz védelem tengelyében, hanem a maximum alkoholos italok címkéjén jól csengő Chiellini – De Rossi – Bonucci – Maggio kvartett, amelyről mindent elárul, hogy legbiztosabb tagját a Hobbiként Piroslapokat Gyűjtögetők Nemzetközi Szervezete még római középpályásként tartotta számon. Nem csoda, hogy legutóbb az írek ellen már Abate, Barzagli és Balzaretti is szerephez jutott, és még szerencse, hogy mezszám is volt a hátukon, mert a pizzákat is csak numerikusan tudom megnevezni rendeléskor. De ha igazságosak akarunk lenni, akkor az olasz válogatott játékának szerethető sajátossága okán akár az egész csapatot felsorolhatjuk a védelemben, hiszen segget is bazsalikommal törlő barátaink Isonzó óta rettegnek mindentől, ami a támadással kapcsolatos.

58656.jpgNa, de azért nézzük meg az olasz védművek második vonalát, ahol a világtörténelem első pápaválasztását már őszülő halántékú nagyapaként végigkísérő Andrea Pirlo a legnagyobb király. Mivel a valóban zseniális rúgótechnikával megáldott játékos manapság a futás szót is csak Stephen Hawking féle hangszintetizátorral tudja kiejteni, így Toszkána Várhidi „Magneto" Pétere, Cesare Prandelli kénytelen volt mellé pár – a szó természetesen nem angolosan darálós, hanem olaszosan lötyögős értelmében vett – futóbolondot betenni. Így került a csizma az asztalra, na meg Thiago Motta, Marchisio és Giaccherini a kezdőbe. Érdemes megfigyelni amúgy, hogy az ellenfél komolyan vétele leszűrhető abból, hogy az EB-fotózás előtt Robinson Crusoe hasonmásversenyeken is elinduló De Rossi hol kap helyet a csapatban. Ha a középpályán Pirlo mellett, az azt jelenti, hogy Prandelli gyakorlatilag körberöhögi aktuális ellenfelét (lásd írek) és akár az egész FIAT konszernt fel merné tenni csapata győzelmére, már ha persze kellene valakinek a „nyeremény".

cassano.jpegÉs most elérkeztünk a poszt zicceréhez, a csatársorhoz. Ahhoz a csatársorhoz, amelyben olyan szimpatikus fiatalemberek kaptak helyet, mint Antonio Cassano, akinek egészségi állapotáért természetesen én is aggódtam a szezon során, de úgy látszik már annyira nem „szívbajos", hogy akár saját csapattársait is leköcsögözi, Mario Balotelli, akiről mostani hajviselete alapján Cassano oly fennkölten értekezhetett, és persze a nagy öreg Di Natale, akibe hajlott korára való tekintettel már akkor se lenne pofánk belekötni, ha az üres fekete hetesen járókerettel verekedve követelne ülőhelyet magának. Ez a fantasztikus hármas eddig egy-egy-egy arányban osztozott a gólokon, és ami még a három csatárok által szerzett olasz találatnál is meglepőbb, hogy egyik sem tizenegyesből született! Persze ismerve az olasz taktikát, ami késik, nem múlik...

Na de visszatérve a színi tanoda csatársorára, gondolom, az már első blikkre is világos mindenkinek, hogy Giovinco és Borini csak azért utazott el a csapattal, hogy legyen aki segít feladni Balotellire a megkülönböztető trikót (na meg hogy befoghassák a száját gólörömnél), de hogy az olasz futball tiszteletbeli Mensa tagja mit keres a tornán – azon kívül, hogy új ellenségeket – azt nem tudom. Talán Prandelli úgy gondolta, ha van valaki a keretben akit mindenki utál, az majd összekovácsolja a társaságot. Akkor viszont Cassano beválogatása vet fel indokolt kérdéseket. Az, hogy minden férfiánusz hű őrzője nemhogy kerettag, de kezdő lehet a válogatottban minősíti az egész olasz futballt, amely korábban olyan nagyságokat adott a világ labdarúgásának, mint Iaquinta, Gilardino és Luca Toni... Hmmm... Bocs, nem szóltam de ez nem változtat azon a tényen, hogy a Juventus mezben eltemetett Del Piero, az ötösön belüli flippervilágbajnok Pippo Inzaghi, vagy a balatonparti német hülyegyerekfrizura megálmodója, Roberto Baggio (akire Balotelli már valószínűleg csak a Johnny Walker reklámarcaként emlékszik) bizonyosan forog a sírjában.

italy-balotelli-funny.jpg

Nos, lehet, hogy az imént bemutatott keretet első ránézésre a birkáshertelendi lakótelep grundján játszó részeg rakodómunkások is elpicsáznák egy tálca tipli után, de a csoportkör eredményei mást mutatnak. A spanyolok elleni 1-1-ből még ne vonjunk le komoly következtetéseket, mert a meccsenkénti 600 pontos passztól még nem fog senki gránátvörös-kéket élvezni a tévé előtt. A horvát meccsen Pirlót leszámítva mindenkinek kijárt volna a többágú péniszostor (aka. faszkorbács), az írek elleni impotens unalomba fulladó horrorpornóval pedig csak remélni merem, hogy egyetlen torrentoldal sem terheli a szerverét. Akkor mégis miért érdemes odafigyelni a digókra? Azért, mert amellett, hogy a pálya bármelyik pontjáról képesek egy Jászai-díjas alakítással elzuhanni a tizenhatosig, figyelemre méltó, hogy a Roy Hodgson-féle angol szellemiséget szem előtt tartva minősíthetetlenül szar játékkal tudtak veretlenek maradni az EB-n. Az egyedüli különbség, hogy az olaszok ezt a futballminőséget tervszerűen, a tifosik gatyábadurranós csodálata mellett szolgáltatják, de hát érthető mindez, hiszen szegények az olasz bajnokságban ritkán látnak olyan meccset, amelynek végeredményét ne találnák meg órákkal a kezdősípszó előtt egy szingapúri sportfogadási oldalon...

Persze vasárnap este sem kell majd lerágniuk a körmüket a kátenáccsó beteges lelkületű rajongóinak, ugyanis én kelet-ázsiai bukik nélkül is megmondom nekik előre, hogy a P.I.M.P.-belső védő hibrid John Terry két fejesgóljával az angolok úgy kékeresre húzzák az olasz csizmát, mintha csak egy csapattársuk barátnőjéről lenne szó! És erre akár fogadni is mernék...

Na, arrivederci!

74 komment

Címkék: beharangozó vs olaszok

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr474603662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. GGG77 2012.06.22. 09:21:11

A mi mezünkön 4 csillag van. A tiéteken marad is az egy. Ennyi. Ciao és Tschüss! ;)

2012.06.22. 09:41:36

ez mekkora írás!!!! Sikítva röhögtem végig, most nekilátok másodszor is, a könnyeim miatt biztos kimaradt pár poén!

ixub 2012.06.22. 10:34:05

@Dr. GGG77: Az a baj, hogy a négyből 2-t megvettetek kilóra. A többiben nem vagyok biztos:)

msolt 2012.06.22. 10:36:18

"Mondjuk ez már évtizedek óta jellemző a futball Olaszországban játszott megfelelőjére, hívják azt bárhogy, de mit várunk attól az országtól, ahol az állítólag teljesen feltárt calciopoli nemzetközi, mondhatni internacionális üszkösödése főbűnösként kap bajnoki címeket a zöldasztal mellett, miközben Bootland másik jeles csapatával az ország hol örökös, hol exminiszterelnöke és teljhatalmú ura játssza több mint húsz éve a Simsbe oltott gombfocit...."

ez egy mondat?
a felét nem lehet érteni amit írsz...

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2012.06.22. 10:51:26

Hi-bát-lan! :-)
C'mon you Engerland!

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2012.06.22. 10:53:55

@msolt: Igen, ez egy kurva jó kis mondat! Lehetne ugyan több alé-, fölé- és persze mellérendelt tagmondata, de hát ez van... :-)

maydayray 2012.06.22. 11:09:54

"mint megnevezni még egy olasz válogatott hálóőrt az elmúlt 15 évből". bazzeg... Dino Zoff jutott csak eszembe. ő meg már ugye. bazz... :-))

forza_forza 2012.06.22. 11:12:57

úgy legyen! COYS!!!!!!

flea 2012.06.22. 11:17:29

Ez pont azért jó cikk, mert noha szimpatizálok az olaszokkal (is), mégis végig bírtam röhögni. :D

Velden (törölt) 2012.06.22. 11:18:50

Fasza modoros körmondatok. Tanítani kéne ezt a stílust a kommunikációs főiskolákon.

flea 2012.06.22. 11:19:12

@maydayray: Pagliuca?

Mondjuk olaszdrukkerek helyében azzal vágnék vissza erre, hogy ugye mint tudjuk, vannak olyan focinemzetek, ahol nem kényszerülnek olyan gyakran próbálkozni (ráadásul hiába) olyan kapusok bevetésével, mint az angol válogatott háza táján... ;)

flea 2012.06.22. 11:20:13

@flea: ... mármint ÚJABB kapusok bevetésével. (Úgy látszik, még mindig kora reggel van.)

Cinkes 2012.06.22. 11:20:34

nem mintha komálnám az olaszokat de szerintem aki majd meg lesz baszva azok a belterjes szigetlakók lesznek

flea 2012.06.22. 11:22:57

@Cinkes: sztem totál 50-50, ami biztos, hogy aki innen továbbmegy, azt a németek segghez kötözött bal lábbal is hazazavarják. (Hacsak a görögök megint elő nem húzzák a mákmajom üzemmódot, de erre azért elég kevés az esély, max 5%.)

Lencsés István 2012.06.22. 11:26:29

A " kultúra " megvan az anonim angol drukkernél .... , de mindegy úgyis kiesnek ! :) ;) :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.22. 11:32:41

Amúgy jó ezek a nagyarcú posztok. (más nemzeteknél is)
Mintegy előkészítik a nagyfelületű pofáraesést.

Nem gondoltam volna hogy az "angoloknál" is ez lesz a stíl. Eléggé sajnálatos. Szerintem.

lerchenfelder 2012.06.22. 11:47:51

Jó ez, és van igazsága is az írónak, én csak azt nem szeretem, amikor a vereség után már nem frissül az adott "nemzeti" oldal. Mert ugye a fanatikus szurkolásnak az is a velejárója, hogy ha kikap a csapat, akkor a szurkoló őrjöngve (cizellálva?) küldi el a halál faszára saját játékosait is, és már látom előre, hogy amikor kikapnak az ángliusok, akkor itt sem lesz más poszt.

flea 2012.06.22. 11:50:10

@lerchenfelder: Kinél nincs vereség/kiesés utáni poszt? Én a dánoknál, hollandoknál, cseheknél olvastam eddig, másnál nem kerestem...

flea 2012.06.22. 11:50:52

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): tényleg, ő Pagliuca után volt! (De nem hagyott valami mély nyomot bennem, mint a mellékelt ábra mutatja.)

gastro, missing in action 2012.06.22. 11:55:18

kurvanagy :) és mennyire igaz :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.22. 11:56:42

@flea: Pedig jó volt. Buffon sérülése miatt ugrott be, és hihetetlen védéseket produkált.

@lerchenfelder: Ezt nem a szurkoló teszi, hanem az elmebeteg.
Ja. Hogy az a "fanatikus szurkoló"...
Akkor igazad lehet.

Hódos Hajnalka 2012.06.22. 11:57:25

Walter Zenga, ha olasz kapus köll, amúgy meg mindenki menstruál ma, vagy szimplán mindenkinek egy seprű van a seggében, hogy nem tudnak egy jót röhögni?

flea 2012.06.22. 12:03:40

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Nem volt rossz szerintem se, de Buffon mégiscsak más kategória.

sixx · http://comment.blog.hu 2012.06.22. 12:07:06

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): jézusom, ennyire nem lehetsz savanyújóska baszki.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2012.06.22. 12:10:30

@lerchenfelder: A 2010-es VB után az Indexes szurkolói blogok 90%-a lehúzta a rolót, az Engerland speciel azóta is folyamatosan frissül. Írtam az összes EB-selejtezőről, de tavaly nyáron pl. még az U21-es EB-ről is.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.22. 12:15:17

@sixx: Szerintem a humort és az oltári nagy parasztságot nem azok különböztetik meg akik savanyújóskák.

És ez a cikk simán paraszt. És ezen az sem segít, hogy a szerző láthatólag sok Fábry-t olvasott kiskorában, tehát a szövegelője jó.

Mellesleg gondoltál már bele abba, hogy egy ilyen felvezetés után egy esetleges buktára mit írtok?

@flea: Toldoval annyi volt a gond, hogy egy-két év elteltével visszaesett. Már az Interben is csak második kapus volt. Most már nem is tudom hol van...

Brunno 2012.06.22. 12:27:53

Én személy szerint az angol-ukránon röhögtem jókat.Amit a derék oroszlánosok védekezés címén csináltak,az rendkívül szórakoztatott.Ukrán csatár betör,három angol odaáll,és finoman,nehogy bárkit is zavarjanak,a gyepet igyekeztek eltalálni.Odalépni a labdára?Á,minek?Egyetlen szerencséjük csak Shevchenkoék impotenciája volt.A fenomenális franciák elleni meccsről pedig még azelőtt elkapcsoltam,hogy elkezdtem unatkozni rajta:kb 5 perc után.
A játékosok kinézetének firtatásához pedig ennyit tudnék hozzáfűzni:9gag.com/gag/4456607
Grazie!

Zuzzant 2012.06.22. 12:43:37

Természetesen FORZA ITALIA ;-), de ha már ilyen vicceseket tudott valaki írni, akkor egyáltalán nem csodálkozom, hogy a hegyekben tobzódó, gejzírként fel-fel törekvő fika patak medréből elő kerül Wayne Rooney neve.

Ha valaki szánalmasan vicces a szigetországi Lego-válogatottban, akkor a kis görcs, borvirágos orrú, koravén törpemalac pöcsarc biztosan az!

Bye. Bocs. Arrivederci!

ixub 2012.06.22. 12:46:22

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Ez választ is ad a felvetésre, hogy az olasz drukkerek hány %-a nő:)

Amúgy a kapus kérdést pont nekünk nem kéne elővenni sajnos, mert azért nálunk se Higuitak védtek az elmúlt 20 évben. A válasz meg már meg is jött a túloldalról: squadraazzurra.blog.hu/2012/06/22/a_harom_oroszlan_onkent_terdel_be_vasarnap_a_szopobodeba

ixub 2012.06.22. 12:47:52

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: És te írtad áhh:)

Hódos Hajnalka 2012.06.22. 12:54:06

@Brunno: már bocsánat, hogy most te kapod itt meg ezt a sok észt, amit kiosztok, de mérhetetlenül gusztustalannak találom nemcsak a drukkerek, de a kommentátorok poénjait Ribéry-vel kapcsolatban (Lescott-ról még nem hallottam ilyet, legalábbis nem ütötte meg a fülemet).
Szóval, lehet példának hozni őket, csakhogy mindketten súlyos baleset áldozatai, amiből csoda folytán épültek fel, gondolom, amennyi pénzük van, már simán költhettek volna ilyen-olyan plasztikai beavatkozásokra, úgy sejtem, ez a maximum, amit ki lehetett hozni belőlük. Éppen ezért nem értem és szánakozással vegyes lenézéssel tekintek a kommentátorok (és mindenki más) megjegyzéseire, ld. "ez az ordítás Ribéry szépségén nem sokat javít", még akkor is, ha utána sietve hozzáteszik, hogy "persze a baleset miatt van".

Mondjuk, Cassano heges arca sem túl esztétikus látvány, ahogy az enyém sem, sajnos, nekem is heges maradt a kamaszkori rügyezés után és én is ráköltöttem egy vidéki garzonlakás árát.

Egy szó mint száz, úgy gondolom, aki ilyesmivel viccelődik, vagy megjegyzéseket tesz, esetleg ez alapján ítél meg bárkit, az egy infantilis, éretlen lelkületű, szánalmas ember, akit semmire nem tartok.

És ezt már régen ki akartam adni, csak nem volt hol, úgyhogy nem feltétlenül neked szól, még mielőtt a torkomnak ugranál. :)

Hódos Hajnalka 2012.06.22. 13:01:58

@ixub: hát igen (szempillarebegés, pironkodás) :D

_benito · www.nst.blog.hu 2012.06.22. 13:07:57

haha, ez kurva jó!

csak egy dologgal művelnék népet, mert ezt gyakran komolyan gondolják az emberek.

pirlo valóban nem gyors, meg sose' volt, ellenben 10ből 9szer ő futja a legtöbbet a juvében és a válogatottban is. a spanyolok és a horvátok ellen az egész mezőnyben ő tette meg a legnagyobb távot (11,7 és 11,9 km), őt nem ér bántani ezzel.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2012.06.22. 13:16:21

Mindenesetre az angoloknak csak a franciák ellen drukkolok. Az olasz csapat egy vicc, az angol meg pláne, de másképp. Le az angolokkal.

ixub 2012.06.22. 13:17:19

@_benito: Amikor részegen megyek haza és többet megyek keresztbe, mint hosszában én is rohadt nagy távot megteszek még is qrva lassan érek haza. Mondjuk általában ez teleportálással történik úgy, hogy nem érint annyira szarul.

Bloodscalp 2012.06.22. 13:21:50

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): igazad van, mindegyik "szurkolói blog" fikablog, a focihoz semmi közük. erőlködve el akarják adni az eb-t. láthatólag az index meghirdette a dolgot és blogírókat keresett, nem igazán jött össze.

ixub 2012.06.22. 13:27:41

@Bloodscalp: Ezért csinálták már végig a vb-t is két éve igaz. Azt el tudom képzelni, hogy volt egy kezdeményezés az Index részéről két évvel ezelőtt, hogy meglovagolva a VB miatti hájpot minden nemzetnek legyen saját szurkolói blogja /így került szerintem képbe izom tibi meg nathanp is/, de két év távlatából amelyek nem morzsolódtak le azok valamennyire komolyan is veszik.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.06.22. 13:28:59

Hogy a bánatos pinában tudtál ennyi hülyeséget összehordani! Nem semmi Te elmebeteg vagy!

xunilo 2012.06.22. 13:44:25

Azért az nem kevés, h egy ilyen bődületesen gyenge angol válogatotthoz ilyen mérhetetlenül nagy pofáról tanúskodó címet adtok...
Na az olaszok is gyengék, de sztem 7végén az angolok fognak sírni...

csakaMU 2012.06.22. 13:49:56

Hehe tipikus somebody kiváló poszt

flea 2012.06.22. 14:13:28

@ixub: lássuk be, hogy a lassú Pirlo a sok más nálánál gyorsabb játékosnál ugyanannyi idő alatt fut többet. Vagyis a csúcssebessége bár kisebb, az átlagsebessége mégis nagyobb. Tehát kevesebbet pihen. Vagy a hasonlatoddal élve: cikkcakkban is annyi idő alatt ér haza, mint más egyenes vonalban.

Ebből nekem logikus úton nem nagyon sikerül más következtetést levonni, mint hogy a csávó rendkívül céltudatosan helyezkedik a meccs teljes ideje alatt, és korát meghazudtoló kivételes állóképessége van. Egyben az is kiderül, hogy miért nem elegendő egy Pirlónál akár százszor kevésbé intelligens, ám robbanékony védőt ráállítani, hogy zavarja/rúgja fel: mert nem bírják állóképességgel a csávó egész meccsen át tartó követését a fiatalok.

ixub 2012.06.22. 14:20:13

Most sajnálom, hogy Giggs nem angol. Ő lenne a legjobb példa:)

Xabinho87 2012.06.22. 14:41:40

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon:
Igazad van, de azt azért tegyük hozzá, hogy Ribery semmit sem tesz, hogy ezen változtasson. Kismillió plasztikai műtét van már és egyik sem érdekli, ezt a kommentátor is mondta az egyik meccsen, mert leszarja hogy néz ki. Ez még rendben van ő dolga, de hogy 29 évesen még életében nem látott fogorvost az már nem semmi.

Óriási poszt, mint általában!:)

Bloodscalp 2012.06.22. 14:57:45

@ixub: láthatólag megvannak lőve a feladattal, elemzésbe nem nagyon mennek-nem is lenne értelem mivel nem asztaluk. az esélylatolgatás, nosztalgiázás, ás rajongás, helyette van netről 10 perc alatt összekapart hülyeségek, amihez 5 perc alatt hozzátoldanak még valamit. van aki vevő erre. de győzikére is.

Sombi_úr 2012.06.22. 15:37:36

a másik megélhetési bloger :D
anyja hátán, meg szopóbodé???
omg, ezt kár megosztani másokkal, privát lelevelezitek, oszt csoki.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.22. 15:52:28

@Sombi_úr: Feltételezem azért idővel leesett odafenn, hogy ez a cikk talán mégse olyan fasza poén, mint elsőre tűnt. Így aztán Hajni megírta a másikat (ami persze nélkülözi ezen írás tőrölmetszett prosztóságát), gondolván hogy így akkor egy-egy... Hát fene tudja.

Mindenesetre kíváncsian várom magát a meccset...

@ixub: Attól hogy nem angol még remek példa! :)

Hódos Hajnalka 2012.06.22. 16:30:59

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): az a jó baszki, hogy ti, kommentelők mindent olyan kibaszottul jól tudtok, és abban olyan kibaszottul biztosak is vagytok, hogy a végén reggelente tőletek fogom megtudni, mi történt velem pontosan előző nap.
jézusom...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.22. 16:46:46

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: "

Örülök, ha segíthetek. :)

(Írtam egy szép hosszú választ is, teletűzködve a "kibaszott(TM)" kifejezéssel, de aztán töröltem, mert veled voltaképp az égvilágon semmi bajom. Sőt!) ;)

Aztért felhívom figyelmedet a "Feltételezem" szóra az írásom elején...

A valóság 2012.06.22. 17:40:27

Lehet, hogy az olasz foci már nem a régi, mint Baggio, del Piero, Maldini, Totti ecc. idején volt...de ez a 80 %-ban új csapat még mindig sokkal különb teljesítményt nyújt, mint a Terry, Gerrard, Rooney-val "felvértezett" angolok... Bocsánat, de rém gyengék, rém unalmasak és ez a valóság...

Orvenyhivo 2012.06.22. 18:00:26

Nem nagyon szeretem az NST-s "mocskos"-posztokat, meg a hasonlókat, mert általában erőst izzadtságszagúak. Arról nem is beszélve, hogy az angol-olaszon az utóbbiaknak drukkolok majd.

De ez tényleg egy remekmű. :)

hammerhead 2012.06.22. 18:19:43

esetleg ravatalon? egy időben ez itten nagy poen volt. beteg banda. :)

imres 2012.06.22. 19:40:55

Elöljáróban: sem olasz, sem angol drukker nem vagyok.
Azt nem értem, hogy ez az ocsmány stílus az új trendi?
Ettől élveznek el fiúk és lányok?
Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a blogíró valamiféle elhivatottság érzése folytán úgy képzeli, hogy az ocsmány stílus a nyerő a blogírók nagy és színtelen kavalkádjában?
De ugye nem skan vannak olyanok, akiknek ez a stílus bejön?
Reménykedem.

innen 2012.06.22. 20:09:42

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.22. 12:15:17
@sixx: Szerintem a humort és az oltári nagy parasztságot nem azok különböztetik meg akik savanyújóskák.

És ez a cikk simán paraszt. És ezen az sem segít, hogy a szerző láthatólag sok Fábry-t olvasott kiskorában, tehát a szövegelője jó.
//////
Egyetértek.
Ez , még ha vicces is, kocsmastílus.
Persze, ha van rá igény hadd menjen, ám ettől még színvonaltalan, alpári stílus.

Májking 2012.06.23. 00:05:05

Ez jó írás, a videó is jó. Azok, akik megsértődnek, meg mindenféle pc-ket vágynak ide, azok menjenek a picsába. Egyrészt azért, mert nincs humorérzékük, és az iróniáról azt hiszik, hogy az egy Opel (oppardon: Vauxhall!)modell, másrészt ez az angol szurkolók oldala, mindenki másnak kuss van.

Justice for 96 2012.06.23. 07:40:28

Jó írás, jókat röhögtem rajta. Szerintem ez is volt a cél. Persze most is, mint mindig van egy-két műmájer, aki nem érti, hogy ennek mi a lényege. "Alpári, meg kocsmastílus" ezek azok az emberek, akik nem értik, vagy nem akarják megérteni az ilyen írások lényegét. Nekik üzenném, hogy "nem kell ám mindent olyan komolyan venni, helló!"
MÁS!
A focira figyelve azonban csak annyit tudok mondani, hogy a négy elődöntő közül ez az egyetlen, ahol valóban egyenlő erők küzdelme lesz. Eddig jött a papírforma és szerintem ma a spanyolok, ha nehezebben is, de bejutnak az elődöntőbe. Az angol és az olasz csapat jelenleg messze mögöttük van, de ettől még érdekes meccs lesz. Azt nem mondom, hogy fantasztikus színvonal lesz, de izgulni mindenképpen lehet majd. Nagyon szoros meccsen angol továbbjutást várok.

Brunno 2012.06.23. 11:35:55

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: egyikőjük balesetéről sem hallottam a mai napig semmit,bocs,ezzel nem akartam viccelődni.Azt viszont tartom,hogy a válogatott fikázások közé(volt szellemes de több bugyuta és felesleges a cikkben) ez a fajta fekete(?) humor is beférhet :).

peterhun 2012.06.25. 12:39:32

Na.. intelligens cimbora, ki nagy arcal ezt az eposzt írtad... most mi legyen, az olaszok kérjenek elnézést tőled írásban? :)Miért kell ilyen hülyeségeket írni, és beégni. szeretnélek megérteni..
Akkor most ki kit dugott kinek a hátán ? :D :D áááááááááá

Zontyik 2012.06.25. 14:11:50

De örülök, hogy pofáraestél testvér!!!!
Régen röhögtem ekkorát. Tudod nem is az olasz / angol disputa miatt, hanem annak okán, hogy egy ilyen nagyképű,terjengős,semmitmondó,tudálékos, szenzáció hajhász, magamutogató, otromba, közönséges írásra, ez a méltó, csattanós válasz. Ráadásul nem is egy szerző, hanem az élet tollából. Az élet pedig már csak ilyen ,de remélem tanulsz belőle.

somebody08 2012.06.25. 14:48:07

@dani: @peterhun: @Zontyik: Örülök, hogy átjött a bejegyzés lényege, hogy tisztában vagytok vele mit jelent a "mocskos poszt" és hogy érett szurkolói viselkedést bemutatva idejöttök kárörvendeni egy kőkemény 0-0 után. Én nem estem pofára a tegnapi kiesés miatt, megírtam egy bejegyzést, amit több ezren elolvastak, pár ember - akár hiszitek, akár nem, angol és olasz szurkerek egyaránt - még meg is értette és jót röhögött rajta. Ez volt a cél, semmi több. Az, ha Ti komolyan veszitek ezt a mocskos posztnak nevezett álgyalázást, amit ide írtam, az a Ti problémátok. Ha gyenge a szívetek, akkor csak ennyi a válaszom és peace, de ha felveszitek valamikor azt a nadrágot, amelyiknek a farzsebében benne felejtettétek a humorérzéketeket, akkor pótoljátok be mindazt, amiből az elmúlt évek során kimaradtatok ezen a két linken: nepstadion.blog.nepsport.hu/tags/mocskos/
nst.blog.hu/tags/mocskos
Üdv: a mocskos szerző

dani 2012.06.27. 11:12:58

@somebody08: Nekem kellemetlen, hogy ennyire felhúztad magad a hsz-omon, amihez talán egy smiley-t még odaírhattam volna, mivel én sem gondoltam véresen komolyan. A végeredmény pedig 2-4 lett, de ha nem vagy angolfan, akkor ez biztos nem izgat annyira. Bepótolni pedig nem fogom, annyira nem jött be ez az írás és nem az olaszok - humoros, akármilyen - fikázása miatt.

Sombi_úr 2012.06.28. 15:00:23

@somebody08:

" megírtam egy bejegyzést, amit több ezren elolvastak" ez biztos?

somebody08 2012.06.29. 16:15:32

@Sombi_úr: 7000 egyéni látogató, csak a poszt kikerülésének napján. Szóval igen:)
süti beállítások módosítása