Nincs különösebb meglepetés a Magyarország elleni barátságos meccsre kijelölt keretben. Már korábban is lehetett sejteni, hogy néhány tinédzser meghívót kap: az Emirates-kupán nyújott teljesítményüknek (is) köszönhetően Jack Wilshere és Kieran Gibbs először lehet ott a keretben, illetve a hozzájuk képest már veteránnak számító Bobby Zamora is most debütál. (Agbonlahor még talán beférhetett volna, de állítólag sérült.) Ettől eltekintve azonban a csapat gerince ugyanaz maradt, az újonnan bekerült játékosok (Foster, Walcott, Dawson, Young, Bent, C. Cole, A. Johnson) eddig is a bővebb keret tagjai voltak. Joe Cole mellőzése némileg talán meglepetés, az pedig, hogy a vébén nyújtott teljesítménye ellenére Barry is meghívót kapott, jól jelzi, hogy (Hargreaves hiányában) Capellónak ötlete sincs, ki tölthetné be a védekező középpályás posztját, pedig ezen a minden érintett által totálisan feleslegesnek tartott barátságos meccsen akár tesztelhetett is volna egy-két játékost. (Huddlestone?) Íme a keret, a tovább után pedig egy Capello-nyilatkozat.


Kapusok: Ben Foster (Birmingham), Joe Hart (Manchester City), Paul Robinson (Blackburn) 

Védők
: Wes Brown (Manchester United), Gary Cahill (Bolton), Ashley Cole (Chelsea), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), John Terry (Chelsea) 

Középpályások: Gareth Barry (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Aston Villa), Ashley Young (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal) 

Támadók
: Darren Bent (Sunderland), Carlton Cole (West Ham United), Wayne Rooney (Manchester United), Bobby Zamora (Fulham)
 
Capello tehát hű maradt imázsához, és továbbra is csak mérsékelten hajlandó kockáztatni. Egyetlen meccsből persze még nem lehet komolyabb következtetéseket levonni, de egy interjúban ki is jelentette, hogy „a következő néhány meccsen is a legtapasztaltabb játékosokra fogok építeni, mert ha én képes vagyok tanulni a hibáimból, akkor ők is. Remélem, még bíznak bennem. Tudom, mit kell tennem, nem követhetem el ugyanazokat a hibákat.”  A VB-kudarcot ennek ellenére sem a taktikai hibáknak tulajdonítja, hanem a játékosok mentális és fizikai fáradtságának. Már a világbajnokság előtt lejátszott barátságos meccseken is látta, hogy nagy a baj, a játékosokat mintha kicserélték volna. Beszélt az orvosokkal és az erőnléti edzőkkel, de nem sok mindent tudtak tenni. A sajtónak akkor erről nyilván nem beszélhetett, nem tett volna jót a játékosok önbizalmának, ha kiderül, a kapitány rá sem ismer a saját csapatára. Capello is ugyanarra jutott, mint korábban Eriksson: túl sok meccset játszanak az angol csapatok, és pont azok a klubok maradnak állva mind a 4 sorozatban (PL, BL, FA-kupa, Liga Kupa), ahonnan a kulcsjátékosokat válogatja.
 
Ebben Capellónak valószínűleg igaza is van, Rooney vagy Gerrard nyilván nem felejtett el május vége és június eleje között futballozni, csakhogy az olasz mágus ettől még felfrissíthette volna a VB-keretet olyan fiatal játékosokkal, mint mondjuk Adam Johnson. Nem tette, és utólag sem bánja: „Beszéltem Johnsonnal a legutolsó barátságos meccs után, és azt mondta, olyan izgatott volt, hogy a Wembley-ben játszhat, hogy levegőt is alig kapott. Ebből arra következtettem, hogy még nem áll készen rá, hogy csatlakozzon hozzánk. Nagy utat járt be a szezon során a Middlesbrough-tól a Manchester City-n át az angol válogatottságig, de még túl fiatal volt a VB-hez."

Ha akkor nem mert kockáztatni, legalább most kísérletezhetne, mondjuk egy ilyen csapattal:

Hart - G. Johnson, Dawson, Jagielka, Gibbs - A. Johnson, Wilshere, Milner, Young - Zamora, Rooney 
 

12 komment

Címkék: lapszemle magyarok capello keret barátságos

A bejegyzés trackback címe:

https://engerland.blog.hu/api/trackback/id/tr742207012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperDiamond · http://www.sportfogadastippek.com 2010.08.08. 12:14:24

Hát!!! Egy 3-1-el ismét kiegyeznék! :)

aehrenthal 2010.08.08. 12:52:53

@SuperDiamond: De csak ha a magyarok nyernek 3-1-re:-))))
Capellonak csak részben van igaza. A keret jelentős része egész tavasszal formán kívül és /vagy sérülten játszott. Lampard a Chelseaben elbírja, hogy nem kell túl sokat foglalkozni a védekezéssel, de a válogatottban nem.

Szergő 2010.08.08. 14:32:22

@aehrenthal: hát ha a Chelsea elbírja h Lampard ne védekezzen akkor az angol válogatottnak is el kéne...

Scott Parker és Baines azért elég simán befért volna nálam,persze Capello nyilván jobban tudja,igazán megéri behívni egy Wilsheret aki még az égegyadta világon nem bizonyított semmit,csapattásával Gibbs-el egyetemben.Vicc ez az egész,főleg Wes Brown meg Gareth Barry.

Mondjuk eleve mind1 mert Heskey után Paul Robinson is lemondta a válogatottságot,szóval kinéz egy újabb 3-6 :)

Salvatore Bonanno 2010.08.09. 09:02:49

@Szergő: Wes Brown magára vette a kritikád és gyorsan le is mondta ezt a válogatottosdit. :-)

normaluser 2010.08.09. 09:43:48

Nagyon várom már a meccset, a szurkolók nem fogják megkönnyíteni az angol fiúk dolgát az biztos. Tegnap sajnos csak a második félidőt állt módomban látni a CS-ből, de olvastam, h mind Rooney-t, Cole-t, Terry-t, Lampst fújták ezerrel a meccs elején. Szerintem közel sem volt akkora takarítás, mint ami szükséges, bár a fene se tudja mi kéne. Ha most megint jön két olyan év, hogy mindent viszünk, csoportelsőség EB selejtezőn, 10:1 -es gólátlag stb és újra szopunk az EB-n, akkor téli szünet kell és tök8 milyen a keret. Kicsit előreszaladtam :s Remélem jó meccs lesz a szerdai ;)
@Salvatore Bonanno:
Brown okos döntést hozott, saját klubcsapatába kéne visszaküzdeni magát. Ő is érzi, h az ő szerepeltetése Capello kényszerlépése volt ...

ps.: Tegnapi meccs után nem csodálkoznék, ha olyan kép kerülne fel a netre, ahol Capello térden állva könyörög Scholesy -nak.

normaluser 2010.08.09. 10:26:28

@Leon Trout:
i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/08/08/article-1301389-0ABAA95D000005DC-967_468x286.jpg
Ez a kép a kemény, ahogy Capello mutogatja a telefont Carricknek, aki élete legrosszabb szezonját tudja maga mögött, közben Owenre rá se néz, észre sem veszi...

dzzzzz 2010.08.09. 11:09:02

@Szergő: nem bírja a válogatott, hogy Lampard ne védekezzen. Nincs egy normális védekező középpályása sem. Van egy Barry, aki egy lassú középső középpályás, aki tud védekezni is.

Salvatore Bonanno 2010.08.09. 11:30:25

@normaluser: Egyetértünk. A tavalyi szezonban is alig játszott, vicc (és a felhozatalt is minősíti) hogy Capello behívta.

Szergő 2010.08.09. 20:30:09

@originalBalintos: azért ha már fiatalitás,és védekezni is tudó középpályás akkor igazán beválogathatta volna Rodwellt,ő legalább már lépett pályára kezdőként a klubcsapatában,nem úgy mint Wilshere.

dzzzzz 2010.08.09. 20:59:17

@Szergő: de ha meg már annyira fiatalít, akkor meg azért nincs értelme beválogatni Lampardot mert túl idős. Nem hiszem, hogy Lampard még hasznos lehet a válogatottban.

Szergő 2010.08.10. 11:49:33

@originalBalintos: ez még akár igaz is lehet,ha abból indulunk ki,hogy ez a válogatás már a 2014-es vb-n felálló csapatot előlegezi,de legalábbis annak az alapjait.
Ha ezt így kimondva vállalja Capello,akkor szerintem jobb,ha már most kiteszi Lampard-ot,de Gerrard-al,Barry-vel együtt.
De akkor az eb-t is dobhatja a kukába,mert a következő generációnak 2 év nem elég,Cleverley,Lansbury,Rodwell akkor még nem lesz olyan jó,mint egy Lampard 34 évesen.
Szóval egyelőre én nem az egyik legjobb játékos kitevésével kezdeném,mert ha akar eb-t,és az állását is szereti,akkor észnél kell lennie.
süti beállítások módosítása